Εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τα επιδόματα ανεργίας λόγω του Τραμπ. Δεν εγκρίνει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας

“Γιατί οι πολιτικοί δεν θέλουν να δώσουν στον κόσμο 600 $ αντί μόνο 600 $;” Υπάλληλος:

Εκατομμύρια Αμερικανοί σήμερα βλέπουν τα επιδόματα ανεργίας τους να λήγουν καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να εγκρίνει το πακέτο των 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αντιμετωπίζοντας τη νέα επιδημία κοραναϊού և οικονομικές επιπτώσεις των δημοσίων δαπανών, παραπονιζόμενοι ότι δεν αρκεί να βοηθήσουμε τους απλούς ανθρώπους.

Αυτή την εβδομάδα, ο Τραμπ ήταν ντροπιασμένος να απομακρυνθεί από τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς όταν είπε ότι ήταν δυσαρεστημένος με ένα νομοσχέδιο που θα παρείχε 892 δισεκατομμύρια ευρώ σε οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα επακόλουθα της επιδημίας, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των ειδικών επιδομάτων ανεργίας. που έληξε στις 26 Δεκεμβρίου, καθώς και 1,4 τρισεκατομμύρια. δολάρια για τακτικές κρατικές δαπάνες.

Χωρίς την υπογραφή του Τραμπ, περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν πρόσθετα οφέλη, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.

Η ομοσπονδιακή μερική αναστολή (ή λήξη) ξεκινά την Τρίτη, έως ότου το Κογκρέσο καταφέρει να συμφωνήσει για ένα προσωρινό κυβερνητικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης.

Μετά από μήνες συζήτησης, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί συμφώνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο για ένα πακέτο με το οποίο συμμετείχε ο Λευκός Οίκος. Ο Τραμπ, ο οποίος θα παραδώσει την εξουσία στον εκλεγμένο Πρόεδρο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, δεν αντιτάχθηκε στους όρους της συμφωνίας έως ότου ψηφίστηκε στο Κογκρέσο τη Δευτέρα το βράδυ.

Αλλά έκτοτε διαμαρτύρεται ότι ο λογαριασμός προσφέρει πάρα πολλά χρήματα για ειδικούς σκοπούς, πολιτιστική χρηματοδότηση ή βοήθεια σε ξένες χώρες, ότι η βοήθεια των $ 600 για τους Αμερικανούς είναι πολύ μικρή. Ο Τραμπ ζήτησε να αυξηθεί το ποσό στα 2.000 $ ανά άτομο.

“Γιατί οι πολιτικοί δεν θέλουν να δώσουν στον κόσμο 600 $ αντί μόνο 600 $;” (…) Δώστε χρήματα στους ανθρώπους μας. ” Στο Mar-a-Lago Resort στο Palm Beach της Φλόριντα.

Πολλοί οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η βοήθεια που προσφέρει το νομοσχέδιο είναι πολύ μικρή, αλλά σημειώστε ότι η άμεση υποστήριξη παραμένει ευπρόσδεκτη και απαραίτητη.

Μια πηγή εξοικειωμένη με την κατάσταση είπε ότι οι αντιρρήσεις του Τραμπ για το νομοσχέδιο εξέπληξαν πολλούς αξιωματούχους του Λευκού Οίκου. Αν και η στρατηγική του απερχόμενου προέδρου για τόνωση της οικονομίας παραμένει ασαφής, ο Τραμπ δεν έχει βέτο στα μέτρα και πιθανότατα θα τα υπογράψει τις επόμενες ημέρες.

Το Σάββατο, είχε προγραμματιστεί να παραμείνει στην πόλη Mar-a-Lago, όπου εστάλη ο λογαριασμός πριν από την απόφασή του. Ο Μπάιντεν, του οποίου η εκλογική νίκη στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου συνεχίζει να αρνείται ο Τραμπ, περνά τις διακοπές του στην πατρίδα του στο Ντελαγουέρ · δεν έχουν προγραμματιστεί δημόσιες εκδηλώσεις σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source