Εκατοντάδες αεροσκάφη και πλήρωμα θαλάμου επιβατών, καθώς η Virgin Australia ανακοινώνει το μεγάλο σχέδιο αποκατάστασης COVID-19

Η Virgin Australia λέει ότι σκοπεύει να φτάσει το 100 τοις εκατό της χωρητικότητας έως το τέλος του ημερολογιακού έτους μετά από την ανατροπή των περιορισμών COVID-19, με αρκετά αεροσκάφη και 220 πληρώματα θαλάμου να επιστρέψουν στον ουρανό.

Ως μέρος της σταδιακής επιστροφής της, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια να φέρει επιπλέον 10 αεροσκάφη Boeing 737-800 για να καλύψει την αναμενόμενη αύξηση του εγχώριου τουρισμού.

Από τώρα έως τις σχολικές διακοπές του Ιουνίου, η Virgin έχει δεσμευτεί να προσθέσει περισσότερες από 220 πτήσεις μετ ‘επιστροφής την εβδομάδα στο πρόγραμμά της σε βασικές διαδρομές σε όλη τη χώρα.

Έρχεται μετά από ένα χρόνο κυλιόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών, οι οποίοι στηρίχτηκαν εκατοντάδες αεροσκάφη και άφησαν χιλιάδες άτομα χωρίς δουλειά σε ολόκληρη την Αυστραλία, καθώς η χωρητικότητα της αεροπορικής εταιρείας έπεσε στο 20% στο αποκορύφωμα της πανδημίας τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Αυστραλοί «πεινασμένοι να ταξιδέψουν»

Μιλώντας στο Μπρίσμπεϊν, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Jayne Hrdlicka περιέγραψε το σχέδιο ανάκαμψης της αεροπορικής εταιρείας, με σχέδια να φτάσει το 80 τοις εκατό της χωρητικότητας έως τα μέσα Ιουνίου.

Εκατοντάδες αεροσκάφη και πλήρωμα θαλάμου επιβατών, καθώς η Virgin Australia ανακοινώνει το μεγάλο σχέδιο αποκατάστασης COVID-19
Αρκετά αεροσκάφη θα επιστραφούν μαζί με εκατοντάδες μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών στο πλαίσιο του προγράμματος ανάκαμψης της Virgin Australia COVID-19.(

AAP: Ντάρεν Αγγλία

)

“Ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε στο 100 τοις εκατό μέχρι το τέλος αυτού του ημερολογιακού έτους – αυτή είναι η καμένη επιθυμία”, δήλωσε η κ. Hrdlicka σε εκδήλωση εκπαίδευσης πληρώματος καμπίνας.

Έρχεται σε μια στιγμή που η κ. Hrdlicka είπε ότι οι Αυστραλοί πεινούσαν όλο και περισσότερο να ταξιδέψουν ξανά, με πάνω από το 75% των εισιτηρίων να έχουν κάνει κράτηση με την αεροπορική εταιρεία που ανακάμπτει από τον Μάιο και μετά.

«Βλέπουμε μεγάλη ζήτηση στην Αυστραλία. Αυτοί οι άνθρωποι που επιστρέφουν στον αέρα είναι τόσο ενθουσιασμένοι που κάνουν τα πρώτα τους βήματα για να επιστρέψουν στο φυσιολογικό», είπε.

Νέες πτήσεις πτήσης θα δημιουργηθούν μεταξύ Μελβούρνης και Νήσου Χάμιλτον και Μελβούρνης και Ντάργουιν στο πλαίσιο των γρήγορων προσπαθειών ανάκαμψης της αεροπορικής εταιρείας.

Jayne Hrdlicka_Brisbane Airport.jpg
Η CEO της Virgin Australia, Jayne Hrdlicka, έκανε την ανακοίνωση σήμερα.(

Παρέχεται.

)

Εκατοντάδες πληρώματα θαλάμου επιβατών

Η κ. Hrdlicka είπε ότι 220 υπαλλήλους της Virgin που είχαν καταχωριστεί στη λίστα αναδιάταξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας πρόκειται να προσληφθούν.

Το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών που ήταν μέρος των διεθνών ομάδων αεροσκαφών της Long Tiger Australia ή των περιφερειακών ομάδων αεροσκαφών που είχαν σταματήσει να βρίσκονται σε λίστες απόσυρσης από το προηγούμενο έτος.

“Όλες οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι πρώτες στους αποφοίτους, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους ανθρώπους επιστρέφουν στην οικογένεια και να επιστρέψουν στην ομάδα”, δήλωσε η κ. Hrdlicka.

Μια κίνηση πρόσληψης είναι επίσης σε εξέλιξη για επιπλέον 150 ρόλους πληρώματος καμπίνας.

Η κ. Hrdlicka είπε ότι ελπίζει ότι το κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων θα είναι σύντομα «παρελθόν».

Από τις 19 Απριλίου, η Virgin θα φέρει επίσης πτήσεις από το Μπρίσμπεϊν προς την Άλις Σπρινγκς και το Μπρίσμπεϊν προς το Όρος Ίσα υπό νέα συμφωνία μίσθωσης με την Alliance Airlines.

Τα αεροπλάνα Virgin Australia και Tiger Airways περνούν το ένα το άλλο.
Η Virgin Australia ανακοινώνει ότι ελπίζει να αυξήσει τις πτήσεις και το προσωπικό κατά το επόμενο έτος.(

AAP: Dan Peled, φωτογραφία αρχείου

)

Η κ. Hrdlicka κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αρχίσει να ανοίγει τα σύνορά της σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη.

Έρχεται καθώς οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού COVID-19 της Αυστραλίας απειλούν να μειώσουν τα σχέδια των αεροπορικών εταιρειών να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ είπε ότι τα διεθνή σύνορα ενδέχεται να μην ανοίξουν ξανά, ακόμη και μετά από εμβολιασμό όλων των Αυστραλών.

Ωστόσο, η κ. Hrdlicka είπε ότι ήταν πεπεισμένη ότι η Αυστραλία θα ανοίξει τα σύνορά της στον κόσμο μόλις εμβολιαστούν πλήρως οι πιο ευάλωτοι.

Το αφεντικό της Qantas ζητά τον εμβολιασμό των επιβατών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce, δήλωσε ότι ενώ η εγχώρια αγορά ήταν σε καταπληκτική θέση, το ζήτημα των διεθνών συνόρων ήταν σημαντικό για το μέλλον της Αυστραλίας.

“Το εθνικό υπουργικό συμβούλιο συζητά πώς ανοίγετε και ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πραγματοποιεί πολλές συναντήσεις κάθε εβδομάδα σχετικά με τις απαιτήσεις για αυτό”, δήλωσε ο κ. Joyce.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce, μιλά στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce, προειδοποίησε την Αυστραλία ότι κινδυνεύει να μείνει πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο, εάν δεν ανοίξουμε διεθνή σύνορα μόλις εμβολιαστούν.(

AAP: Bianca De Marchi

)

“Ελπίζω μόλις φτάσουμε στην ασυλία για τον ενήλικο πληθυσμό στην Αυστραλία, δεν θα πρέπει να υπάρχει λόγος να μην ανοίξετε τα διεθνή σύνορα”.

“Γνωρίζουμε ότι άλλες χώρες θα προχωρήσουν μπροστά μας – άλλες χώρες έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν.

“Όλη η καλή δουλειά που έγινε μέσω της καταστολής του COVID θα εξαφανιστεί επειδή θα μείνουμε πίσω οικονομικά και ορισμένοι τομείς της οικονομίας θα χτυπήσουν”.

Ο κ. Joyce είπε ότι πιστεύει ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις θα απαιτούν εμβολιασμό COVID-19 για εισερχόμενους διεθνείς επιβάτες καθώς τα ταξίδια συνεχίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Νομίζω ότι η Ισλανδία έχει πλέον θέσει την προϋπόθεση ότι εάν μπείτε στην Ισλανδία και έχετε εμβολιαστεί, δεν χρειάζεται να μπείτε σε καραντίνα”, δήλωσε ο κ. Joyce.

“Οι Ισραηλινοί μιλούν στους Έλληνες και την Κύπρο για άτομα που έχουν εμβολιαστεί χωρίς καραντίνα.”

Ο κ. Joyce είπε ότι είναι πιθανό η Αυστραλία να απαιτήσει επίσης το εμβόλιο για τους εισερχόμενους επιβάτες εάν δεν εισέλθουν στην καραντίνα του ξενοδοχείου.

“Θεωρούμε την ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Ως συνέπεια αυτού, έχουμε καθήκον να φροντίζουμε τους ανθρώπους και τους επιβάτες μας”, είπε.

Έρχεται καθώς ο κ. Joyce άνοιξε ξανά το σαλόνι πρώτης κατηγορίας στον Διεθνή τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ σήμερα το πρωί, πριν από την επανάληψη των πτήσεων με τη Νέα Ζηλανδία τη Δευτέρα.

“Το σύστημα πληροφοριών προβολής πτήσεων στο σαλόνι εξακολουθεί να εμφανίζει τις πτήσεις που λειτουργούσαν στις 23 Μαρτίου του περασμένου έτους την ημέρα που κλείσαμε το σαλόνι”, είπε.

“Αυτό έχει κλειδωθεί στο χρόνο για πάνω από ένα χρόνο. Σε μια κίνηση που είναι πολύ συμβολική, πρόκειται να ρίξουμε μια κίνηση στην πτήση για να δείξουμε εκείνους που αναχωρούν τη Δευτέρα.”

Τι πρέπει να ξέρετε για το coronavirus:

.Source