Εκδήλωση που προκάλεσε αντίδραση από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας: Παγκόσμια Ελληνική Ημέρα

Το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας θα διοργανώσει μια εκδήλωση για τον εορτασμό της «ελληνικής» ημέρας της Ελλάδας, η οποία συχνά προκαλεί προβλήματα με τη διοίκηση της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και τους μετανάστες και δεν εκτιμά τις εθνικές μας αξίες. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης εκτίθενται σε πολλές αθέμιτες πρακτικές και πιέσεις στην Ελλάδα, όπου ζουν ως μειονότητα. Με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923, η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης έλαβε το καθεστώς της «μειονότητας». Ωστόσο, αγνοώντας αυτά τα δικαιώματα, η Ελλάδα είναι θύμα της τουρκικής μειονότητας. Τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης στον τομέα της εκπαίδευσης αγνοούνται επίσης. Δεκάδες δημοτικά σχολεία που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν από το 2011. Δεν επιτρέπεται επίσης το άνοιγμα νέων σχολείων μειονοτήτων

Οι απαιτήσεις για δίγλωσση εκπαίδευση στα τουρκικά και στα ελληνικά στα νηπιαγωγεία δεν ικανοποιούνται και η τουρκική μειονότητα αναγκάζεται στην ελληνική εκπαίδευση. Περίπου 6 χιλιάδες Τούρκοι-Μουσουλμάνοι που ζουν στα 12 νησιά αντιμετωπίζουν επίσης παρόμοια προβλήματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Παγκόσμια Ημέρα της Ελλάδας γιορτάζεται στη χώρα μας με τη φιλοξενία πανεπιστημίων.

Η δήλωση του Πανεπιστημίου της Άγκυρας είχε ως εξής:

Φιλοξενείται από το πανεπιστήμιο μας, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Trakya, με τη συνεισφορά της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, η “Παγκόσμια Ημέρα της Ελλάδας” θα πραγματοποιηθεί στο Διαδίκτυο την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 στις 14:00.

Σκληρή απάντηση από το AĞAR

Κοινοποίηση από τον επίσημο λογαριασμό του σχετικά με το θέμα Ειδικός ασφαλείας Αμπντουλάχ Ασαρ, Αντέδρασε στη σκανδαλώδη δραστηριότητα του Πανεπιστημίου της Άγκυρας.

Στο μερίδιο άγαρ, “ΥΓια να γιορτάσουμε την «Παγκόσμια Ημέρα της Ελλάδας» σε μια εποχή που ο Unan έκανε κάθε είδους προδοσία, πονηριά, καταπιέστηκε και κατέστρεψε τους Τούρκους και τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ στη Δυτική Θράκη! Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ο Έλληνας με το όνομα Σεφέρης, που θα αναφέρεται στο πρόγραμμα. Είναι αυτός που έγραψε ότι «ο Μουσταφά Κεμάλ και οι Τούρκοι είναι εισβολείς, διέπραξε γενοκτονία εναντίον Ελλήνων του Πόντου». “χρησιμοποιημένες εκφράσεις

«ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»

Ο δημοσιογράφος Osman Diyadin δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter “ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ;” αντέδρασε λέγοντας.

Source