Εκδηλώσεις όπως σήμερα 11 11 Ιανουαρίου և εξελίξεις

Όπως είναι σήμερα, το 1976, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε με 11-1 ψήφους την ίση συμμετοχή του Οργανισμού Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Η μόνη αρνητική ψήφος έλαβε οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Από σήμερα, το πρώτο εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας διανέμεται στην Ελλάδα, και την ίδια χρονιά η Μόνιμη Σύνοδος της Ελληνικής Εκκλησίας απαγόρευσε γάμους και βαπτίσεις σε ιδιωτικά παρεκκλήσια σε ανοιχτούς χώρους.

314: Ο Πάπας Μιλτιάδης πέθανε και αφιερώθηκε

347 Ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ενωμένης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο Μέγας Θεόδωσος

532 Η στάση του Νίκα ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη. Οι Πράσινοι και οι Ενετοί εναντιώνονται στο λαό ενάντια στον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Η πόλη βρίσκεται στο έλεος του πλήθους για αρκετές ημέρες. Ο Ιουστινιανός κινητοποιεί το στρατό, η στάση τελειώνει στον Ιππόδρομο στις 18 Ιανουαρίου, όπου παγιδεύουν τους αντάρτες και τους σκοτώνουν. Η καταστολή του αφήνει 30.000 θύματα.

976: Ο Βασίλειος Β ‘, επίσης γνωστός ως βούλγαρος δολοφόνος, ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας του Βυζαντίου σε ηλικία 18 ετών, και ο συν-αυτοκράτορας του, ο αδελφός του Κωνσταντίνος VII.

1055 Η Θεοδώρα ανακηρύσσεται Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου.

1569 Η πρώτη λαχειοφόρος αγορά στην Αγγλία πραγματοποιείται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Η λαχειοφόρος αγορά ξεκίνησε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για την υποστήριξη δημοσίων έργων.

1693 Η Αίτνα εκρήγνυται. Ένας ισχυρός σεισμός που σκότωσε τουλάχιστον 60.000 ανθρώπους και κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Σικελίας και της Μάλτας.

1759 Η πρώτη αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία ιδρύθηκε στη Φιλαδέλφεια με πρωτοβουλία εκκλησιαστικών ιδρυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

1787 Ο Γερμανός αστρονόμος William Herschel ανακαλύπτει δορυφόρους Ουρανός, Τιτανία և Oberon.

1801 Με εντολή του αιμοδιψούς Αλή Πασά, η Κίρα-Φροσίνι և 17 άλλοι πιανιστές πνίγηκαν στα νερά της λίμνης Ιωαννίνων.

1828 Σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, προσγειώνεται στην παραλία “Περίβολα” στην Αίγινα. Καλωσορίζεται από την αντικυβερνητική επιτροπή, το κοινοβούλιο, άλλες αρχές – δεκάδες χιλιάδες άτομα.

1853 Το καστ ήταν ζωγραφισμένο από τον Γιώργο org Γιακοβίδη, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σχολείου του Μονάχου

1861 Η Αλαμπάμα γίνεται το τέταρτο κράτος που αποχωρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

1878 Ο Αλέξανδρος Κουμουντούρος σχηματίζει την ένατη συνεχόμενη κυβέρνησή του.

1878 Ο στρατηγός, πολιτικός և πρωθυπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος

1879 Ο πόλεμος Zulu Ulus ξεκίνησε από τους Βρετανούς և Zulu Ululland ιθαγενείς.

1897 Συγκεντρώνονται στη Γενική Συνέλευση της Παν-Αρμενίας. 28 κλαμπ. Από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου, το επίσημο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Λογοτεχνικής Ένωσης του Παρνασσού, όπου θα αποφασιστεί η δημιουργία του SEGAS και του χάρτη της.

1901 Οι Ρώσοι και οι Βρετανοί συμφωνούν για τη διχοτόμηση της Κίνας.

1904 Έχουν τεθεί τα θεμέλια του σχολείου Marasli.

1908 Το Grand Canyon ανακηρύχθηκε Εθνικό Μνημείο από τον Πρόεδρο Θεόδωρο Ρούσβελτ

1910 Γεννήθηκε ναύτης, ποιητής και συγγραφέας Νίκος Καββαδίας (“Marabu”, “Pusi”).

1916 Το μόνο μέλος του γερμανικού Ράιχσταγκ που προσπάθησε να καταδικάσει την εξόντωση των Αρμενίων είναι ο Karl Liebknecht του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και αργότερα ο ιδρυτής του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Κάλεσε την αίθουσα να ενημερώσει τους Τούρκους για την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων, ένα ζήτημα που οδήγησε στην άμεση λήξη της συνάντησης.

1911 Ο συνταγματάρχης Λαπαθιώτης φυλακίζεται ως ηγέτης ενός επαναστατικού κινήματος.

1913 Ένα παράξενο αυτοκίνητο εμφανίζεται στο 13ο AutoShow στη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι το πρώτο σεντάν.

1915 Η βρετανική κυβέρνηση έχει εκδώσει επίσημη δήλωση προς την Ελλάδα, καλώντας την να πολεμήσει από την πλευρά των Συμμάχων. Αυτή η δήλωση αναφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχετικά με τις παραχωρήσεις των εδαφών της Μικράς Ασίας.

1916 Τα γαλλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Κέρκυρα. Η δικαιολογία είναι η στρατιωτική ασφάλεια των συμμάχων από τον γερμανικό υποβρύχιο πόλεμο (ο οποίος, σύμφωνα με τους συμμάχους, παραδόθηκε στην Κέρκυρα), η ανάγκη φιλοξενίας του σερβικού στρατού μετά την κατάρρευση του σερβικού μετώπου.

1922 Η ινσουλίνη χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη θεραπεία του διαβήτη

1923 Πέθανε ο Έλληνας βασιλιάς Κωνσταντίνος

1923 Γαλλικά-Βελγικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την περιοχή Ρουρ για να αναγκάσουν τη Γερμανία να εκπληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις

1930 Ο Κωστής Παλαμάς είναι ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

1942 ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Η Ιαπωνία καταλαμβάνει την Κουάλα Λουμπούρ, η Μαλαισία և κηρύσσει πόλεμο στις Κάτω Χώρες εισβάλλοντας τις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες (σύγχρονη Ινδονησία).

1943 ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Βρετανία և Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραιτούνται από τα δικαιώματά τους στην Κίνα.

1944 ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Το βρετανικό αεροπλάνο βομβαρδίζει τους Γερμανούς στόχους στον Πειραιά για 3 ώρες. Το αδυσώπητο πλήγμα στην πόλη θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές και τα θύματα θα φτάσουν τις 5500

1944 Ο Ιταλός φασιστής πολιτικός, ο υπουργός Εξωτερικών, Γκαλέιζο Κιάνο, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου

[1945թ Istինադադարը կնքվում է բրիտանական ուժերի հրամանատարության և ELAS- ի JS- ի միջեւ (մարտեր 1944 թ. Դեկտեմբերին): Հրադադարի օրը նշանակված է 1945 թվականի հունվարի 14-ը:

1946 թ Էմբեր Խոջան Ալբանիայի Democraticողովրդավարական Հանրապետությունը հռչակում է ինքնահռչակ նախագահ

1947 թ Էվոյկոսում ծովային ամենամեծ ողբերգություններից մեկը

1949 թ Արձանագրվել է Կալիֆոռնիայի Փասադենա քաղաքի պատմության մեջ ամենաուժեղ ձյունը:

1962 թ Ավելի քան 3000 մարդ է զոհվել Պերուական Անդերի Հուասկարան լեռան վրա ձնահյուսի պատճառած սողանքի հետեւանքով:

1963 թ Առաջին դիսկոտեկը բացվում է: Գտնվում է Լոս Անջելեսում և կոչվում է «Whisky A Go-Go»

1970 թ Նիգերիայում ավարտվել է քաղաքացիական պատերազմը

1971 թ Բոլիվիայում սոցիալիստ նախագահ Հ. Տորեսին տապալելու հեղաշրջման անհաջող փորձ:

1974 թ Աֆրիկայի Քեյփթաուն քաղաքում ծնված Սյուզան Ռանկովիչը ՝ աշխարհում առաջին կենդանի մնացած վեցյակները:

1976 թ ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհուրդը 11-1 ձայնով հաստատեց Պաղեստինի ազատագրման կազմակերպությանը հավասար մասնակցությունը: Միակ բացասական ձայնը ստացել է ԱՄՆ-ն:

1976 թ Ագաթա Քրիստին մահանում է: Անգլիացի գրող

1979 թ Գիագոս Պեսմազոգլուն հեռանում է EDIK- ից և հիմնում է ofողովրդավարական սոցիալիզմի կուսակցությունը (KODISO):

1989 թ Կոնստանտինոս Կարամանլիսը պատմական հայտարարություն է անում այն ​​մասին, որ «երկիրը վերածվել է հսկայական խելագարի ապաստանի»:

2007 թ Հունաստանում սկսվում է արգանդի վզիկի քաղցկեղի դեմ առաջին պատվաստանյութի բաշխումը:

2007 թ Հունաստանի Եկեղեցու Մշտական ​​Սուրբ Սինոդն արգելում է հարսանիքներն ու մկրտությունները մասնավոր մատուռներում և բաց տարածքներում

2008 թ Նոր alandելանդիայի հետազոտող և ալպինիստ Էդմունդ Հիլարին, ով առաջինն էր բարձրանում Էվերեստը, մահանում է

2010 թ Կիպրացի գործարար Անդիս (Անդրեաս) Հացիկոստիսը ՝ DIAS հրատարակչության տնօրենը, որին պատկանում են կիպրական SIGMA հեռուստաալիքը և Simerini թերթը, սպանվում են:

2010 թ Մահացել է ֆրանսիացի կինոռեժիսոր Էրիկ Ռոմերը

2011 թ Մահանում է վաստակաշատ բարիտոն և Ազգային օպերայի նախկին գեղարվեստական ​​ղեկավար Johnոն Մոդինոսը

2015 թ Ռեբետիկոյի վերածննդի գլխավոր ներկայացուցիչներից մեկը ՝ երգիչ Բաբիս Գոլեսը, մահացել է: (Ծնված 1947)

,Source