Εκείνοι που έχουν θετικές δοκιμές σε γρήγορες δοκιμές είναι πλέον επιβεβαιωμένες περιπτώσεις

Η διαδικασία, η οποία πρέπει να ακολουθείται από στενούς δεσμούς με την επιβεβαιωμένη περίπτωση, θυμίζει δήλωση του Υπουργείου Υγείας.

Μετά την απόφαση για διακοπή της δοκιμής μοριακής μεθόδου για θετικά αποτελέσματα από την ταχεία δοκιμή αντιγόνου, το Υπουργείο υπογραμμίζει ότι οι πολίτες που εξετάζουν θετικά για ταχεία ανίχνευση αντιγόνου (ταχεία δοκιμή) θεωρείται ότι έχουν 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα COV. therefore, επομένως, πρέπει να είναι περιορισμένοι inform ενημερώνουν αμέσως τις στενές επαφές τους.

Η διαδικασία παρακολούθησης ξεκινά αυτόματα · οι στενοί σύνδεσμοι που δηλώνει η ίδια η υπόθεση με τη μονάδα επιδημιολογικής παρακολούθησης θα πρέπει να ακολουθούν το γράμμα που ακολουθεί τη διαδικασία.

  • Όταν ένα άτομο που είναι θετικό για τον ιό SARS-CoV-2 ενημερώνει ένα άτομο ότι θα αναφέρει στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης ως στενή επαφή, θα πρέπει να περιορίσει αυτόματα τον εαυτό του και να περιμένει οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας.
  • Άτομα που αναφέρουν ως στενές επαφές λαμβάνουν ένα μήνυμα κειμένου με στενές οδηγίες επαφής εντός 24 ωρών από την υποβολή πληροφοριών σχετικά με την υπόθεσή τους.
  • Στη συνέχεια, τις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Υγείας καλεί και οργανώνει δειγματοληψία για δοκιμές PCR μέσω Κλινικών Δημόσιας Υγείας. Κανένας με στενή επαφή δεν πρέπει να πάει σε μέρη εξέτασης ή ταχείες δοκιμές, παραβιάζοντας τους περιορισμούς του. Επιπλέον, η εξέταση ενός τεστ αμέσως μετά την επαφή με μια θετική περίπτωση μπορεί να δώσει παραπλανητικά αποτελέσματα չի δεν απελευθερώνει ένα άτομο με αρνητικό αποτέλεσμα από υποχρεωτική απομόνωση.
  • Η περίοδος απομόνωσης για στενές επαφές ορίζεται σε 14 ημέρες. Ένα άτομο που ορίζεται ως στενή επαφή μπορεί να απελευθερωθεί από καραντίνα για έως και 14 ημέρες εάν εκτελέσει δοκιμή PCR τη 10η ημέρα μετά την επαφή με την επιβεβαιωμένη περίπτωση և έχει αρνητικό αποτέλεσμα εφόσον δεν εμφανίζει συμπτώματα. Εάν έχετε συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας և ακολουθήστε τις ιατρικές σας οδηγίες.

“Η παραβίαση των παραπάνω κατευθυντήριων γραμμών, η μη τήρηση της καραντίνας, εκτός από τους σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία της, αποτελεί επίσης παραβίαση των σχετικών διατάξεων. Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να παραπονιέται στην αστυνομία”, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση. ,

Source