Εκείνοι που θέλουν να εμβολιαστούν στην ΤΔΒΚ παρέμειναν στο 46 τοις εκατό.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών DESAM και μέλη της Σχολής Ιατρικής καθηγητής καθηγητής Δρ. Tamer Şanlıdağ, καθηγητής Δρ. İlker Etikan και Asst. Ανάδοχος Δρ. Το 87% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήγαγε ο Ayşe Arıkan Sarıoğlu ανησυχούν ότι αυτοί ή μια από τις οικογένειές τους θα πιάσουν το COVID-19. Το 44% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες που μπορούν να επηρεάσουν την ανθρώπινη υγεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη με 362 συμμετέχοντες στην ΤΔΒΚ με πληθυσμό 374 χιλιάδες, ενώ διερευνήθηκαν τα επίπεδα γνώσης των συμμετεχόντων σχετικά με τα εμβόλια, εξετάστηκαν επίσης οι λόγοι εκείνων που δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο COVID-19 και οι απόψεις τους σχετικά με την αξιοπιστία αυτών των εμβολίων.

85 τοις εκατό ανησυχεί για τις παρενέργειες …

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μεταξύ των λόγων για εκείνους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, οι ανησυχίες σχετικά με παρενέργειες είναι οι υψηλότερες (85 τοις εκατό). Το 10% των συμμετεχόντων δεν πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό. Το 3% είναι γενικά κατά του εμβολιασμού. Από την άλλη πλευρά, το 2 τοις εκατό δεν θέλει να εμβολιαστεί ως αποτέλεσμα των αρνητικών εμπειριών τους στο παρελθόν.

Πρέπει να παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη δόση που θα χορηγηθεί

Ενώ το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήξεραν ότι τα εμβόλια θα εμβολιαστούν σε δύο δόσεις, αποδείχθηκε ότι το 30% δεν είχε ιδέα. 10 τοις εκατό έχουν λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με τη δόση που πρέπει να εφαρμοστεί. Σύμφωνα με την έρευνα, το 22% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η επιδημία μπορεί να μεταδοθεί μόνη της χωρίς εμβολιασμό. Ενώ το 43% είναι αναποφάσιστοι για την αναγκαιότητα του εμβολίου, το 35% πιστεύει ότι το εμβόλιο είναι απαραίτητο.

Τα άτομα δεν έχουν επαρκή γνώση σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων …

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το 87% των συμμετεχόντων ήταν απόφοιτοι πανεπιστημίου, το 45% των συμμετεχόντων δεν έχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια και την ασφάλειά τους. Το 57% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν μόνο οι υπάλληλοι που εξυπηρετούν (κομμωτές, κουρέες, προσωπικό σούπερ μάρκετ, προσωπικό εστιατορίων, προσωπικό πακέτο κ.λπ.). Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την ανάγκη να εξηγηθούν τα οφέλη του εμβολίου σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης.

Καθηγητής Δρ. Tamer Şanlıdağ: “Πρέπει σίγουρα να εμβολιαστούμε …”

Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών DESAM στο Πανεπιστήμιο East East Καθ. Δρ. Ο Tamer Şanlıdağ λέει, “Σίγουρα δεν μπορούμε να εμβολιαστούμε” προκειμένου να ελέγξουμε την επιδημία. Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει βλάβη στην παρασκευή εμβολίων με αποδεδειγμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, καθηγητής Δρ. Ο Şanlıdağ πιστεύει ότι ο εμβολιασμός όλων θα είναι η καλύτερη προσέγγιση για την πρόληψη της νόσου. Καθηγητής Δρ. Η Şanlıdağ τονίζει ότι το εμβόλιο έχει αποτελεσματικό ρόλο στην αντιμετώπιση της νόσου και στην εξασφάλιση δημόσιας ασυλίας. Καθηγητής Δρ. Ο Şanlıdağ πρόσθεσε ότι οι εφαρμογές κοινωνικής απόστασης και κάλυψης που εφαρμόστηκαν για την προστασία από τον ιό μετά τον εμβολιασμό πρέπει να συνεχιστούν με την ίδια ευαισθησία.

Πηγή: WORLD BULLETIN

ΑΑ

Source