«Εκθέτει» τη βία των σκύλων στα κοινωνικά μέσα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Η Lütfiye Tüzün Kurban, Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας και Προστασίας των Ζώων Trabzon (TRAHAYKO), μοιράστηκε την εικόνα που τραβήχτηκε από την κάμερα κινητού τηλεφώνου του K.Ş., ο οποίος φέρεται να προκάλεσε βία στο σκύλο της στο μπαλκόνι του σπιτιού της στην περιοχή Ortahisar, στις 23 Ιουνίου, στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά μέσα. Όταν η ανταλλαγή προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς λάτρεις των ζώων σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο σκύλος «Rottweiler» λήφθηκε από τον ιδιοκτήτη και τοποθετήθηκε στο καταφύγιο των ζώων.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

Ιδιοκτήτης του σκύλου με το όνομα «Zeus» K.Ş. Ο Πρόεδρος της TRAHAYKO Lütfiye Tüzün υπέβαλε ποινική καταγγελία σχετικά με τον Kurban. Η εισαγγελία, η οποία ξεκίνησε έρευνα μετά την καταγγελία και έλαβε τις δηλώσεις των διαδίκων, διαπίστωσε ότι η εικόνα των 36 δευτερολέπτων κοινοποιήθηκε στα κοινωνικά μέσα. Στο τέλος της έρευνας, ασκήθηκε αγωγή εναντίον του θύματος στο πρωτοβάθμιο ποινικό δικαστήριο, ζητώντας ποινή φυλάκισης 6 μηνών έως 2 ετών για «παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής».

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ»

Ο Πρόεδρος της TRAHAYKO Lütfiye Tüzün Kurban είπε ότι η εικόνα κοινοποιήθηκε στη σελίδα κοινωνικών μέσων του συλλόγου χωρίς να αποκαλυφθεί το όνομα, η διεύθυνση και η ταυτότητα του ατόμου και είπε: «Αφού μοιραστήκαμε το βίντεο, ήρθαν πολλά μηνύματα που έλεγαν ότι αυτό το άτομο ήταν μάρτυρας του ζώου βίαια και ότι υπήρχαν χειρότερες εικόνες. Ο σκύλος ήταν τόσο άσχημος από το ξυλοδαρμό που ανέκαμψε τον τελευταίο 1 μήνα από τον Ιούνιο. Τέλος πάντων, κοιτάζοντας το σκυλί στο μπαλκόνι σημαίνει βία. Ένας σκύλος Rottweiler δεν μπορεί να φροντιστεί στο μπαλκόνι, αυτό από μόνο του είναι βία. Διαμαρτύρεται επίσης όταν ο σκύλος σας απομακρύνεται από σωματική βία. “Ο κλέφτης Yavuz καταστέλλει τον ιδιοκτήτη” ήταν ο λογαριασμός “, είπε.

«ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ»

Δηλώνοντας ότι μετανιώνει που δεν διαμαρτύρεται για το άτομο που χρησιμοποίησε βία κατά του σκύλου, ο Κουρμπάν είπε: «Δεν παραπονέθηκα επειδή ήμουν έξω από την επαρχία εκείνη την εποχή, έκανα ένα λάθος. Παραπονέθηκε για μένα όταν έπρεπε να παραπονεθώ. Ο δικηγόρος προσέφερε συμβιβασμό, αλλά δεν το δέχτηκα. Ο λόγος είναι ότι αυτό το σκυλί θέλει τον απόγονο του, όχι τον εαυτό του. Επειδή θα τον νικήσει όταν είναι μωρό και θα χρησιμοποιήσει βία. Εάν αυτό δεν συμβεί, θέλει 5.000 λίρες και όλα τα έξοδα συντήρησης σε αντάλλαγμα για τα έξοδα συντήρησης του σκύλου. Δεν το αποδέχτηκα ούτε γιατί δεν αξίζει καν τα αδέσποτα σκυλιά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το νόμο, αυτό το άτομο δεν πρέπει ποτέ να υιοθετήσει ένα σκυλί σύμφωνα με αυτό το βίντεο, αλλά αντίθετα, θέλει ένα σκυλί και παραπονιέται. Το μοιράστηκα από τον λογαριασμό συσχέτισης και όχι από τον ατομικό λογαριασμό μου. Αν ήμουν ο πρόεδρος του συλλόγου, έπρεπε να το κάνω αυτό αν θεωρούσα τον εαυτό μου υπεύθυνο για αυτά τα ζώα. Με τον ίδιο τρόπο, αν άκουγα για το συμβάν του μήνα, θα το έκανα ξανά, θα επέβαινα ξανά. Θα κάνει ό, τι θα αποφασίσει ο δικαστής στο δικαστήριο ».

«KAMU DAVASI AÇILMALIYDI»

Ο Lütfiye Tüzün Kurban, ο οποίος σημείωσε ότι πρέπει να κατατεθεί δημόσια αγωγή μετά την ανίχνευση της βίας κατά των ζώων, είπε: «Όταν κυκλοφόρησε το βίντεο, ο σκύλος συνελήφθη αμέσως. Όπως κατασχέθηκε, πρέπει να κατατεθεί δημόσια υπόθεση. Είναι βία να κοιτάς το ζώο στο μπαλκόνι, να το αφήνεις στον ήλιο, να το αφήνεις πεινασμένο και διψασμένο, όχι να περπατάς. Όσον αφορά τη βία, η σωματική βία δεν πρέπει μόνο να θυμάται. Αυτές είναι επίσης άλλες μορφές σωματικής βίας. “Εάν το άτομο που διαπράττει τη βία μπορεί να έχει δίκιο, παρόλο που άλλοι παραβλέπονται, τότε είμαστε πολύ πίσω”

.Source