Εκκενώνουν το ICU 1 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Η εισαγωγή ασθενών με COVID 19 σε δημόσια νοσοκομεία έχει μειωθεί «κόκκινη», ως αποτέλεσμα της οποίας εκκενώθηκε η 1η μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, προσφέροντας 17 κρεβάτια, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Υγείας.

Pampos Sharilau – Εκπρόσωπος της OKYPY
“Προς το παρόν, μόνο το ICU 2 λειτουργούσε ως μονάδα COVID 19. έχουμε 17 νέα κρεβάτια. “Στόχος μας είναι να αδειάσουμε εντελώς τη ΜΙΑ 1 από άλλες ασθένειες. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μονάδα εντατικής θεραπείας αποκλειστικά για το COVID 19, το οποίο διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό.”

Σημείωσε ότι “με βάση τα δεδομένα μας, αποδεικνύεται ότι κάθε τρίτος ασθενής βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ο πέμπτος – στη μονάδα εντατικής θεραπείας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται ότι μετά τις διακοπές, η εισαγωγή ασθενών με COVID 19 θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Pampos Sharilau – Εκπρόσωπος της OKYPY
“Όσον αφορά τις εισαγωγές, βλέπουμε περιπτώσεις όπου υπάρχει καθυστέρηση 7-10 ημερών λόγω διάγνωσης ή συμπτωμάτων. Αναμένουμε αύξηση των εισαγωγών σε κρατικά νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες.”

Σημείωσε σήμερα ότι ένας μεγάλος αριθμός 19 ασθενών COVID υποβάλλονται σε θεραπεία σε δημόσια νοσοκομεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πάμπος Σαριλάου – Εκπρόσωπος της ΟΚΥΠΥ
“Το σύστημα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Το OKYPY έχει ένα σχέδιο δράσης που αξιολογεί κάθε μέρα արկում λαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες όπου և όταν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αλλά είμαστε πολύ περιορισμένοι λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών is Αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα επιδεινώσουμε την κατάσταση, θα έχουμε έναν αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων, δεδομένου του μεγάλου αριθμού θετικών περιπτώσεων στην κοινότητα.

Εάν κάνουμε έναν απλό υπολογισμό του συνολικού αριθμού των θετικών περιπτώσεων στην κοινότητα, σημείωσε ότι περίπου το 20% μπορεί να είναι άνω των 60 ετών, is αναμένεται ότι ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους θα χρειαστούν θεραπεία και μερικοί από αυτούς θα χρειαστούν θεραπεία στην προστιθέμενη υποδιαίρεση. Στη μονάδα φροντίδας ή εντατικής θεραπείας.

Είπε ότι το σχέδιο δράσης του ΟΚΥΠΥ σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 200 κρεβάτια με COVID 19. “Έχουμε ακόμη χώρο, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν γεμίσουν αυτά τα κρεβάτια και προστίθενται περισσότερα κρεβάτια, θα το κάνουμε”, πρόσθεσε.

Αυτό σημαίνει ότι συνέχισε ότι θα μειώσουμε περαιτέρω το εύρος των υπηρεσιών για άλλες ασθένειες, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε προσωπικό για τη θεραπεία τέτοιων περιπτώσεων.

Όσον αφορά την πρόσληψη ιατρών, ο κ. Sharilau είπε ότι η ΟΚΥΠΥ δεν έχει τέτοια εξουσία.

Pampos Sharilau – Εκπρόσωπος της OKYPY
“Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις κινητοποιήσεις. Προσδιορίζουμε τις ανάγκες μας με βάση τους ασθενείς, ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη γιατρών στον ιδιωτικό τομέα, ιδίως σε δύο ειδικότητες – γιατρούς – πνευμονολόγους. “

«Πού και πότε είναι απαραίτητο», είπε. «Δεν απαιτούμε άσκοπα τη συμμετοχή ιδιωτικών ιατρών, αλλά πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η καταπολέμηση της επιδημίας είναι το πρόβλημα όλων, όχι μόνο μερικών».

Ερωτηθείς εάν είχε οποιαδήποτε πληροφορία ότι ο αποκλεισμός θα αρθεί αν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα μπορούσε να το ξεπεράσει, ο κ. Χαριλάου είπε ότι είναι ευθύνη του κράτους. “Αναλύουμε απλώς τον αριθμό των εισαγωγών που έχουμε στα δημόσια νοσοκομεία. “Η ευθύνη για τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων πέραν αυτού ανήκει στο κράτος και όχι σε εμάς”, είπε.

Επανέλαβε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα. “Έχουμε φτάσει σε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών, πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερες εισαγωγές, οπότε όλα θα είναι πολύ δύσκολα”, πρόσθεσε.

Source