Εκκλησία με πιστούς և Αναχώρηση στο Τρόοδος χωρίς SMS. 88 εκτός δικαστηρίου για πολίτες εντός 12 ωρών

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι για έλεγχο του κοροναϊού σε όλες τις πολιτείες – Αύξηση της παρουσίας της αστυνομίας στο Τρόοδος – Καταγγελίες τις τελευταίες 12 ώρες – Εξερχόμενο δικαστήριο στους πιστούς της Εκκλησίας του Ακάκη – Επίσκεψη στο Τρόοδος χωρίς αποστολή μηνυμάτων

Η παρουσία της Παν-Αρμενικής Αστυνομίας αυξάνεται προκειμένου οι πολίτες να διατηρούν πιστά μέτρα κατά του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 12 ώρες, από τις 6 π.μ. έως τις 6 μ.μ., η αστυνομία στην Κύπρο πραγματοποίησε συνολικά 7938 επιθεωρήσεις.

Ως αποτέλεσμα των προαναφερθέντων επιθεωρήσεων, ελήφθησαν συνολικά 88 καταγγελίες από πολίτες για μη χρήση προστατευτικής μάσκας, καθώς και για τη μεταφορά πιστοποιητικού / SMS χωρίς την απαραίτητη μετακίνηση, καθώς και δύο καταγγελίες στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Συγκεκριμένα, σε μία περίπτωση, μέλη της δύναμης επισκέφθηκαν την εκκλησία στο Ακάκι της Λευκωσίας, όπου αποδείχθηκε ότι η λειτουργία λειτουργούσε παρουσία πιστών. Έτσι, επιβλήθηκαν συνολικά πέντε δικαστικά πρόστιμα στους πιστούς, ενώ ασκήθηκε αγωγή εναντίον του αρχηγού της εκκλησίας, η οποία επέτρεπε την παρουσία των πιστών.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένα από τα προαναφερθέντα παράπονα ήταν ένα εξερχόμενο πρόστιμο που επιβλήθηκε σε έναν πολίτη στην πόλη του Τροόδους χωρίς να στείλει SMS.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσία μελών στην περιοχή των αστυνομικών επιθεωρήσεων του Τροόδους την Κυριακή αυξήθηκε λόγω της επικρατούσας χιονόπτωσης και της απόφασης του Υπουργείου να επιτρέψει τη σωματική άσκηση σε μονοπάτια.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, η ροή ανθρώπων στην περιοχή δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα.

Source