Εκπληκτικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το διάστημα το 2020

Το 2020 ήταν μια πολύ δραστήρια χρονιά για τον επιστημονικό κόσμο. Πολλές σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις έγιναν φέτος, από την ανακάλυψη μορίων νερού στη Σελήνη έως τα ίχνη της ζωής στην Αφροδίτη, από την ανακάλυψη υπερμεγέθων μαύρων τρυπών έως τη δημιουργία του μεγαλύτερου τρισδιάστατου χάρτη του σύμπαντος.

Από την άλλη πλευρά, αρκετά εντυπωσιακές εικόνες τραβήχτηκαν από το διάστημα. Οι αστροναύτες που εργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατέλαβαν πολλές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, και μερικές από αυτές είναι απλώς καταπληκτικές.

Οι καλύτερες 20 φωτογραφίες του 2020, επιλεγμένες από τη NASA, κοινοποιήθηκαν στον κόσμο με βίντεο. Πολλές συναρπαστικές φωτογραφίες, από στιγμές ανατολής που τραβήχτηκαν από το διάστημα μέχρι την υπέροχη θέα του νησιού της Κύπρου, έχουν βρει τη θέση τους σε αυτήν τη συλλογή.

Στη δήλωση που έκανε η NASA σχετικά με το θέμα, σημειώθηκε ότι οι αστροναύτες τραβούν εκατοντάδες φωτογραφίες με θέα στη Γη κάθε χρόνο, και η Μονάδα Επιστήμης της Γης και Τηλεπισκόπησης στο Johnson Space Center επέλεξε τις καλύτερες από αυτές τις φωτογραφίες.

.Source