«Ελεύθερη αναπνοή» στο Ισραήλ. Τέλος οι μάσκες … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι Ισραηλινοί απελευθερώθηκαν σήμερα χωρίς προστατευτική μάσκα, την οποία έπρεπε να φορούν έξω λόγω της επιδημίας του κορανοϊού, ως μέρος της σταδιακής εξάλειψης των μέτρων για την επιστροφή στην ομαλότητα λόγω μαζικών εμβολιασμών που πραγματοποίησε η χώρα.

Σχεδόν το 81% του πληθυσμού της χώρας άνω των 16 ετών στην ηλικιακή ομάδα Pfizer / BioNTech στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί κατά δόσεων, λοιμώξεων και οι νοσηλείες μειώθηκαν δραματικά.

Ωστόσο, η πρόσβαση σε ξένες χώρες παραμένει περιορισμένη · οι Ισραηλινοί που δεν εμβολιάζονται και επιστρέφουν από το εξωτερικό πρέπει να τεθούν σε καραντίνα λόγω ανησυχιών σχετικά με παραλλαγές ιών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει επτά περιπτώσεις μιας νέας ινδικής εκδοχής του κοροναϊού στο Ισραήλ, η αποτελεσματικότητα της οποίας αξιολογείται.

“Ηγούμε τώρα τη διεθνή κοινότητα στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμη με τον κοραναϊό. Μπορεί να επιστρέψει “, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από την αστυνομία έξω, η οποία επιβλήθηκε πριν από ένα χρόνο για μη σωματικές δραστηριότητες, έχει τελειώσει.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική για κλειστούς δημόσιους χώρους και κάλεσε τους πολίτες να έχουν τις κατάλληλες μάσκες.

Το “Breathing Free” γράφει στην πρώτη του σελίδα την ευρέως κυκλοφορούμενη εφημερίδα Israel Hayom.

«Για πρώτη φορά τόσο καιρό, νιώθω περίεργος χωρίς μάσκα. Αλλά είναι πολύ, πολύ περίεργο », είπε η Amitay Halgarten, 19 ετών, απολαμβάνοντας τον ήλιο στο πάρκο.

“Αν πρέπει να το ξεφορτωθώ μέσα, θα κάνω ό, τι μπορώ”, πρόσθεσε.

Με το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμναστηρίων και λυκείων, μαθητές γυμνασίου που δεν παρακολούθησαν τακτικά μαθήματα ή επέστρεψαν τακτικά στα μαθήματα προ-επιδημίας.

Οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνθηκαν να συνεχίσουν να αερίζουν τις αίθουσες διδασκαλίας, να παρατηρούν δραστηριότητες κοινωνικής απόστασης κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και να κάνουν διαλείμματα.

Εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως παιδικό θέατρο, παραμένουν απαγορευμένες.

“Αυτός ο πληθυσμός παραμένει μη εμβολιασμένος (παιδιά κάτω των 16 ετών) και θέλουμε να τα προστατεύσουμε”, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Sharon Alroy-Price στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Ο Ισραήλ έχει εμβολιασμένο πληθυσμό 9,3 εκατομμυρίων “Παλαιστινίων” στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

5,2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στον κατεχόμενο ποταμό Ιορδανία և στη λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τους Ισλαμιστές λαμβάνουν περιορισμένη προμήθεια εμβολίων από το Ισραήλ, τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το παγκόσμιο πρόγραμμα COVAX και την Κίνα.

Source