Ελλάδα, με εξαίρεση πέντε ελληνικά νησιά στον κατάλογο καραντίνας της Σκωτίας.

Ξεκούραστος

Η Ελλάδα και τμήματα της Κύπρου έχουν καταχωριστεί στη λίστα καραντίνας της Σκωτίας.

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Σκωτία από την Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο – με εξαίρεση τα νησιά Κρήτη, Κέρκυρα, Κω, Ρόδο και Ζάκυνθο – και τα εδάφη της Κύπρου του Ακρωτηρίου και της Δεκέλειας αναμένεται να φτάσουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανέφερε ότι η απόφαση κατάργησης του αποκλεισμένου καθεστώτος είχε ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού σε αυτές τις περιοχές, καθώς και αύξηση του αριθμού των θετικών περιπτώσεων δοκιμών και του σχετικού κινδύνου εισαγωγής στη Σκωτία.

Ωστόσο, το Μπαχρέιν, η Καμπότζη, η Χιλή, η Ισλανδία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Νήσοι Τερκς και Κάικος και το Λάος, κατά την άφιξή τους στη Σκωτία, θα προστεθούν στη λίστα προορισμών που δεν έχουν καραντίνα.

Στις 4 π.μ., όλες αυτές οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ. Από το Σάββατο.

“Είναι επιτακτική ανάγκη να διαταράξουμε την εξάπλωση αυτού του ιού, ο οποίος παραμένει μια μεγάλη πρόκληση στη Σκωτία και σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Humza Yousaf.

Η επιβολή περιορισμών καραντίνας είναι η πρώτη μας γραμμή προστασίας για τη διαχείριση του κινδύνου εισαγόμενων περιπτώσεων από πληθυσμούς με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η κατάσταση στα ελληνικά και ισπανικά νησιά, ειδικά στα Κανάρια νησιά, θα παρακολουθείται στενά, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων προκαλεί ανησυχία.

«Η προσθήκη εννέα ακόμη χωρών στον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τους περιορισμούς καραντίνας δεν πρέπει να ληφθεί ως ένδειξη ότι οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό», είπε.

«Το μήνυμά μας παραμένει σαφές ότι οι άνθρωποι πρέπει να σκεφτούν πολύ προσεκτικά πριν δεσμευτούν σε μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς η κατάσταση της δημόσιας υγείας και, συνεπώς, η ανταπόκρισή μας σε αυτήν, μπορεί να αλλάξει γρήγορα».

Το βήμα ακολουθεί αυτό που η κυβέρνηση της Σκωτίας αναγνωρίζει ως «σημαντική αύξηση» σε περιπτώσεις κοροναϊών σε αυτές τις περιοχές, καθώς και αύξηση του αριθμού των θετικών περιπτώσεων δοκιμής.

Εν τω μεταξύ, οι υφιστάμενοι πρόσθετοι περιορισμοί στη Δανία θα παραμείνουν σε ισχύ για άλλες 14 ημέρες, αλλά θα ελεγχθούν εάν υπάρχουν νέες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο των δανικών αρχών στον έλεγχο της επιδημίας.

Source