Ελλάδα. Πώς θα ταξιδέψουν οι άνθρωποι μετά το εμβόλιο; Τι γίνεται με τα μη εμβολιασμένα;

Ο πρώτος τεύχος μιλά ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Εξηγεί τι θα συμβεί σε εμβολιασμένα ή μη εμβολιασμένα άτομα.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το μεγάλο στοίχημα για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού – τα θετικά άμεσα «σοκ» που θα φέρει το εμβόλιο στον τουρισμό το 2021, περιγράφεται από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Σε συνέντευξή του στο Protothema.gr, ο κ. Θεοχάρης σημειώνει ότι τα άτομα με το εμβόλιο έχουν αρχίσει να ταξιδεύουν πολύ πιο έντονα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι στις πέντε πρώτες χώρες που προτιμούν οι ξένοι τουρίστες, εξηγώντας τι θα χρησιμοποιηθεί. Για όσους έχουν εμβολιαστεί ή όχι, θέλουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς ή με άλλα μέσα.

Ο Υπουργός Τουρισμού MP Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε δοκιμή ή σε καραντίνα, αλλά ένα πιστοποιητικό σε ψηφιακή μορφή, οποιοσδήποτε οργανισμός, εθνικός ή άλλος αιτών. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα κάνουν το ίδιο όταν συζητούν την αμοιβαία αναγνώριση των χωρών προορισμού. Θα υπάρξουν διευρυμένα εργαλεία ελέγχου των συνόρων για τους μη εμβολιασμένους, ενώ ο Υπουργός τονίζει ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την υποστήριξη εταιρειών και εργαζομένων που πλήττονται από την επιδημική κρίση.

– Κύριε Υπουργέ, λόγω του κλεισίματος της επιδημίας φέτος, σημαντικά λιγότερες αφίξεις από το εξωτερικό, μεγάλες απώλειες εισοδήματος – «μαύρες τρύπες» στην τουριστική βιομηχανία. Κάνετε μια παρόμοια πρόβλεψη για το 2021;

-2021 θα είναι ένα έτος σταδιακής ανάκαμψης της ελπίδας. Είναι άσκοπο να αξιολογούμε τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα του τουρισμού με τα κριτήρια που είχαμε πριν από την επιδημία. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι το 2021 θα δούμε το επιθυμητό φως στο τέλος της σήραγγας. Ως εκ τούτου, είναι καθήκον μας να επισπεύσουμε τον ελληνικό τουρισμό το συντομότερο δυνατό, η ελληνική κοινωνία να βγει από το σκοτάδι της κρίσης υγείας. Και γι ‘αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

– Πόσο καιρό (τον Ιούνιο) μπορεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να εμβολιαστεί για να αλλάξει αρνητικές προβλέψεις;

– Ο εμβολιασμός έχει άμεση θετική επίδραση σε δύο επίπεδα. Πρώτον, για να μας κάνουν πιο ασφαλείς στη χώρα μας ως Έλληνες πολίτες, ειδικά οι πιο ευάλωτοι. Τα εμβόλια θα μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ παράλληλα θα έχουμε οικονομική δραστηριότητα, η οποία σταδιακά θα αποκαταστήσει τον κανονικό της ρυθμό. Δεύτερον, οι εμβολιασμοί θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα αισιοδοξίας, η οποία θα αντικατοπτρίζεται στις κρατήσεις τουριστών από χώρες που μας ενδιαφέρουν, όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία κ.λπ.

– Αναφέρατε ότι θα υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί για όσους θέλουν να εμβολιαστούν. Είναι?

– Είναι σαφές ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι απίθανο να λάβουν τον κοροναϊό. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπόκεινται σε διαδικασίες δοκιμής καραντίνας, καθώς ενδέχεται να υπαγορεύουν ορισμένα πρωτόκολλα σε άλλες ομάδες του πληθυσμού.

– Πρώτον, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να ταξιδεύουν με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο, για παράδειγμα, από το Πάσχα. և Στη συνέχεια, ακολουθώντας ποια διαδικασία; Χρειάζονται πιστοποιητικό;

– Κάθε εμβολιασμένο άτομο θα πιστοποιείται ψηφιακά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους. Τι θα δείξει για να ζητήσει οποιαδήποτε εξουσία, εθνικό ή άλλο; Πολλές χώρες ακολουθούν τέτοιες διαδικασίες, στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος το επίπεδο της ΕΕ συζητά ανοιχτά τον τρόπο διανομής των πιστοποιητικών εμβολιασμού μεταξύ των τουριστών σε χώρες προορισμού, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο ինչու γιατί όχι լայն ευρύτερα.

– Ποιο “μονοπάτι” θα πάει ο μη εμβολιασμένος;

– Αυτό είναι κάτι που θα εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών σε κάθε χώρα, αλλά και από την πορεία καθενός από αυτούς. Εκτιμώ ότι έχοντας γρήγορα και φθηνά τεστ στα χέρια μας, μαζί με τον εμβολιασμό ενός σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού, τα εργαλεία ελέγχου των συνόρων της χώρας μας θα είναι πολύ ευρύτερα. ασφαλέστερα

– Έχετε ήδη μιλήσει με τους συναδέλφους σας στην Ευρώπη;

-Φυσικά. Έχουμε μια ανοιχτή γραμμή – μιλάμε πολύ συχνά με τους εταίρους μου στην ΕΕ για την προώθηση εκδηλώσεων όπως αυτές που αναφέρατε νωρίτερα. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε ότι οι προτάσεις ությունները πρωτοβουλίες φορέων όπως η IATA (Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών) αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνονται ευρύτερα αποδεκτές και προωθούνται.

– Ποια εικόνα λάβατε από τουριστικούς πράκτορες για τουριστικά ταξίδια το 2021;

– Επί του παρόντος, το κλίμα είναι αρκετά αισιόδοξο. Φαίνεται ότι μετά την έλευση του εμβολίου, οι άνθρωποι ηρέμησαν και άρχισαν να σχεδιάζουν οδηγίες για το επόμενο έτος, πολύ πιο έντονα από ό, τι την προηγούμενη περίοδο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε όπου θέλουμε να είμαστε, ότι θα ήμασταν ευτυχείς σε διαφορετικές περιστάσεις. Αλλά η αλλαγή του κλίματος είναι σαφής, είναι πολλά υποσχόμενη για το μέλλον.

– Ποιες ευρωπαϊκές χώρες προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους φέτος;

– Θα ήθελα να θέσω την ερώτηση և Θα έλεγα ποιος ταξιδιώτης είναι η Ελλάδα που είναι ο πρώτος στη λίστα επιλογών τους. Η σοφία της Αλήθειας είναι ότι η χώρα μας, λόγω του ασφαλούς και επιτυχημένου ανοίγματος του τουρισμού το καλοκαίρι, βρίσκεται στην πρώτη θέση προτιμήσεων όλων των χωρών. Ανεξάρτητα από την έρευνα που βλέπετε για τις προτιμήσεις για κινητά, η Ελλάδα είναι στην πρώτη ή στην πρώτη.

– Περιμένετε αφίξεις από την Αμερική ή άλλες χώρες;

Καθώς ο εμβολιασμός εξελίσσεται ραγδαία στις Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε αισιόδοξοι ότι όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα αρθούν σύντομα. Αυτό, φυσικά, θα εξαρτηθεί από τη διαδικασία εμβολιασμού, όπως είπα.

– Ποια πρωτόκολλα υγείας θα ισχύουν;

– “Εκ των προτέρων”. Σας λέω ότι αυτό που λειτούργησε το 2020 θα λειτουργήσει. Εφόσον δεν είμαστε 100% εγγυημένοι և δεν μπορούμε να παίξουμε με την ανθρώπινη ζωή. Εάν υπάρχει ανάγκη για μια αναθεώρηση που μας προτείνει ειδικοί για τις μολυσματικές ασθένειες, θα είμαστε εδώ, πρόθυμοι να το δημιουργήσουμε και να το φέρουμε στη ζωή.

– Πώς θα γίνει γενικά το άνοιγμα του τουρισμού;

Το άνοιγμα του τουρισμού το 2021 θα πραγματοποιηθεί με ισορροπημένο και προσεκτικό τρόπο. Να είστε προσεκτικοί, γιατί είμαστε ακόμα στη σταδιακή ανακούφιση της νόσου. Ισορροπημένη, επειδή η οικονομία μας δεν μπορεί να αντέξει το δεύτερο έτος μιας τόσο σοβαρής ύφεσης. Χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού περιμένουν φέτος να μπορούν να στηρίξουν το εισόδημά τους και να σταθούν στα πόδια τους.

– Τι σκοπεύετε να υποστηρίξετε την τουριστική επιχείρηση, όπως οι χειμερινές, που έχουν «παγώσει» από την επιδημία; Και τι γίνεται με τους υπαλλήλους;

– Η επέκταση των ήδη θεσμοθετημένων εκδηλώσεων, μέχρι να δούμε το σημαντικό, πλήρες άνοιγμα του τουρισμού, κατά τη γνώμη μας, είναι το κατάλληλο χιόνι. Τουλάχιστον για τώρα. Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις, όπως ο τουρισμός χειμερινού βουνού, που χρειάζονται πιο εξειδικευμένη υποστήριξη, η οποία θα συμβεί στο εγγύς μέλλον. Πριν από λίγες ημέρες, το Υπουργείο Τουρισμού ψήφισε να επεκτείνει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» για το νέο έτος. Ένα έργο 100 εκατομμυρίων ευρώ που έχει υποστηρίξει և θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον εγχώριο τουρισμό և, αντίστοιχα, την τουριστική επιχείρηση, ξενοδοχεία, αλλά για πρώτη φορά τουριστικά γραφεία. Θα “ξεκινήσουμε” αυτό το πρόγραμμα το νέο έτος. Επιπλέον, αυτήν τη στιγμή σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε ένα νέο πρόγραμμα πολύ σύντομα, με βάση τον τομέα των τροφίμων και του τουρισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα ενισχύσει τις εταιρείες που άνοιξαν, υποστήριξαν τον ελληνικό τουρισμό το 2020, αλλά υπέστησαν απώλειες και πρέπει να τις ενισχύσουμε ώστε να είναι έτοιμες τον επόμενο χρόνο.

– Ποιο είναι το βασικό σας σχέδιο ευθύνης που εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό για την επόμενη μέρα;

– Ο κύριος στόχος μας για το επόμενο έτος είναι η επιστροφή των ελληνικών τουριστικών προϊόντων στην πορεία της ανάκαμψης. Βασίζεται σε τριπλό. Α) ειδικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ειδικής εικόνας, ειδικά 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821. β) Στρατηγικός μετασχηματισμός των τουριστικών μας προϊόντων. Έχουμε ήδη ανακοινώσει DMMO (Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού και Μάρκετινγκ) γ) για την εντατική και σημαντική προώθηση της «μάρκας» της χώρας μας, προκειμένου να αποκτήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο στο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον που προβλέπεται να έχει το 2021. Σε κάθε περίπτωση, για εμάς στο Υπουργείο Τουρισμού, το 2021 συμπίπτει με την έναρξη της αποκατάστασης του ελληνικού τουρισμού, με το άνοιγμα μιας νέας σελίδας. Είναι κάτι που σίγουρα πιστεύουμε ենք εργαζόμαστε για αυτό συστηματικά. Προχωράμε μπροστά με αυτοπεποίθηση.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source