Ελλάδα. Το τρίτο κύμα «συγκρούεται» τη χώρα… Πώς επηρεάζει ο δείκτης Rt την ανάπτυξη του intubated

Σήμερα το Θριάσιο γίνεται Νοσοκομείο Covid, το επόμενο θα είναι το Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα. Σε 4 εβδομάδες, η επίπτωση αυξήθηκε κατά 34%, η θνησιμότητα κατά 72% και η επώαση κατά 55%.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Περιστασιακό ωμέτ. 439 θάνατοι τον Απρίλιο – 4309 νέες περιπτώσεις χθες – 586 νέοι ασθενείς – 586 εισήχθησαν σε νοσοκομεία χθες – όπως αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι που θα είναι διαθέσιμοι από τα φαρμακεία έως το μεσημέρι – δάσκαλοι – μαθητές, συνεχίζουν τον “πόλεμο” με τον κοροναϊό.

Η πορεία της επιδημίας, ο περαιτέρω αντίκτυπός της στα μέτρα περιορισμού της, ιδίως στις δραστηριότητες των σχολείων, θα συζητηθεί σήμερα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, γι ‘αυτό και πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της υποεπιτροπής επιδημιολόγων. κάπου χθες το βράδυ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τα λύκεια τουλάχιστον την επόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, και το αρμόδιο υπουργείο ζήτησε από τους εμπειρογνώμονες της επιτροπής να υποβάλουν πρόταση βάσει της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή ανέβαλε την πρότασή της να ανοίξει ξανά τα σχολεία, καθιστώντας την αυτοδιαγνωστική στα φαρμακεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Δεδομένης της διαθεσιμότητας αυτοελέγχων στα φαρμακεία από σήμερα, όπως ισχυρίζονται τα φαρμακεία, όλα δείχνουν ότι οι μαθητές γυμνασίου θα επιστρέψουν στο σχολείο.

Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν περιέχουν τέτοια νέα για άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση του αριθμού των επιδημιών, ενώ οι επιστήμονες παρακολουθούν με ανυπομονησία την αύξηση της επιδημιολογικής καμπύλης για να δουν σημάδια αιχμής. Ενδεικτικά, σε τέσσερις εβδομάδες, η ημερήσια επίπτωση αυξήθηκε κατά 34%, η θνησιμότητα κατά 72%, και οι διασωληνωμένες περιπτώσεις κατά 55%.

Χθες καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός υποθέσεων – 4309, αλλά και ο μεγαλύτερος αριθμός δοκιμών – 75182. Η καθημερινή εμφάνιση στην Αττική ήταν το 1883 και στη Θεσσαλονίκη – 622. Από χθες, έχουν καταγραφεί 586.263 περιπτώσεις (44%) στα νοσοκομεία της πισίνας.

Η πίεση είναι υψηλή στα νοσοκομεία της Αττικής. Ακόμα κι αν ο αριθμός των ημερήσιων περιπτώσεων σταθεροποιηθεί, το κύμα των ασθενών θα είναι ισχυρό για τις επόμενες δέκα έως 15 ημέρες μετά από κάθε ημέρα εστιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ηγέτες του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να μετατρέψουν ένα άλλο νοσοκομείο, μετά το Thriasio, σε ένα αποκλειστικό νοσοκομείο για ασθενείς με κοροναϊό. Το νοσοκομείο Constantopulio-Agia Olga έχει τώρα τις καλύτερες πιθανότητες, έχοντας κλινικές που μπορούν να μετατραπούν σε κλινική HIV, όπως ENT, Γαστρεντερολογία κ.λπ. Συνολικά, είναι δυνατό να αναπτυχθούν περίπου 178 Covidus μονά և 20 COVid κρεβάτια. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Gennimatas αρχικά σχεδίαζε, αλλά η νέα ροή περιπτώσεων κοροναϊού, η οποία ανακαλύφθηκε, μαζί με την υψηλή βαρύτητα των εν ενεργεία, άλλαξε τα δεδομένα.

Καθηγητής ιωδρά σενάρια

Τα νοσοκομεία της Αττικής αντιμετωπίζουν σήμερα 2.454 ασθενείς, 398 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Άλλοι 180 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωδών Νοσημάτων κ. Σωτήρης ιωδράς στην επιδημία SARS-CoV-2 της Ακαδημίας Αθηνών. Η αλήθεια που συνοδεύει την επιστήμη. “

Κατά συνέπεια, ο αριθμός του intubated τον Μάιο θα ξεπεράσει τα 1000, εάν ο δείκτης αναπαραγωγής Rt φτάσει το 1,1 αντί του 1,97, που ήταν χθες στην περιοχή. Εάν ο δείκτης RT διατηρηθεί στο 1, μπορεί να υπάρξει σταθεροποίηση κατά τη διάρκεια περίπου 700 διασωλήνωσης, ενώ εάν πέσει ελαφρώς στο 0,8, η διασωλήνωση μπορεί περαιτέρω να μειωθεί σε 200.

Όλες αυτές οι μικρές διακυμάνσεις στη μετάδοση և Rt μπορεί να έχουν τεράστιες διαφορές στις άκαμπτες τιμές που μελετήθηκαν από ειδικούς. “Όταν ξεκινάτε με հիվանդ 1.000 ασθενείς στους 1.000, φτάνετε τα 25.000.000 το μήνα”, είπε. Ιώδρας Ι. Υπενθύμισε το γεγονός ότι ο δείκτης Rt διατηρήθηκε κατά 1 βαθμό ή ακόμα και ελαφρώς χαμηλότερος λόγω περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

Επιπλέον, ο κ. Ιώδρας σημείωσε ότι καθώς το «κενό» ανοίγει στην «απαλλαγή» της νοσηλείας, όπως συνέβη πρόσφατα στα νοσοκομεία, η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αυξάνεται. Τέλος, ο καθηγητής έδωσε ένα παράδειγμα για να αποφύγει αυτό που συνέβη στη Χιλή. “Η Χιλή είναι το αντίθετο. Αύριο μπορούμε να είμαστε. Το 30% των ανθρώπων εμβολιάζονται με τουλάχιστον μία δόση. Η τοπική κυβέρνηση αγόρασε πολλά εμβόλια και εμβολίασε τον πληθυσμό. Μα τι έγινε? Δεν υποστήριξαν το μήνυμα όσον αφορά την επικοινωνία. “Έχει σημειωθεί τεράστια πτώση της συμμόρφωσης, έχουν ληφθεί τα μέτρα και, δυστυχώς, η Χιλή αντιμετωπίζει ένα τεράστιο κύμα επιδημιών με πολλαπλές εισόδους και θανάτους στο νοσοκομείο”, δήλωσε ο κ. Iodras.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source