Ελληνική διοίκηση και Ελλάδα με την κόκκινη γραμμή πριν από το συνέδριο πέντε σημείων

Η εφημερίδα του Φιλελεύθερου ανέφερε στον τίτλο της με τίτλο «Καθόρισαν τις κόκκινες γραμμές … Λευκωσία και Αθήνα Διευκρίνισαν τη θέση τους σχετικά με τη μορφή της λύσης και το σημείο εκκίνησης», και έγραψε ότι η ελληνική και η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκαν γρήγορα στην τουρκική μεθόδους στο Κυπριακό και ότι άγγιξαν την ουσία του προβλήματος με τις αποφάσεις τους.

Με βάση τις πληροφορίες που έλαβε, η εφημερίδα σημείωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μικοτάκης καθόρισαν δύο κόκκινες γραμμές σχετικά με τη μορφή και το σημείο εκκίνησης της λύσης στη συνάντηση στο Ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο χθες.

«Πρώτον, η Λευκωσία και η Αθήνα δεν θα συζητήσουν για την επίλυση του Κυπριακού. Με άλλα λόγια, συμφώνησαν ότι δεν θα συζητούσαν άμεσα ή έμμεσα τη λύση που πρότεινε η τουρκική πλευρά. Είναι σαφές για τις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας ότι η συναίνεση για το Κυπριακό είναι μια δικοινοτική και διζωνική ομοσπονδία, και πέρα ​​από αυτό δεν θα υπάρξει συζήτηση.

Δεύτερον, η Κύπρος και η Ελλάδα θέλουν η νέα προσπάθεια για το Κυπριακό να είναι ένα ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης και να αποσαφηνίσει το σημείο όπου οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί. Δηλαδή, αποκαλύπτεται η μέχρι τώρα δουλειά.

Η εφημερίδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι θα επιτύχει ανεπίσημα τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterres, για να συλλέξει επίσημη διάσκεψη κουιντέτου το δεύτερο μισό του Μαρτίου, εάν επιβεβαιωθεί κάποιος από αυτές τις πληροφορίες, η ΕΕ προς την Τουρκία και την Κύπρο θα εκδώσουν νέες κυρώσεις. προχωρήσει ταυτόχρονα η σύνοδος κορυφής θα αποφασίσει για την αίτηση Wrote.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Αναστασιάδη με τον Μικοτάκη, τον καθοριστικό παράγοντα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας με το Κυπριακό, τη ρητορική εφημερίδα της Τουρκίας που δείχνει ότι η μετατροπή σε δράση, επίσης θετική ατζέντα στο Κυπριακό, η τουρκική πλευρά σημείωσε ότι το εξώφυλλο έχει θετική δράση.

Οι εφημερίδες, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα ήταν καθοριστικός ρόλος να παίξει στο Κυπριακό, η μορφή λύσης του δικοινοτικού κυπριακού προβλήματος και η υποστήριξη των ΗΠΑ να είναι διζωνική ομοσπονδία, Ελλάδα και Τουρκία όσον αφορά τις σχέσεις της “που οδηγούν την ανάγκη για να τελειώσει “και οι δύο χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, έγραψε ότι εξέφρασε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να εγκαινιάσει διάλογο για την επίλυση του προβλήματος μεταξύ τους.

Στην έκθεση, ο Αναστασιάδης και ο Μικοτάκης δήλωσαν στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση, τονίζοντας ότι “το ξεπερασμένο σύστημα εγγυήσεων πρέπει να καταργηθεί” και οι Τούρκοι στρατιώτες πρέπει να αποσυρθούν. Αναφέρθηκε επίσης ότι επεσήμαναν ότι το συμφωνημένο και δεσμευτικό πλαίσιο του Κυπριακού περιλαμβάνεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Αναστασιάδης είπε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην ανεπίσημη διάσκεψη και ότι οι απόψεις τους για τη λύση που επιθυμούν είναι σαφείς.

Σύμφωνα με τα νέα, ο Αναστασιάδης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η λύση να αποκλίνει από τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δήλωσε ότι επιθυμούν μια λύση που θα τερματίσει την παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο νησί με το «ξεπερασμένο σύστημα εγγυήσεων» και «τη λειτουργικότητα του νέου σχηματισμού που θα συμβεί μετά τον μετασχηματισμό».

Ο Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που έστειλε ο Γκουτέρες στους δύο ηγέτες στις 26 Οκτωβρίου 2020, δηλώνοντας ότι η λύση πρέπει να βασίζεται στο έργο που έχει γίνει και στους συμβιβασμούς που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Η εφημερίδα, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Μικοτάκη στη Νότια Κύπρο πραγματοποιήθηκε σε μια ευαίσθητη συγκυρία για το μέλλον του Κυπριακού και στον Αναστασιάδη, «Τερματισμός της τουρκικής κατοχής και εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης Στο Κυπριακό, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας βρίσκεται στην κορυφή. Έγραψε ότι είπε ότι έδωσε την προτεραιότητα.

Τονίζοντας ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Νότια Κύπρος δεσμεύονται από ψηφίσματα του ΟΗΕ, ο Μικοτάκης δήλωσε ότι το ψήφισμα 2561 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ως η μόνη μόνιμη λύση στην Κύπρο, εγγυάται την πολιτική ισότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα με βάση την ενιαία ιθαγένεια. προέβλεπε μια δικοινοτική και διζωνική ομοσπονδία να την αναλάβει.

Σύμφωνα με τα νέα Miçotakis, η Τουρκία και ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν ΤατάρΗ στάση του, υποστηρίζοντας ότι ήταν εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, ο Τατάρ είπε ότι επέμειναν στη λύση των δύο κρατών με την Τουρκία.

Αναφέροντας ότι η λύση των δύο κρατών δεν απορρίπτεται μόνο από την Ελληνική Διοίκηση και την Ελλάδα, αλλά και από τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ, ο Μικοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες δηλώσεις της Αντιπροέδρου της Επιτροπής της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά για το θέμα.

Ο Μικοτάκης, στόχος της Τουρκίας δεν είναι η λύση, όλοι οι Κύπριοι, Τουρκοκύπριοι, έτσι ώστε να μην εξυπηρετεί το συμφέρον των Ελλήνων Αναστασιάδη ότι θα έπρεπε να είχε κάνει τη δήλωση υπό την υπογραφή του αλόγου, είπε.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΡΗ

Η εφημερίδα συνέχισε, μεταφέροντας τις αξιολογήσεις των ελληνικών πολιτικών κομμάτων σχετικά με τη συνάντηση Αναστασιάδη-Μικοτάκη.

Σύμφωνα με τα νέα, ο DİSİ δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός Μικοτάκης ήρθε στο νησί για να συντονιστεί με τον Αναστασιάδη πριν από την ανεπίσημη διάσκεψη και υπήρξε δυναμισμός στο μεγαλύτερο ζήτημα που κατέλαβε τη χώρα. Ο DİSİ επεσήμανε επίσης ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εβδομάδες συντονισμού και προετοιμασίας.

DIKO, Κύπρος και υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της «επιθετικής και επεκτατικής πολιτικής» της Τουρκίας, προκειμένου να καταπολεμηθεί, σημείωσε ότι η απαίτηση συνεργασίας των δύο χωρών.

Η ΕΔΕΚ, από την άλλη πλευρά, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας πανεθνικής γραμμής μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και των ελληνο-ελληνικών κυβερνήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί ο «τουρκικός επεκτατικός»

Σύμφωνα με τις ειδήσεις Citizens Alliance, η συνεργασία της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας, οι τουρκικοί ελιγμοί πραγματοποιήθηκαν σε μια άτυπη διάσκεψη με την πιθανή λύση δύο κρατών / συνομοσπονδιακών της Τουρκίας, υπογραμμίστηκε ότι είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί η επιμονή.

Το Κίνημα Αλληλεγγύης δήλωσε επίσης ότι αυτό που έπρεπε να κάνουν ο Αναστασιάδης και ο Μικοτάκης είναι να αποφασίσουν πώς να αποφύγουν το άτυπο συνέδριο.

Η εφημερίδα Alithia, στο άρθρο της με τίτλο «Η Κύπρος-Ελλάδα Καθορίστηκε μια Κοινή Γραμμή για την Πενταδιάστατη Διάσκεψη», επεσήμανε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν για το Κυπριακό στη συνάντηση του Αναστασιάδη και του Μικοτάκη ήταν πολύ σημαντικές και έγραψε ότι οι κόκκινες γραμμές των ελληνικών και ελληνικών πλευρών επιβεβαιώθηκαν στη συνάντηση κατά της επιμονής της τουρκικής πλευράς για λύση δύο κρατών.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι ο Αναστασιάδης είπε στις δηλώσεις του ότι αυτός και ο Μικοτάκης συζήτησαν το Κυπριακό και το ανεπίσημο συνέδριο κουιντέτου, καθώς και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Αναστασιάδης μίλησε για τις κοινές πρωτοβουλίες που η Ελληνική Διοίκηση και η Ελλάδα διαμόρφωσαν μέσω των τριμερών συμφωνιών συνεργασίας που υπογράφηκαν με τις χώρες της περιοχής και άγγιξαν τον ρόλο των δύο χωρών στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει περιφερειακή συνάντηση με τη συμμετοχή των σχετικών υπουργών τις επόμενες ημέρες και είπε ότι δεν θέλει να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα νέα εμφανίστηκαν στην εφημερίδα Haravgi με τίτλο «υπέρ της κατάργησης του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων… Συντονισμός της Αθήνας και της Λευκωσίας πριν από το πενταμελές συνέδριο», και στην εφημερίδα Πολίτη, «One Step Even One Step from the Πλαίσιο Guterres “.

.Source