Ελληνική κυβέρνηση στην Ιερά Σύνοδο. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται κατά βούληση

«Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θα κατανοήσει τον επείγον της στιγμής για την κοινωνία».

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η θέση ότι ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυθαίρετα δίνει έμφαση στην ελληνική κυβέρνηση στη δήλωσή της σχετικά με την απόφαση της Μόνιμης Ιεράς Συνόδου της Ελληνικής Εκκλησίας να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις για τη λειτουργία των ναών, που στοχεύουν στον έλεγχο. σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού.

“Σε όλα τα στάδια της πανδημίας, η κυβέρνηση βρισκόταν σε συνεχή διαβούλευση με την Εκκλησία σε θέματα υπηρεσίας, με σεβασμό της δημόσιας υγείας και της πίστης του λαού. “Σε αυτό το πλαίσιο, τα Χριστούγεννα Christmas Πρωτοχρονιάτικες λειτουργίες was προβλεπόταν η πράξη των Θεοφανίων”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ελληνική κυβέρνηση.

Προς το παρόν, “η ανάγκη να μην τεθεί σε κίνδυνο η σταθερή πορεία της καταπολέμησης του ιού, ειδικά όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, αυτή την εβδομάδα ανάγκασε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς αγοράς και κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής διεξαγωγής των Θεοφανίων χωρίς την παρουσία πιστών.” Φυσικά, στους ναούς, παραμένει η πιθανότητα περιστασιακής ατομικής προσευχής για τους πιστούς. “

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι η απόφαση της Μόνιμης Συνόδου δεν συμφωνεί με τα αποφασιστικά μέτρα, «ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί κατά βούληση, οπότε όσοι δεν συμφωνούν, το αγνοούν».

Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θα κατανοήσει τον επείγοντα χαρακτήρα της στιγμής για την κοινωνία, όπως έχει κάνει μέχρι στιγμής υπεύθυνα. “Η εφαρμογή προληπτικών μέτρων είναι ευθύνη όλων μας, αλλά και η πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης”, ανέφερε σε δήλωσή της η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: KYPE

«Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θα κατανοήσει τον επείγοντα χαρακτήρα της κοινωνίας».

Η θέση ότι ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυθαίρετα δίνει έμφαση στην ελληνική κυβέρνηση στη δήλωσή της σχετικά με την απόφαση της Μόνιμης Ιεράς Συνόδου της Ελληνικής Εκκλησίας να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις για τη λειτουργία των ναών, που στοχεύουν στον έλεγχο. Εξάπλωση κορωνοϊού

“Σε όλα τα στάδια της πανδημίας, η κυβέρνηση ήταν σε συνεχή διαβούλευση με την Εκκλησία σε θέματα εξυπηρέτησης, με σεβασμό της δημόσιας υγείας και της πίστης του λαού. “Σε αυτό το πλαίσιο, τα Χριστούγεννα և Πρωτοχρονιάτικες λειτουργίες և προβλεπόταν η πράξη των Θεοφανίων”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ελληνική κυβέρνηση.

Προς το παρόν, “η ανάγκη να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιώσιμη καταπολέμηση του ιού, ειδικά όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, αυτή την εβδομάδα ανάγκασε την επιστροφή στο πρώην καθεστώς της κοινωνίας της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής διεξαγωγής των Θεοφανείων χωρίς την παρουσία πιστών.” Φυσικά, στους ναούς, παραμένει η δυνατότητα περιστασιακής ατομικής προσευχής για τους πιστούς. “

Όσον αφορά την απόφαση της Μόνιμης Ιεράς Συνόδου να απορρίψει τα αποφασιστικά μέτρα, η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι «ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί κατά βούληση, έτσι ώστε όποιος δεν συμφωνεί να μπορεί να τον αγνοήσει».

Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θα συνειδητοποιήσει τον επείγοντα χαρακτήρα της στιγμής για την κοινωνία, όπως έχει κάνει μέχρι στιγμής υπεύθυνα. “Η εφαρμογή προληπτικών μέτρων είναι ευθύνη όλων μας, αλλά και η πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης”, ανέφερε σε δήλωσή της η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: KYPE

Source