Ελληνικός χώρος εκκίνησης. Καινοτόμοι Έλληνες δικτυώνονται παντού με την υποστήριξη του Υπουργού Εξωτερικών

Η ωρα Στις 2 Μαρτίου Ξεκινά το διαδικτυακό πρόγραμμα Ελληνικό Σύμπαν Εκκίνησης:, πραγματοποιείται από μη κερδοσκοπικό οργανισμό Εκκίνηση Ελλάδας: և: Θεμέλιο:Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για όλους τους Ελληνοκύπριους που διαθέτουν την τεχνολογία νεοσύστατη επιχείρηση ή μια ιδέα που υπόσχεται να αλλάξει τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Έλληνες στο Εξωτερικό, που υποστηρίζει την πρωτοβουλία Ελληνικό Σύμπαν Εκκίνησης: στοχεύει στη δικτύωση καινοτόμων Ελλήνων σε όλο τον κόσμο φέρνοντας σε επαφή στρατηγικούς εταίρους όπως η GreekTech στη Νέα Υόρκη, η Κύπρος στην Κύπρο και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο. Οι συνεργάτες επικοινωνίας του προγράμματος επικοινωνίας είναι ομαδικές επιχειρήσεις “Economy”. Το έργο υποστηρίζεται από το Orange Grove, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Αθήνας, και το Ελληνικό Σπίτι στο Νταβός, μεταξύ άλλων.

Οι Ελληνοκύπριοι νεοσύστατοι θα συνδεθούν με επιτυχημένους Έλληνες νεοσύστατους, επενδυτές, επαγγελματίες που έχουν εμπειρία σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα τεχνολογίας καινοτομίας στον κόσμο. 8 εβδομάδες,

Οι συμμετέχουσες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να οργανώσουν προσωπικές συναντήσεις με επαγγελματίες από περισσότερα από 40 ελληνικά υπόβαθρα σε πέντε ηπείρους για να προσφέρουν την εμπειρία τους σε τομείς όπως η ανάπτυξη προϊόντων, η επικοινωνία, οι πωλήσεις και η στρατηγική των πελατών. Ταυτόχρονα, θα έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο περίπου 17 αγορών στην παγκόσμια επιχείρηση τεχνολογίας, καθώς και σε μεγάλα τεχνολογικά κέντρα όπως το St. Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη և Ισραήλ, καθώς και αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία և Βραζιλία Ενδεικτικά σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες επαγγελματίες προέρχονται από εταιρείες όπως η Google, το Amazon, το Salesforce, το Linkedin, το Facebook:

Εκτός από εξατομικευμένες συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθούν εβδομαδιαίες συζητήσεις από έμπειρους ιδρυτές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που έχουν συγκεντρώσει χρηματοδότηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ο Αλέξης Πιπερίδης, ο Κώστας Ν.

Οι πυλώνες του προγράμματος περιλαμβάνουν ενεργή συμμετοχή στην κοινότητα του δικτύου λογισμικού, πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και εργαλεία και υπηρεσίες που προσφέρονται από συνεργαζόμενες εταιρείες όπως HubSpot, Zendesk και Proto.io. Τέλος, οι ομάδες προόδου κατά τη διάρκεια του έργου θα συνδεθούν με Έλληνες επενδυτές με διαθέσιμα κεφάλαια για να επενδύσουν 10 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Ελληνοκύπριοι ιδρυτές εταιρειών τεχνολογίας εκκίνησης ή ιδέες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή διεθνώς καλούνται να εγγραφούν στο έργο μέσω του www.greekstartupuniverse.org. έως την 1η Μαρτίου 2021,

Για περισσότερες πληροφορίες, μια διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης πληροφοριών προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ. Ελληνική ώρα (UTC + 2), η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο κοινωνικό δίκτυο του Greek Startup Universe Facebook և Twitter.

,Source