Ελληνοτουρκικα Έρευνα: «Κορυφή» συμμετοχής σε έργα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

• Ο «ρεαλισμός» του ΝΑΤΟ για το Κυπριακό

Η επανάληψη των συνομιλιών πληροφοριών με την Τουρκία “έρχεται ως το αποκορύφωμα μιας εξωτερικής πολιτικής που απέδωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα” όσον αφορά τη συμμετοχή σε προγράμματα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ προς το συμφέρον της αστικής τάξης κατά το παρελθόν έτος. Χθες το βράδυ, πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης (ανατρέξτε στη σελίδα 6 για περισσότερες λεπτομέρειες) χωρίς να αφήσετε λάθος σχόλια σχετικά με το «εύρος» της διαδικασίας που ξεκινά στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα χθες, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Ο Βαρβιτσιώτης, με την άμεση συμμετοχή Ευρωατλαντικών για την επανάληψη της αναγνώρισης, επεσήμανε (στο SKAI) “Μεγάλη κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα”“Οι ευρωπαίοι εταίροι μπόρεσαν να ενσταλάξουν στην τουρκική πλευρά την προθυμία να καθίσουν στο τραπέζι, σεβόμενοι τους κανόνες του διαλόγου”, ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ έπαιξαν ρόλο, γεγονός που επηρέασε σημαντικά την Τουρκία για να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει κενό έλεγχο στο τι θέλει να κάνει στην περιοχή. Μια παραμόρφωση της πραγματικότητας από την κυβέρνηση σε μια εποχή που γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι τα ευρωατλαντικά σχέδια για κοινή εκμετάλλευση στο Αιγαίο-Ανατολή. Η Μεσόγειος Θάλασσα και ο στόχος της «ενοποίησης» του ΝΑΤΟ εναντίον άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων οδηγούν σε έναν πλήρη «διάλογο» με την Τουρκία και επικίνδυνες «συμφωνίες» με τον λαό.

Στο τέλος, περιγράφηκαν οι κίνδυνοι Ντόρα Μπακογιάννη, πρ. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε χθες στο κοινοβούλιο ότι «εδώ και χρόνια, μερικές φορές οι Τούρκοι έχουν αφαιρέσει τα προβλήματα», βεβαίως επιμένοντας ότι η ελληνική αντιπροσωπεία δεν είχε δεχτεί ποτέ αυτή τη συζήτηση για θέματα που δεν ήταν σύμφωνα με τα διεθνή έθιμα. Ο νόμος, αλλά είναι μονομερείς απαιτήσεις της Τουρκίας. ” Αυτό, παρά τις πληροφορίες που έχουν αποκαλυφθεί, ισχυρίζεται ότι στα 60 στάδια της έρευνας, από το 2002 έως το 2016, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως η “προσαρμογή” των θαλάσσιων περιοχών στην περιοχή του Αιγαίου, ανάλογα με την περιοχή, η εγγύτητα των τουρκικών ακτών με τις οποίες “εναρμονίζονται” Ήταν ο εθνικός εναέριος χώρος, ο τρόπος πτήσεων πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, οι λεγόμενες “γκρίζες ζώνες” κ.λπ.

Ταυτόχρονα, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση «αναγκάστηκε» να κάνει ισχυρισμούς πληροφοριών από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, λέγοντας ότι ήταν η επιλογή της κυβέρνησης να θέλει «κανάλια» με την Τουρκία, κυρίως με τη δημιουργία μιας τοπικής αστικής τάξης. η εγκατάσταση. Επιτάχυνση των «εποικισμών», όπως η συμμετοχή στην ενίσχυση της ενότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, απαιτώντας μερίδια καπιταλιστικών λεηλασιών, ενώ ταυτόχρονα παροτρύνει αυτά τα άλλα αστικά κόμματα «να μην μεταφέρουν την ανασφάλεια στον γενικό διάλογο». ,

Ταυτόχρονα, διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας χθες τις δηλώσεις του Αβούσογλου με τους πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ, Ν. “Για την επερχόμενη συνάντηση με τον Ντέντια, σημείωσαν ότι δεν έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών παραμένει ανοιχτός στη δυνατότητα συνάντησης με τον κ. Τσαβούσογλου, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος ο Υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει συνεχώς στην Ιταλία και την Πορτογαλία (προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ για τους τρέχοντες έξι μήνες).

Ο «ρεαλισμός» του ΝΑΤΟ επίσης για το Κυπριακό

Ταυτόχρονα, ως μέρος του ίδιου «πακέτου» οικισμών στην περιοχή, παρουσίασε τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού με βάση διχαστικά προγράμματα, μιλώντας με τον Κύπριο ηγέτη «Πολίτη». Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος, αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, ήθελε «όλα να πάνε έτσι», να αποκατασταθούν οι σχέσεις. “Οι καλές σχέσεις θα συμβάλουν επίσης στην επίλυση του Κυπριακού”, είπε, προσθέτοντας, “Το πιο σοβαρό είναι να εκτιμήσουμε την προθυμία της Τουρκίας να επιλύσει τις διαφορές της στην Κύπρο ή σε άλλες χώρες μέσω παρέμβασης και μισαλλοδοξίας”. Συνέχισε ότι «είναι απαραίτητο να πείσουμε την Τουρκία για την καλή πίστη και την πραγματική βούλησή της, όχι για να κερδίσει μέσω των λύσεων που προτείνει, αλλά για να επιτραπεί επιτέλους στην Κυπριακή Δημοκρατία να ενεργήσει όταν αναπτύσσεται, εάν επιτρέπεται να αναπτυχθεί προκειμένου να υπάρξει φιλική προς την Τουρκία, ένα ανεξάρτητο κράτος». . »:

Ταυτόχρονα, το άρθρο του (κυβερνώντος κόμματος) Δημοκρατικού Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν δείκτης, Ευχαριστώ ΓεωργιάδηΜε τίτλο “Νέος Ρεαλισμός”, όπου ρωτάει “πόσο ειλικρινά” και “λογικά” οι κυπριακές πολιτικές δυνάμεις επιλέγουν την ομοσπονδία, χρησιμοποιώντας διάφορα εκβιαστικά διλήμματα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “μπροστά σε αυτό το θλιβερό σενάριο (…) η εποχή του νέου ρεαλισμού. Πρέπει να σταθμίσουμε τα δεδομένα σωστά, να αποφασίσουμε τι πρέπει να διατηρήσουμε, αλλά τι μπορούμε να πούμε ρεαλιστικά. «Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, να ξαναμιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας»

Σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου θα έχει νέες (ξεχωριστές) συναντήσεις, Ն. Αναστασιάδης, ղեկավար Επικεφαλής ψεύτικης πολιτείας Ersin Tatar, αυτή τη φορά με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπεχάρ, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας για παράταση της εντολής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Ο Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ,

Μετά τη σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, υπό την «ομπρέλα» των ίδιων προγραμμάτων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, χθες Υπουργοί Άμυνας Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) υπογραφεί μέσω τηλεδιάσκεψης Μνημόνιο Άμυνας և Στρατιωτική Συνεργασία,

Πηγή: Ριζοσπαστική

Source