Ελληνοτουρκικα “Οι Έλληνες ξεχνούν τα δώδεκα μίλια.”

Ελληνοτουρκικα Οι αντιδράσεις συνεχίζονται στην Τουρκία μετά την απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ελληνοτουρκικα Αυτό το βήμα ανησυχούσε την Άγκυρα. Κάτω από τα «μπαρ» είναι οι αναλυτές της χώρας, στρατιωτικά και πολιτικά πρόσωπα. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα παραμείνει στην επέκταση του Ιονίου, αλλά και θα κινηθεί γρήγορα στο Αιγαίο.

Το επόμενο βήμα είναι η επίτευξη συμφωνίας με τη Λευκωσία, η ένωση της Ελλάδας με την ΕΕ Z Κύπρου.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Frangulis Frangos έδωσε πολλές πληροφορίες για αυτό το ζήτημα σε μια αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Πενταποστάσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ. Αίγυπτος προς Τουρκία. “Άδεια τα πάντα, φύγε.”

Το διεθνές δίκαιο επιτρέπει στα χωρικά ύδατα να επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που έχει γίνει από 145 χώρες. Μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα που δεν το έχει κάνει. Οι Κύπριοι μας καλούν από το 2004 για τη δημιουργία ΕΟΧ, αλλά δεν το έχουμε κάνει. Υπήρχαν πρωθυπουργοί εκείνη την εποχή που δεν το ήθελαν αυτό.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα εφαρμόζοντας το διεθνές δίκαιο, αλλά για να το κάνουμε αυτό, ακόμη και η σημερινή κυβέρνηση υποθέτει ότι η πολιτική της προσπαθεί να εξοικονομήσει χρόνο (η πολιτική θα προχωρήσει), αλλά δεν το επιτυγχάνουμε. Το άλλο είναι ότι ο Θουκυδίδης είπε ότι οι δυνατοί πηγαίνουν όσο το επιτρέπει η δύναμή τους, και οι αδύναμοι υποχωρούν όσο η αδυναμία τους επιβάλλει », δήλωσε ο κ. Φραγκούλης Φράγγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ. Ελληνοτουρκικα Το τουρκικό ναυτικό θέλει να βυθίσει ελληνικά υποβρύχια με αυτήν την τορπίλη

Τι λένε οι Τούρκοι σήμερα

“Η σκανδαλώδης απόφαση τέθηκε σε ισχύ. Το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών του 1982 για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Σύμφωνα με το νόμο που επικυρώνει τη Σύμβαση. “Το προεδρικό διάταγμα αναφέρει ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει τα αντίστοιχα δικαιώματά της σε άλλες περιοχές της επικράτειάς της, όπως απορρέουν από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ποου, η οποία αντικατοπτρίζει το εθιμικό δίκαιο”, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

“Επικεφαλής του Προέδρου Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Δρ. “Ο Σέρταχ Χάμι Μπάσερεν επαίνεσε την απόφαση της Ελλάδας – την κατάσταση στο Αιγαίο Πέλαγος”, γράφει ο Τούρκος Σπούτνικ.

“Υπενθυμίζοντας ότι οι πολιτείες μπορούν να αυξήσουν τα χωρικά ύδατά τους έως και 12 μίλια, ο καθηγητής Dr. Ωστόσο, ο Baseren είπε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική στις ημι-κλειστές θάλασσες, όπως το Ιόνιο Πέλαγος και το Αιγαίο Πέλαγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ. Ελληνοτουρκικα Ελλάδα Ο μικρός στόλος του ελληνικού τριχωτού της κεφαλής που συγκλονίζει την Τουρκία

“Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια ημι-κλειστή θάλασσα. Ειδικά το Αιγαίο, το Ιόνιο ή η Αδριατική είναι ημι-κλειστές θάλασσες με μοναδικές γεωγραφικές συνθήκες. Επομένως, μια χώρα που θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε κλειστές θάλασσες πρέπει να λάβει την έγκριση άλλων γειτονικών κρατών. Δεν ξέρω αν η Ιταλία ή η Αλβανία έχουν πρόβλημα. “Αλλά η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να συμβεί στο Αιγαίο Πέλαγος.”

«Ας μην ξεχνάμε ότι η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση αποφάσισε τη δεκαετία του 1990 ότι η άνοδος των ελληνικών χωρικών υδάτων θα οδηγούσε σε πόλεμο 12 μιλίων στο Αιγαίο Πέλαγος».

Επίθεση στη Ρωσία επίσης

Ταυτόχρονα, έχουμε μια τουρκική επίθεση στη Ρωσία. Η Άγκυρα υπενθύμισε την ίδρυση ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

“Η Τουρκία χτυπήθηκε από πίσω. “Σκανδαλώδης υποστήριξη από τη Ρωσία στην Ελλάδα”, ανέφεραν οι Τούρκοι.

“Η Ελλάδα υποστηρίζει τις προκλήσεις της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας στη Μεσόγειο. “Πριν από λίγους μήνες, η Μόσχα υποστήριξε την Ελλάδα για 12 μίλια.”

Τι είπαν οι Ρώσοι.

“Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί αφετηρία. Θεωρούμε ότι ο ακρογωνιαίος λίθος του διεθνούς θαλάσσιου καθεστώτος του 1982 είναι το ψήφισμα του ΟΗΕ του 1982. Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.

Η Σύμβαση ορίζει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών στα χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια · καθορίζει τις αρχές και τις μεθόδους για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Αυτό ισχύει και για τη Μεσόγειο Θάλασσα. “

Οι Τούρκοι έχουν πολλά νεύρα. Το θέμα, όπως προαναφέρθηκε, είναι να κάνει και η Ελλάδα ένα βήμα στο Αιγαίο. Θα το κάνει;

Πηγή: pentapostagma.gr

,Source