Ελπίζω κάτω από το βάρος της ανάπτυξης … | Δημοσιογράφος Κύπρος

«Εμβολιάζομαι ώστε τα εγγόνια μου να έρθουν να με δουν». Με άλλα λόγια, η 88χρονη Panagiota Loizu-Filaktu του γηροκομείου Λευκωσίας που ήθελε να εμβολιαστεί, που ήθελε να εμβολιαστεί, κατάφερε να μεταδώσει τα πιο συγκινητικά νέα της ελπίδας, τονίζοντας παράλληλα μια από τις πιο δραματικές πτυχές της επιδημίας. Η αποξένωση των συναδέλφων μας και το άγχος να επιστρέψουν στην κανονική τους πορεία, να αισθάνονται κοντά στους αγαπημένους τους.

Σχετικά αισιόδοξα μηνύματα εστάλησαν από άλλα γηροκομεία, αλλά και από το Νοσοκομείο Αναφοράς, όπου εμβολιάστηκαν επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής. Οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας πραγματοποιήθηκαν στην ατμόσφαιρα των συναισθημάτων, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η αρχή του τέλους του εφιάλτη για όλη την ανθρωπότητα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Τα εμβόλια στη χώρα μας, στην πραγματικότητα, εμφανίστηκαν σε μια εποχή που τα μηνύματα που προέρχονται από τα νοσοκομεία μας είναι πολύ δυσάρεστα.

Ζητώντας από όλους να εμβολιαστούν με συμβολική πράξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμβολιάζεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στις 9 το πρωί. 30 στο Κέντρο Υγείας του Λάτσιο “Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μάχη μας θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά τα πράγματα δεν θα είναι τα ίδια ξανά. Το σκοτάδι δίνει το φως στο φως που μας δίνει η επιστημονική κοινότητα. “Θα απαλλαγούμε από την επιδημία μόνο όταν μπορούμε να προστατεύσουμε ολόκληρο τον πληθυσμό μας με το εμβόλιο”, δήλωσε χθες σε γραπτή δήλωση ο Νίκος Αναστασιάδης, προτρέποντας όλους να είναι προσεκτικοί, καθώς ο κίνδυνος παραμένει.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε γηροκομεία, ενώ η δεύτερη παρτίδα εμβολίου Pfizer αναμένεται να παραδίδεται στα κράτη μέλη της ΕΕ κάθε εβδομάδα.

Η τεράστια ανησυχία για νοσηλεία προσθέτει στα κρεβάτια ICU
Η ελπίδα γεννήθηκε από τους πρώτους εμβολιασμούς, υπό τη σκιά μιας πολύ κακής επιδημιολογικής εικόνας, η οποία τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες μετατράπηκε σε μεγάλη αύξηση της νοσηλείας στα νοσοκομεία του ΟΚΥΠΥ, τα οποία άρχισαν να ασκούν μεγάλη πίεση. Μεγάλη ανησυχία είναι η αύξηση των ασθενών με κοροναϊό σε δύο μονάδες εντατικής θεραπείας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ασθενείς με Covid-19 և με 28 κρεβάτια. Υπήρχαν 25 ασθενείς στη ΜΕΘ χθες το βράδυ, έτσι μόνο τρία κρεβάτια παρέμειναν δωρεάν.

«Το πιο ανησυχητικό είναι ότι υπήρξε τεράστια αύξηση του αριθμού των ατόμων που υποβάλλονται σε θεραπεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στη μονάδα εντατικής θεραπείας. “Όσον αφορά το CMM, από τους 25 ασθενείς που λάβαμε τις τελευταίες ημέρες, έχουμε φτάσει σε 25 ασθενείς. Είναι πιθανό να έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη;” ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Ο εκπρόσωπος της ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου είπε ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την αύξηση του αριθμού των κλινών εντατικής θεραπείας για 19 ασθενείς με πονόλαιμο. “Η νέα ΜΕΘ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 28 κρεβάτια, αλλά υπάρχει ένα σχέδιο δράσης Για επιπλέον κρεβάτια. Έχουμε ήδη αδειάσει πολλά κρεβάτια στο ICU 1 և Έγινε διαχωρισμός έτσι ώστε να υπάρχουν δωρεάν κρεβάτια εάν χρειαστεί. Υπάρχουν επί του παρόντος 33 κρεβάτια ICU, դեպքում εάν είναι απαραίτητο, θα αναπτυχθούν σταδιακά. Αυτό είναι το σχέδιό μας. “

Σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες υγείας, σχεδιάζεται να αναπτυχθούν έως 115 κρεβάτια ICU, αλλά το τμήμα ανάνηψης έχει περιορισμένο αριθμό ειδικών ανάνηψης, ο οποίος είναι περιορισμένος. “Όλες οι ΜΕΘ που θα αναπτυχθούν θα βρίσκονται στο νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο αριθμός των ενεργοποιητών σε αυτό το στάδιο είναι ικανοποιητικός. Εάν χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς, θα ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. “Όπως αναφέραμε ξανά, εάν είναι απαραίτητο, η ομάδα θα περιλαμβάνει άλλα επαγγέλματα που έχουν εντατική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, όπως αναισθησιολόγοι, παθολόγοι και πνευμονολόγοι”, δήλωσε ο κ. Sharilau.

Σπάζει ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο
Ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο από τις 23 Δεκεμβρίου, με την αύξηση των νοσοκομειακών νοσηλευτικών σπάζοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Από χθες το βράδυ, 154 ασθενείς είχαν υποβληθεί σε θεραπεία σε τέσσερα νοσοκομεία, καλύπτοντας σχεδόν τα δύο τρίτα των κρεβατιών που παρέχονται σε ασθενείς με κοροναϊό εκτός του CT. Για το λόγο αυτό, άλλα κρεβάτια έχουν αναπτυχθεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας για να ενθαρρύνουν την αύξηση βάρους σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης βάρους καθώς το νοσοκομείο είναι σε θέση να το φτάσει και τα δωρεάν κρεβάτια μετράται στα δάχτυλα.

“Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Βρισκόμαστε σε αριθμούς ρεκόρ από την αρχή της επιδημίας. “Έχουμε λάβει μέτρα για να ανοίξουμε περισσότερα κρεβάτια στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ως αποθεματικό εάν χρειαστούν περισσότερες θεραπείες”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ.

Η κατάσταση υγείας 54 ασθενών με Covid-19, 31 από τους οποίους υποβάλλονται σε θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, περιγράφεται ως κρίσιμη. Επιπλέον, 62 άτομα πέθαναν από την ασθένεια αυτό το μήνα, ενώ η PCR αποκάλυψε 9.092 νέες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source