Εμβολιασμοί στην Πάφο αύριο. Ξεκινούν με τρία γηροκομεία

Η Πάφος παίρνει χάρτη εμβολιασμού από αύριο, Δευτέρα – ξεκινώντας από τρεις γηροκομεία

Σύμφωνα με τη Μαργαρίτα Κυριάκου, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, οι εμβολιασμοί στην Πάφο θα ξεκινήσουν αύριο στις 09:00 σε τρεις γηροκομεία στην Κισονέργα. Στις 00 και μετά στις 11. Στις 00 στο κέντρο γήρατος του Κιάνου Σταυρού – στο μοναστήρι και μετά στο κέντρο γήρατος. Φωλιά με γοργόνα στην Πολέμη.

Η Ρούλα Γρηγορίου, επικεφαλής του Παιδιατρικού Κέντρου Γαλάζιου Σταυρού στο Νοσοκομείο Μέσα Χωριό, δήλωσε στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ότι τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και οι συγγενείς τους γνωρίζουν ήδη τους αυριανούς εμβολιασμούς, όπως εξήγησε. Πρέπει να υπογραφεί δήλωση που να δηλώνει ότι έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για το εμβόλιο.

Μέχρι στιγμής, η κα Gregory συνέχισε, από τους 27 ηλικιωμένους που φιλοξενήθηκαν από το Κέντρο Geriatirko Mes Blue Cross του Mesa Chorio, 21 έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αριθμός θα αυξηθεί αύριο το πρωί.

Η κα Grigoriu σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας τους είχε δώσει μια επιστολή που δηλώνει ότι όσοι το υπέγραψαν πρέπει να κατανοήσουν τα οφέλη των εμβολίων και τους κινδύνους να μην εμβολιαστούν, αλλά ότι, όπως όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια, θα μπορούσαν να υποβληθούν. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ήπιες, μικρές, δεν εμφανίζονται σε όλους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά εξηγήθηκαν στους ηλικιωμένους ότι το εμβόλιο προστατεύει τον ασθενή από μελλοντική μόλυνση.

Τα εμβόλια ελήφθησαν χθες από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυρακίδου.

Πηγή: KYPE

Source