Εμβολιασμοί όλων των ενηλίκων έως τα τέλη Ιουλίου, νέοι … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ταχύτεροι στόχοι για τον εμβολιασμό με κοροϊούς στον ενήλικο πληθυσμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Μπόρις γιος Ούνσον.

Όλοι οι πολίτες άνω των 50 ετών, περίπου 32 εκατομμύρια, θα λάβουν τώρα την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 15 Απριλίου, δύο εβδομάδες πριν από την αρχική δόση. Ολόκληρος ο ενήλικας πληθυσμός της χώρας, σχεδόν 53 εκατομμύρια, θα εμβολιαστεί έως τα τέλη Ιουλίου, περίπου δύο μήνες γρηγορότερα από τον αρχικό στόχο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι έχει παράσχει αρκετά εμβόλια για την επίτευξη του νέου στόχου, ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κατάφερε να χορηγήσει μισό εκατομμύριο δόσεις την ημέρα.

Συνολικά, 17.582 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, δηλαδή έναν στους τρεις ενήλικες.

Ο κ. Χάνκοκ είπε επίσης ότι υπήρχαν ενδείξεις εξάπλωσης στελεχών κοροναϊού Νοτίου Αφρικής-Βραζιλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία έχουν βρεθεί σε εκατοντάδες περιπτώσεις στη Βρετανία.

Το αποδίδει σε αυστηρότερα μέτρα για άτομα που εισέρχονται στη χώρα από τη Νότια Αφρική, τη Νότια Αμερική, καθώς και μέσω μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα περιστατικά.

Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης του κοροναϊού, ανακοινώνοντας προσεκτικά βήματα για να βγείτε από τον αποκλεισμό.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Τζον Ονσον θα παρουσιάσει έναν “χάρτη πορείας” για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Οι τελευταίες αποφάσεις ελήφθησαν σε συνεδρίαση της Ομάδας Υπουργικής Δράσης την Κυριακή.

Εκτιμάται ότι όλοι οι μαθητές Αγγλικών θα επιστρέψουν στο σχολείο στις 8 Μαρτίου. Είναι πολύ πιθανό τα μέλη των δύο νοικοκυριών να έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους πριν από τις αρχές Απριλίου, καθώς και υπαίθρια ομαδικά αθλήματα.

Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν μέχρι τα τέλη Απριλίου και τα τέλη Μαΐου, γεγονός που περιορίζει τον αριθμό των επισκεπτών από διαφορετικά νοικοκυριά που μπορούν να συναντηθούν για ένα ποτό ή ένα γεύμα. Παμπ και εστιατόρια που μπορούν να εξυπηρετήσουν πελάτες στο εξωτερικό ενδέχεται να είναι ανοιχτά από τον Απρίλιο.

Οι επιδημιολογικοί δείκτες βοηθούν στην ανακούφιση των περιορισμών του κοροναϊού, καθώς κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για εβδομάδες. Αν και μεγάλο μέρος της βελτίωσης αποδίδεται στον εθνικό αποκλεισμό που υπάρχει από τις αρχές του έτους, πιστεύεται ότι υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι τα εμβόλια έχουν αρχίσει να βοηθούν όχι μόνο στη μείωση σοβαρών ασθενειών αλλά και στη μετάδοση του ιού.

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock είπε ότι με βάση τα πρώτα δεδομένα, η πρώτη δόση του εμβολίου μειώνει τη μετάδοση του ιού κατά 2/3.

Είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές δοκιμές για να καθοριστεί εάν το εμβόλιο πρέπει να δοθεί σε ανηλίκους.

Πηγή: KYPE

Source