Εμβολιασμοί պայքար Καταπολέμηση της προστασίας του πληθυσμού. Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς των μαθητών;

Πώς είναι το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Κύπρο; Πότε θα θεωρηθούμε «προστατευμένοι» από την επιδημία; Πότε θα χορηγηθεί άδεια για το Astra Zeneca και θα εμβολιαστούν οι μαθητές;

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Εμβόλια, η καθυστέρηση στην έγκριση του εμβολίου Astra Zeneca – οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη των εμβολιασμών, σχολιάζει, μεταξύ άλλων: Κύπρος Φορές: Χρήστος Πέτρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αρκετές χιλιάδες εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στην Κύπρο κατά ηλικιωμένων και επαγγελματιών υγείας.

Χιλιάδες εμβόλια στην Κύπρο κάθε εβδομάδα

Μιλώντας για: Κύπρος Φορές: “Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ένα εμβόλιο, το Pfizer, το οποίο λαμβάνουμε σταδιακά”, είπε ο Πέτρου.

Η Κύπρος λαμβάνει 6.000 έως 7.000 εβδομαδιαία εμβόλια κορανοϊού από την Pzifer / BioNTech για εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, λέει η εταιρεία, ενώ η εταιρεία είναι έτοιμη να παράγει εκατομμύρια δόσεις μετά τον Φεβρουάριο.

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση έγκρισης του εμβολίου Astra Zeneca από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο κ. Πέτρου είπε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε προβλήματα σε κλινικές δοκιμές.

“Μόλις η Astra Zeneca λάβει άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τότε η ΕΕ, τότε η Κύπρος, θα είναι σε θέση να πάρει αυτό το εμβόλιο, το οποίο έχει καθυστερήσει, ενώ αρχικά περιμένει να λάβει άδεια μέχρι να λήξει. “2020”, είπε.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς που έχουν ήδη δοθεί στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με τον κ. Πίτερ, έπρεπε να τελειώσουν σε δύο εβδομάδες, αλλά το ποσό που παίρνουμε τώρα αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο.

Ποιοι μαθητές μπορούν να εμβολιαστούν; Πότε θα «προστατευθούμε»;

Όταν ρωτήθηκε εάν οι μαθητές θα εμβολιαστούν, ο κ. Πέτρου είπε ότι «δεν υπάρχουν κλινικά δεδομένα για εμβολιασμούς για άτομα άνω των 16 ετών, οπότε δεν θα υπάρχει εμβολιασμός για παιδιά κάτω των 16 ετών».

Όσο για μαθητές γυμνασίου άνω αυτής της ηλικίας, θα μπορούν να το κάνουν με τον γενικό πληθυσμό σε μεταγενέστερο στάδιο, εξηγεί.

Ερωτηθείς ποιο ποσοστό του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να θεωρηθεί προστατευμένο, ο κ. Πέτρου είπε ότι ο γενικός πληθυσμός πρέπει να εμβολιαστεί σε επίπεδο 70-75% για να αποκτήσει ανοσία.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να εμπιστευτεί το εμβόλιο, το οποίο ονόμασε «νίκη» της επιστήμης.

“Όλοι πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη, τα εμβόλια, τα οποία είναι το αποτέλεσμα πολλών μελετών, αλλά είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να μας βοηθήσει να βγούμε από την επιδημία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγούμε από το πρόβλημα με τα εμβόλια, θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να εξετάζουμε τα μέσα αυτοάμυνας ταυτόχρονα “, καταλήγει.

Source