Εμβολιασμός εμβολίου: I KATHIMERINI, kathimerini.com.cy

«Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία, αναζωογονεί το ηθικό μας καθώς προχωράμε στο τέλος αυτής της υπέροχης πορείας που ζούμε όλη αυτή τη φορά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μεταξύ άλλων, μετά τη λήψη των πρώτων εμβολίων το Σάββατο.

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Η Κύπρος, σύμφωνα με πηγές κοντά στο “Κ”, δήλωσε ότι το Σάββατο έφτασε τις 9750 δόσεις του εμβολίου, που αντιστοιχούν σε 4875 άτομα. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα εμβόλια θα φτάνουν στην Κύπρο κάθε εβδομάδα για καλύτερη και αποτελεσματικότερη χορήγηση.

Οι ηλικιωμένοι και οι επαγγελματίες υγείας θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν

Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech θα είναι το πρώτο που θα εμβολιάσει τους κατοίκους του νοσηλευτικού προσωπικού την Κυριακή 27/12 στις 9πμ και στις 11πμ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Στην πραγματικότητα, τις προηγούμενες ημέρες, οι απαραίτητες πληροφορίες συλλέχθηκαν από γηροκομεία για να διασφαλιστεί ο ακριβής αριθμός δόσεων εμβολίου. Καθώς ενημερώθηκε το “Κ”, το προσωπικό που εργάζεται στα κρατικά νοσοκομεία ειδοποιήθηκε και άρχισαν να καταρτίζονται οι κατάλογοι.

Ο Χριστός είναι ο πρώτος γιατρός που εμβολιάστηκε στην Κύπρο

Ο Χριστός Κύπρος θα είναι ο πρώτος γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που θα εμβολιαστεί την Κυριακή με το εμβόλιο Covid-19.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να είμαστε οι πρώτοι που εμβολιάσαμε στην Κύπρο, είναι μεγάλη τιμή για εμάς. “Είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο πρώτος εμβολιασμένος γιατρός στην Κύπρο”, δήλωσε ο κ. Κύπρος.

Βήματα και ιεραρχία

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα κέντρα εμβολίων στην Κύπρο από επαγγελματίες υγείας (επισκέπτες υγείας) που έχουν προετοιμαστεί καλά για τους πολίτες που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Είναι δυνατή η εκτέλεση έως και 100 διαφορετικών εργαστηρίων ταυτόχρονα. Το εμβόλιο θα δοθεί κατόπιν ραντεβού, το οποίο μπορεί να δοθεί από το άτομο ή τον εκπρόσωπό του μέσω του Προγράμματος Λογισμικού Εμβολιασμών. Το άτομο θα λάβει ένα μήνυμα κειμένου με τις λεπτομέρειες του ραντεβού του στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ υπάρχει επίσης η ευκαιρία να στείλει μια υπενθύμιση. Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο εμβολιασμού που ανακοινώνεται από κάθε πολίτη: Η απόδειξη της πρώτης δόσης θα παρέχεται ηλεκτρονικά ή με κάρτα εμβολιασμού.

Παράλληλα με την πρώτη δόση, θα συνταγογραφηθεί μια δεύτερη δόση.

Υποτίθεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την έγκριση των αδειών κυκλοφορίας εμβολίων, τη διανομή τους στα κράτη μέλη και χωρίς να αλλάξει η ποσότητα που πρέπει να δοθεί σε κάθε παρτίδα, ότι οι εμβολιασμοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν ως εξής:

Ο πρόεδρος θα εμβολιαστεί την επόμενη Δευτέρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είναι ένας από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει σθεναρά το εμβόλιο κατά τυχόν αντιτιθέμενων φωνών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από το “K”, ο Νίκος Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, σε ένα από τα κέντρα εμβολιασμού. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται ότι απέρριψε κατηγορηματικά κάποιες κλήσεις για εμβολιασμό την επόμενη ημέρα από την άφιξη του εμβολίου στην Κύπρο, θέλοντας να πει ότι, ως απλός πολίτης, θα πάει σε ένα κέντρο εμβολιασμού.

,Source