Εμβόλια Pfizer / BionTech և Moderna. Ομοιότητες και διαφορές

Προς το: Εμβόλιο Moderna είναι το δεύτερο μετά από αυτόν Pfizer, για εγκεκριμένη χρήση ΗΠΑ,

Ο διάσημος Αμερικανός ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες Anthony Fausi ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν με το φάρμακο Moderna.

Το Cyprus Mail συγκρίνει τα δύο εμβόλια, επισημαίνοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές. Μία από τις κύριες ομοιότητες, είπε, είναι η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιούν.

Πώς λειτουργεί;Τα περισσότερα συμβατικά εμβόλια περιέχουν αντιγόνα (π.χ., παθογόνες πρωτεΐνες) τα οποία, όταν γίνονται αντιληπτά από το ανοσοποιητικό σύστημα, αντιμετωπίζονται ως «ξένα», διεγείροντας την παραγωγή αντιγόνων που προσβάλλουν τα αντιγόνα.

Τα εμβόλια Pfizer և Moderna δεν έχουν αντιγόνα στο εμβόλιο επειδή παράγονται από ανθρώπινα κύτταρα. Συνθετικός mRNA: Και τα δύο εμβόλια περιέχουν οδηγίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης κορανοϊού που της επιτρέπει να εισβάλλει και να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.

Μέσω RNA, το σώμα αρχίζει να παράγει C. πρωτεΐνη Φαίνεται ήδη να έχουν μολυνθεί από τον ιό, παράγοντας αντισώματα. Στη συνέχεια, το mRNA διασπάται από το σώμα no σε καμία περίπτωση և δεν αλληλεπιδρά με το ανθρώπινο DNA, σύμφωνα με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Και τα εμβόλια Pfizer և Moderna δεν εισάγουν αδύναμο ή νεκρό ιό στο σώμα.

“Τα εμβόλια MRNA δίνουν οδηγίες στα κύτταρα μας να παράγουν δομικά μέρη του κοροναϊού, όπως καρφίτσες στην επιφάνειά τους (ή μέρος αυτών). Τα ειδικά κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος αναγνωρίζουν αυτό το “ξένο σώμα” և σύμπλεγμα, το οποίο πρέπει να εξηγηθεί, αλλά είναι χαρακτηριστικό του σώματος, αρχίζει η διαδικασία της ανοσολογικής απόκρισης.

Αυτό συμβαίνει σε μια φυσική λοίμωξη που προκαλείται από το Covid-19. “Στο τέλος της διαδικασίας, το σώμα μας έμαθε πώς να μας προστατεύει από μελλοντικές μολύνσεις”, δήλωσε ο Ηλίας Μοσιάλος σε δημοσίευση.

Αποδοτικότητα:Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech είναι 95% με βάση τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν μετά από κλινικές δοκιμές αποτελεσματικός, ενώ η Moderna – κατά 94%. Και τα δύο χορηγούνται σε δύο δόσεις. Το διάστημα δύο δόσεων είναι 21 ημέρες για το Pfizer και 28 ημέρες για το Moderna.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι και οι δύο προσφέρουν μερική προστασία έναντι του κοροναϊού 2 εβδομάδες μετά την πρώτη δόση.

Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη μάσκα, διατηρώντας την απόσταση σας, μετακινώντας και ελαχιστοποιώντας την υγιεινή των χεριών, την οποία οι ειδικοί λοιμώξεων δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο δεν σημαίνει αυτόματα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid-19

Εμβόλια Pfizer / BioNTech և Moderna – Ποια είναι η κύρια διαφορά μεταξύ τους;

ΜΙ: θερμοκρασία: Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο εμβολίων είναι ότι πρέπει να φυλάσσονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Pfizer πρέπει να μείνει μέσα ειδικά ψυγεία σε θερμοκρασία μείον 70 βαθμούς Κελσίου (-94 βαθμούς Φαρενάιτ). Μόλις βγει από αυτό το περιβάλλον, μπορεί να καταψυχθεί μόνο για 5 ημέρες. Αυτό απαιτεί ένα ειδικό δοχείο γεμάτο με ξηρό πάγο για να διατηρείται στη σωστή θερμοκρασία.

Το εμβόλιο Moderna μπορεί να αποθηκευτεί στους -20 βαθμούς Κελσίου (-4 Φαρενάιτ) για έως και 6 μήνες. Μετά την απόψυξη, μπορεί να ψυχθεί για έως και 30 ημέρες.

Παρενέργειες από τα εμβόλια Pfizer և Moderna – Τι δείχνουν οι μελέτες

Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές μακροχρόνιες παρενέργειες με κανένα εμβόλιο.

Το Cyprus Mail αναφέρει ότι το εμβόλιο Moderna φαίνεται να σχετίζεται με ελαφρώς πιο σοβαρές περιπτώσεις κούραση և Πρόκληση πονοκέφαλοΗ εμφάνιση παρατηρήθηκε μετά τη δεύτερη δόση πυρετός σε μία έως δύο ημέρες, ειδικά για άτομα κάτω των 65 ετών.

Το εμβόλιο Pfizer έχει συνδεθεί με πολλές περιπτώσεις σοβαρές αλλεργικές αντιδράσειςΤουλάχιστον δύο περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο αμέσως μετά τη λήψη του εμβολίου. Σε αυτό το πλαίσιο, η βρετανική ιατρική ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι οποιοσδήποτε έχει ιστορικό εξανθήματος ή σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων σε φάρμακα ή τρόφιμα δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο Pfizer / BioNTech. Ωστόσο, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θεωρεί ασφαλή για άτομα που είχαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Οι μεσήλικες εργαζόμενοι στην Αλάσκα ανέφεραν εξάνθημα σε όλο το πρόσωπό τους, δυσκολία στην αναπνοή (αναπνοή) και ταχυκαρδία εντός 10 λεπτών από τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου Pfizer. Έλαβε επινεφρίνη (αδρεναλίνη), κορτικοστεροειδή και παρέμεινε στο νοσοκομείο για μία ημέρα. Την επόμενη μέρα τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν.

Ο εμβολιασμός με κοροϊούς στην Ελλάδα ξεκινά την Κυριακή. Με τα πρώτα εμβόλια από την Pfizer

Αναφέρεται ότι αύριο, Κυριακή, 2020. Ο εμβολιασμός του κοροναϊού ξεκινά στην Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου. Η πρώτη δόση 9750 εμβολίου Pfizer έφτασε στη χώρα μας.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στα Νοσοκομεία Πληροφοριών Covid-19 στην Αττική και θα ξεκινήσουν μια μέρα αργότερα στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των πρώτων εμβολιασμένων θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κατερίνα Σακελαροπούλου και ο Σωτήρης ιωδρας.

,Source