Εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης στην Αθήνα. Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς

Οι λεπτομέρειες της εξέλιξης του προγράμματος εμβολιασμού του κοροναϊού στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ελευθερίας αναλύθηκαν στις επίσημες πληροφορίες από τον Φλάνδριο Τετρίδο, Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανοσοποίησης.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Θεμιστοκλής ανακοίνωσε ότι «η επιχείρηση Ελευθερία έχει ξεκινήσει» Σήμερα 16. Από το 00, 471 άτομα είχαν εμβολιαστεί σε 5 πληροφοριακά νοσοκομεία στην Αθήνα. Υπήρξαν αναφορές για μια μη σοβαρή αλλεργική αντίδραση που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, “το αναφέρω στη δέσμευσή μου για διαφάνεια”

“Αύριο θα λάβουμε άλλες 83.000 δόσεις εμβολίου Pfizer.”

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής.

Οι εμβολιασμοί για τον γενικό πληθυσμό θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου.

Αυτό γίνεται με τρεις τρόπους.

Μέσα από μια άυλη συνταγή μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr μέσω φαρμακείου ή μέσω της ΚΕΠ

Ειδικότερα, οι επαγγελματίες υγείας θα εμβολιαστούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο AHEPA Θεσσαλονίκης, στο Γενικό Νοσοκομείο Πανεπιστημίου Πάτρας, στο Γενικό Νοσοκομείο Πανεπιστημίου Λάρισας και στο Γενικό Νοσοκομείο Πανεπιστημίου Jananna.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στην Πάτρα, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα στις 08:00. 30, 11 στη Θεσσαλονίκη. Στις 00

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εμβολιαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Γιάννα, ο Υφυπουργός Υγείας Ραπ Ο Ο Ράπτι θα εμβολιαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, Νις Ανίσιος Κοτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο AHEPA και Γενικός Γραμματέας Γενικός Νοσοκομείο Παναγός Παναγιάς.

Για πιστοποιητικό ψηφιακού εμβολιασμού

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλή, όσοι λαμβάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου θα μπορούν να λάβουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για προσωπική χρήση, θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του εμβολιασμένου (όταν εμβολιάζονται, κ.λπ.). .)

EODY. 66 νεκροί, 467 διασωληνώθηκαν և 476 νέες περιπτώσεις

Ταυτόχρονα, η EODY ανακοίνωσε τη Δευτέρα 476 νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα, 8 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στις πύλες της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων είναι 135.931, εκ των οποίων το 52,4% είναι άνδρες.

Από τις συνολικές περιπτώσεις, 5.356 (3,9%) θεωρούνται περιπτώσεις ταξιδιού από το εξωτερικό και 40.165 (29.5%) σχετίζονται με ήδη γνωστές περιπτώσεις.

Ταυτόχρονα, 467 από τους συμπολίτες μας αντιμετωπίζονται μέσω διασωλήνωσης. Η μέση ηλικία τους είναι 67 ετών. 146 (31,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80,5% των ασθενών με διασωλήνωση έχουν υποκείμενη ασθένεια ή είναι ηλικίας 70 ετών και άνω. 862 ασθενείς απολύθηκαν από το CMS.

Τέλος, έχουμε 66 καταγεγραμμένους θανάτους και 4672 θανάτους στη χώρα. 1899 (40,6%) γυναίκες և άλλοι άντρες. Η μέση ηλικία των πολιτών μας που πέθαναν ήταν 79 χρόνια և 95,4% είχαν υποκείμενη ασθένεια և (ή) 70 χρόνια և υψηλότερα.

Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο Newsbomb.gr

,Source