Εμβόλιο. Όσον αφορά τις αλλεργίες, τους εγκύους, τους θηλασμούς, πρώην Covid ασθενείς

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν αλλεργίες; Απάντηση της Μαρίας Όλιας, Καθηγητής Παιδιατρικής και Λοιμωδών Νοσημάτων, Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ազգային Εθνική Επιτροπή Εμβολίων

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Μαρία Όλια, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωδών Νοσημάτων, Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων և Εθνική Επιτροπή Ανοσοποίησης, μίλησε για εμβολιασμούς σε άτομα με ιστορικό σοβαρών αλλεργιών. Τα άτομα με ιστορικό σοβαρών αλλεργιών πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν έναν αλλεργιολόγο που παρακολουθεί τους ανοσοποιήσεις τους. Αυτό δήλωσε η κυρία Μαρία Ολία κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το προηγούμενο ιστορικό άμεσης αλλεργικής αντίδρασης σε άλλο εμβόλιο ή φάρμακο “δεν είναι απόλυτη αντένδειξη για το εμβόλιο”, αν και αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εμβολιαστούν, αλλά πρέπει να ληφθούν ειδικές προφυλάξεις · η διαδικασία πρέπει να εκτελεστεί σε νοσοκομείο. ,

Τι γίνεται με την εγκυμοσύνη ղ έμβρυο;

«Οι γυναίκες δεν διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης κοροναϊού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά εάν το κάνουν, η κατάστασή τους είναι πιθανό να είναι χειρότερη», δήλωσε η Μαρία Όλια, καθηγήτρια παιδιατρικής και μολυσματικών ασθενειών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολίων. Πληροφορίες για τους εμβολιασμούς և κοραναϊού το δεύτερο μισό της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την κα Olia, οι γυναίκες σε μια ενδιαφέρουσα κατάσταση διατρέχουν επίσης τον κίνδυνο πρόωρης γέννησης. Η κα Olia εξήγησε ότι οι γυναίκες που βρέθηκαν έγκυες εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. “Οι έγκυες γυναίκες δεν έλαβαν μέρος στο εμβόλιο, αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ήταν ενδιαφέρον και δεν είχαν επιπλοκές. “Η τεχνολογία MRNA δεν έχει καμία επίδραση στο έμβρυο καθώς δεν διεισδύει”, πρόσθεσε. Όσον αφορά το θηλασμό, ο δάσκαλος σχολίασε ότι δεν είναι γνωστό πώς το εμβόλιο επηρεάζει τις θηλάζουσες γυναίκες και τα παιδιά τους, αλλά δεν αναμένεται να έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Τι γίνεται με ασθενείς με πονόλαιμο;

Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για άτομα που έχουν μολυνθεί πριν από τον ιό. Ωστόσο, συνιστάται αυτοί οι άνθρωποι να καθυστερήσουν τον εμβολιασμό για τρεις μήνες μετά τη μόλυνση, καθώς θα έχουν ήδη αντισώματα προτού μπορέσουν να δώσουν τη θέση τους σε κάποιον που το έχει περισσότερο ανάγκη.

Πηγή: Έθνος

Source