Εμβόλιο Moderna. Ένας γιατρός με ιστορικό αλλεργιών έχει σοβαρή παρενέργεια

Η πρώτη περίπτωση σοβαρής αλλεργίας στο εμβόλιο moderna καταχωρήθηκε στις ΗΠΑ Σύμφωνα με τους New York Times, ένας γιατρός στη Βοστώνη παρουσίασε οξεία αλλεργική αντίδραση μετά τη λήψη εμβολίου κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον παλιό ογκολόγο Hossein Sadrzadeh, σύμφωνα με τη δημοσίευση της NYT, η αντίδραση έδειξε σχεδόν αμέσως μετά τον εμβολιασμό την Πέμπτη. Δρ. Ο Sadrzade, ο οποίος είναι αλλεργικός στα προϊόντα Sad, έχει ζάλη, αίσθημα παλμών και μούδιασμα της γλώσσας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη περίπτωση σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο Moderna. Αυτό είναι το δεύτερο εμβόλιο που έχει λάβει άδεια για λοίμωξη από κοροναϊό και είναι συχνό κατά την πρώτη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά τον εμβολιασμό του, ο Δρ. Ο Sadrzade συνειδητοποίησε ότι υπέφερε από αλλεργικό σοκ, έλαβε ένεση επινεφρίνης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιατρικού Κέντρου της Βοστώνης, ο ηλικιωμένος ογκολόγος έγινε δεκτός για θεραπεία εκείνη την εποχή, αλλά αργότερα απολύθηκε και τώρα είναι σε καλή υγεία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο επίσημος εκπρόσωπος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δήλωσε ότι πέντε περιπτώσεις οξείας αλλεργικής αντίδρασης σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο Pfizer διερευνούνται ταυτόχρονα.

Τα εμβόλια της Pfizer-BioNTech և Moderna λέγεται ότι είναι τα μόνα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοροναϊού και η πρώτη σειρά εμβολίων είναι για επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

Πηγή: newsit.gr

Source