Εμβόλιο Pfizer. Γιατί χρειάζεστε μια τρίτη δόση;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Burla λέει ότι το νέο εμβόλιο στο λαιμό πιθανότατα θα είναι ετήσιο

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

“Οι πολίτες μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση εντός 12 έως 12 μηνών”, δήλωσε ο Albert Burla, Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer στο CNBC.

Τα σχόλιά του, που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη, έγιναν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της 1ης Απριλίου στο CVS Health.

Πρόσθεσε ότι το νέο εμβόλιο λαιμού θα πρέπει πιθανώς να είναι ετήσιο.

Συγκεκριμένα, είπε ο κ. Burlan. “Το σενάριο είναι η πιθανότητα μιας τρίτης δόσης, έξι έως 12 μήνες μετά τη δεύτερη, τότε η ετήσια επεξεργασία, αλλά όλα αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν. “Οι μεταλλάξεις θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο.”

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson Alex Gorsky είπε στο CNBC τον Φεβρουάριο ότι μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαστεί κατά του covidium-19 κάθε χρόνο, όπως στην περίπτωση της γρίπης.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη πόσο αποτελεσματικός είναι ο ιός όταν κάποιος εμβολιάζεται πλήρως.

Η Pfizer δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το εμβόλιο ήταν περισσότερο από 91% αποτελεσματικό στην προστασία από τον κοροϊό και περισσότερο από 95% αποτελεσματικό έναντι του κινδύνου σοβαρής ασθένειας έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Το εμβόλιο Moderna, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με την Pfizer, έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματική εντός έξι μηνών.

Τα δεδομένα Pfizer βασίζονται σε περισσότερα από 12.000 εμβόλια. Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα δεδομένα για την παροχή προστασίας μετά από έξι μήνες.

Τον Φεβρουάριο, η Pfizer և BioNTech ανακοίνωσε ότι δοκιμάζουν μια τρίτη δόση του εμβολίου για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση σε νέα στελέχη του ιού.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας άρχισαν να δοκιμάζουν το νέο εμβόλιο Covid της Moderna για προστασία από τη μετάλλαξη στη Νότια Αφρική.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source