“Εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση μιλά για εξοικονόμηση και κάνει ραντεβού

Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος Kudret OzersayΔήλωσε ότι ενώ η κυβέρνηση κάνει μια δήλωση αποταμίευσης, οι συνεχείς διορισμοί και η απασχόληση προκαλούν ανασφάλεια. Αξιολογώντας τις απεργίες των συνδικάτων και τις οικονομικές δυσκολίες στο πρόγραμμα που παρακολούθησε, ο Özersay έκανε την ακόλουθη δήλωση δίνοντας ένα παράδειγμα από τη διαχείριση κρίσεων της εποχής τους:

«Ένα από τα τελευταία ραντεβού είναι λιγότερο από ένα χρόνο μακριά από τη συνταξιοδότηση. Η πραγματοποίηση αυτού του ραντεβού θα έχει σοβαρό προβληματισμό για το επίδομα συνταξιοδότησης, το οποίο θα σημαίνει ότι το κράτος κάνει τεράστια σπατάλη. αγαπητός Ερχάν ΑρίκλιΕίναι χάσιμο και μεροληψία να κλείσω ραντεβού λέγοντας ότι εκπληρώνω το καθήκον μου πίστης, αυτό το ραντεβού είναι επίσης νεποτισμό επειδή είναι σχετικό ραντεβού. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν μπορείτε να πείσετε το κοινό ότι θα καθορίσετε την οικονομία με τα μέτρα που θα λάβετε. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό, είπε στην κυβέρνηση: «Εάν δεν μπορείτε να βρείτε πόρους και πρέπει να κάνετε περικοπή ή προσαρμογή στους μισθούς, ξεκινήστε πρώτα με τον εαυτό σας. Είπαμε, “Το κάναμε αυτό.” Πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργοί, διευθυντές, γραμματείς… Όλοι μειώσαμε τους μισθούς μας πάνω από 40 τοις εκατό. Από τότε που ξεκινήσαμε από εμάς, όταν κάναμε μια προσωρινή ρύθμιση στους δημόσιους μισθούς μετά, κανείς δεν είπε τίποτα αρνητικό και δεν αντιτάχθηκε. Πρέπει να συγκρίνουμε την αντίδραση των συνδικάτων σήμερα με εκείνες τις μέρες. Αφήστε τους να σκεφτούν από πού προέρχεται αυτή η διαφορά στην αντίδραση. Μια τέτοια ενέργεια δεν θα συνέβαινε ποτέ εάν αυτή η κυβέρνηση είχε αρχίσει να μειώνει τη δική της και τους μισθούς μας. Δεν μπορεί να πιστέψει την ειλικρίνειά του λόγω αυτής της στάσης και του τρόπου που ακολουθήθηκε. Λέτε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για διαφορετικούς τομείς, δεν μπορούμε να σας στηρίξουμε, δεν υπάρχουν χρήματα για τον δημόσιο υπάλληλο, δεν μπορούμε να σας αντέξουμε το κόστος διαβίωσης, αλλά από την άλλη πλευρά, κάνετε ραντεβού. Πώς θα πείσετε τον πολίτη ότι εξοικονομείτε; “

“ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”

«Δεν υπάρχει πίστη στις δηλώσεις της κυβέρνησης και η αντίδραση είναι από αυτήν την ασυνέπεια. Οι αντιδράσεις των σωματείων και των επαγγελματιών υγείας πρέπει να διαβάζονται έτσι. Ο Özersay είπε ότι τα αιτήματά τους είναι δικαιολογημένα, δεν είναι σωστό να καθυστερήσουν την πληρωμή επιπλέον βάρδιες », προσθέτοντας ότι άκουσαν ότι ορισμένοι ασθενείς με καρκίνο δεν μπορούσαν να κάνουν κάποιες εξετάσεις όπως μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία και ανάλυση λόγω απεργίας, παρόλο που είχε ραντεβού και ότι δεν το ενέκρινε. Ο Özersay είπε: «Ρώτησα τον Έρσαν Μπέη πολλές φορές στο κοινοβούλιο αν έχετε πραγματοποιήσει συνάντηση για να λάβετε μέτρα σχετικά με το συνάλλαγμα. Δεν έχω καμία απάντηση. Όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, κάναμε μια συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών για 2-3 ώρες κάθε μέρα. Όλοι γνώριζαν ότι το ενδιαφέρον μας ήταν να κάνουμε κάτι για την υγεία και την οικονομία. Μου υπενθύμισα τις προφυλάξεις που έχουμε λάβει προηγουμένως και κάναμε έκκληση για κανονισμό σχετικά με τις πληρωμές, τις δόσεις και τα ενοίκια. Δεν έλαβαν μέτρα, ούτε συνάντησαν. Ως εκ τούτου, ρωτούν τους ανθρώπους «Είναι η προτεραιότητά σας να αγγίζετε άτομα που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια ή είναι ραντεβού και απασχόληση;» αυτός. Το ερώτημα είναι πολύ σαφές. “

ΑΠΟ ΤΟ ERSZERSAY ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΟΥ: “ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ, ΚΑΝΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΕΤ”

Υπενθυμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός έκανε μια δήλωση σχετικά με την απασχόληση έξι ακόμη ατόμων στο Υπουργείο Εργασίας και είπε ότι δεν το βρίσκουν σωστό, ο ηγέτης της HP Özersay είπε στον Πρωθυπουργό: «Δεν είστε ο αρχηγός της κυβέρνησης; “Το γραφείο σας” κάλεσε, “Εάν δεν βρείτε σωστή την εργασία στο γραφείο σας, τότε κάντε ό, τι είναι απαραίτητο”. Δηλώνοντας ότι τα θεσμικά όργανα εκκενώθηκαν, ο Özersay είπε: «Προσπάθησαν να προσλάβουν 22 άτομα για ένα άλλο ίδρυμα που είναι συνδεδεμένο με το Δημοκρατικό Κόμμα (DP), έναν από τους εταίρους του συνασπισμού, και δεν μπορούσαν να το κάνουν λόγω κάποιων προβλημάτων. “Από τη μία πλευρά, θα συνεχίσετε τη φασαρία της απασχόλησης. Από την άλλη πλευρά, οι υπουργοί αλλάζουν θέσεις και παρόλο που προέρχονται από το ίδιο κόμμα, αλλάζουν γραμματείς και διευθυντές, διορίζονται νέοι.”

“Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΦΟΡΟΣ ΑΤΟΜΟΣ”

Kudret OzersayΕνώ πολλοί τομείς αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, δεν είναι σε θέση να πληρώσουν την ασφάλιση, το αποθεματικό ταμείο, το ενοίκιο των χώρων εργασίας, τον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας, τη σχολική δόση των παιδιών τους, το τραπεζικό δάνειο που λαμβάνουν. Είπε ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε το μήνυμα ότι «προτεραιότητά μου είναι η επίλυση αυτών των οικονομικών προβλημάτων». Η κυβέρνηση είπε, «Προτεραιότητα μου είναι το συνέδριό μου, ο οποίος θα είναι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, ο οποίος θα είναι υπουργός, ο οποίος θα είναι ο διευθυντής, ο υφυπουργός. Ο Özersay επεσήμανε ότι έδωσε το μήνυμα ότι οι λεγόμενοι ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν κάνει τους διορισμούς που θέλουν. “Ο Özersay δήλωσε ότι οι πολίτες το βλέπουν επίσης πολύ καθαρά.

.Source