Εμπιστοσύνη ότι θα είναι δίπλα στην αγροτική κοινότητα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

“Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας της Φύσης Κώστας Κάντιθ σήμερα διαβεβαίωσε τους χωρικούς ότι θα είναι πάντα δίπλα του, θα δει όλα τα προβλήματα που τον απασχολούν, για να διευκολύνει τη ζωή του, να διατηρήσει τις γεωργικές του δραστηριότητες σταθερές.” ,

Μετά από μια περιοδεία στην πολιτεία Azat Famagusta, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «σήμερα επισκεφθήκαμε διάφορες γεωργικές μονάδες στην περιοχή μαζί με γεωργικές οργανώσεις». “Είναι γεγονός”, συνέχισε, “ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος μεγάλες προκλήσεις λόγω του επακόλουθου της επιδημίας”.

Είπε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν αδιάφορη για την κατάσταση. “Έχουμε ακούσει από τους αγρότες για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, τα καταγράψαμε, έχουμε ενημερώσει για ορισμένα από τα μέτρα που έχουμε λάβει, από τα οποία θα λάβουν άμεση υποστήριξη, όπως η υποστήριξη των καλλιεργητών πατάτας σε αυτήν την περιοχή. κάλυψη “, τόνισε.

Αυτός πρόσθεσε. “Έχουμε ενημερώσει για ένα άλλο μέτρο που ελήφθη από την κοινή πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας – το μηδενικό μισθό για τους αγρότες που καλλιεργούν κρατική γη για το 2021-2022, είτε πρόκειται για δάσος είτε για εξοχικό σπίτι;”

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι εξακολουθούν να λαμβάνονται πολλά άλλα μέτρα για τη στήριξη του ευρύτερου γεωργικού τομέα. «Ο πρωτογενής τομέας υποστηρίζεται με τα μέσα του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά προβλήματα για επίλυση, γι ‘αυτό τα έχουμε ακούσει από τους αγρότες “

Ο κ. Cadiz είπε ότι είχαν εντοπίσει ορισμένα θέματα για τα οποία θα εργαστεί αυτός και οι συνάδελφοί του την προσεχή περίοδο. “Θέλω να διαβεβαιώσω τους χωρικούς ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, να δούμε τα προβλήματά τους ένα προς ένα, να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη, γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε τις γεωργικές δραστηριότητες βιώσιμες”, είπε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού Θάσου, Ιαπωνίας, δήλωσε ότι η επίσκεψη στην Αμμόχωστο είναι μία από τις τακτικές εκδρομές που διοργανώνονται από ελεύθερες γεωργικές οργανώσεις με τον Υπουργό Γεωργίας. Και αυτό είναι «να είσαι κοντά στους αγρότες ώστε να μπορούν να δουν μόνοι τους, αλλά ταυτόχρονα να ακούνε τους αγρότες».

Είπε ότι ήταν μια διμερής ενημέρωση, όπου καταγράφηκαν πολλά προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα οι αγρότες, εκτός από τα δικαιολογημένα αιτήματά τους, για να ακούσουν από το υπουργείο ποιοι ήταν οι στόχοι τους και τι θα μπορούσαν να κάνουν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Πρόσθεσε ότι “έχει ήδη ανακοινωθεί σχέδιο 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη της καλλιέργειας πατάτας, το οποίο ελπίζουμε ότι θα εφαρμοστεί τον επόμενο μήνα, αποφέροντας οικονομικά οφέλη στους καλλιεργητές πατάτας”. Συνέχισε επίσης, ανακοινώθηκε ότι με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, Χαλίτικα, να ακυρώσει το μίσθωμα των δασικών-κυπριακών οικοπέδων, να πληρώσει μηδέν, το οποίο επίσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον κ. Ιαπωνία, “ενώπιον του υπουργού”, τέθηκαν ορισμένα ζητήματα, τα οποία ήρθαν στο φως πριν από ένα χρόνο με την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος γεωργικής ασφάλισης, το οποίο είναι πραγματικά δικαιολογημένο και καταχωρημένο. ” Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ζήτημα επιλύεται από το Υπουργείο Γεωργίας και τις γεωργικές οργανώσεις για την εξεύρεση λύσης, είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα και την ελπίδα ότι αυτά τα προβλήματα «θα λυθούν πολύ σύντομα, ότι, όπως πάντα, θα έχουμε προσωπικά υπουργό για δύσκολες στιγμές».

Πηγή: KYPE

Source