Εμφανίζονται οι πρώτες δηλώσεις συνταξιούχων θαυμαστών

10 συνταξιούχοι ναύαρχοι, οι οποίοι συνελήφθησαν λόγω της «δήλωσης Montreux» που υπογράφηκε από 104 συνταξιούχους ναυάρχους, αντιτάχθηκαν στην παράταση της περιόδου κράτησης στις δηλώσεις που έδωσαν στο 5ο Ποινικό Ειρηνικό της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τα νέα του Μεσούτ Χασάν Μπένλι από το Hürriyet, ένας από τους συνταξιούχους ναυάρχους, ο Nadir Hakan Eraydın, δήλωσε στη δήλωσή του ότι είχε χειρουργική επέμβαση καρδιάς πριν από περίπου ένα μήνα και είπε:

Ο συνταξιούχος ναύαρχος Alaettin Sevim διαμαρτυρήθηκε επίσης για τις συνθήκες κράτησης και είπε: «Δεν είμαι κάποιος για να δραπετεύσω. Δίνω δήλωση εάν ζητηθεί. Πρέπει να αποφασιστεί να αρνηθεί την παράταση της περιόδου κράτησης », είπε.

Ο Ali Sadi Ünal είπε: «Άδικα στερήθηκα την ελευθερία μου στην υπόθεση Sledgehammer. Έχω πληρώσει ένα τίμημα, ώστε οι δίκαιοι κριτές μας να βρίσκονται στο βάθρο. Έλαβα θεραπεία για τον καρκίνο μεταξύ 2010-2011. Αντιμετωπίζω δυσκολίες κατά τη διαδικασία κράτησης. Χρειάζομαι ειδικές διατροφικές συνθήκες. Πρέπει να αποφασιστεί να αρνηθεί την παράταση της περιόδου κράτησης ».

Ο συνταξιούχος ναύαρχος Atilla Kezek είπε: «Είμαι 65 ετών. Έχω αρτηριακή πίεση και διαβήτη. Η υγεία μας κινδυνεύει λόγω πανδημικών καταστάσεων ». Ο Bülent Olcay είπε: «Μου στερήθηκε την ελευθερία μου για 997 ημέρες στο πλαίσιο της υπόθεσης Sledgehammer. Ακόμα και τότε, δεν έφυγα. Δεν μπορώ να έχω τέτοια γνώμη κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αγωγής. Έχουμε προβλήματα υγείας. Οι μεγαλύτεροι γονείς μου είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου », είπε.

Δηλώνοντας ότι είναι 69 ετών, ο Kadir Sağdıç είπε: «Ήμουν στο δρόμο όταν ετοιμάστηκε η ανακοίνωση. Κράτησα για 40 μήνες στην υπόθεση Sledgehammer. Εκείνη την εποχή, δεν μπορούσα να πω αντίο στη μητέρα μου. Ο πατέρας μου είναι μεγάλος. Έχω διαταραχή της αρτηριακής πίεσης », είπε.

Ο Cem Gürdeniz, ένας από τους συνταξιούχους θαυμαστές, είπε: «Είμαι ο πρώτος ναύαρχος που συνελήφθη από το Sledgehammer. Η ιδέα του «Blue Homeland» ανήκει σε μένα. Είμαι εργατικός ναύαρχος. Η διαφυγή δεν ταιριάζει σε κάποιον σαν εμένα. Δεν δόθηκαν έγγραφα κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε υπό κράτηση κορώνα », είπε.

.Source