Εμφανίστηκε στο βιβλίο του αρχαίου Έλληνα υπουργού! Μεγάλα χρήματα στη βαλίτσα του Öcalan – B Gazete

Ο Teodoros Pangalos (82), ένας από τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το «σκάνδαλο Öcalan» το 1999 που δεν ήταν γνωστά μέχρι τώρα. Ο Pangalos, στη νέα αγορά βιβλίων στις 21 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών ότι η περίοδος 1996-1999 “Imia Crisis” (1996) και ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK Abdullah Ocalan στην Κένυα με την άφιξη της Ελλάδας συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία ( 1999) διηγήθηκε τα γεγονότα του από τη δική του άποψη. Το βιβλίο περιελάμβανε επίσης την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων S-300 στο νησί της Κρήτης αντί για το ελληνικό τμήμα της Κύπρου.

Φέρτε το IED ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στο βιβλίο όπου μερικά από τα αποσπάσματα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης Pangalos, προκαλώντας κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, “το σκάνδαλο Ocalan” έγραψε: “Μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, βουλευτές, όταν επισκέφτηκαν τον Οτσαλάν κοντά στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία, η δική της εξωτερική πολιτική υπερβαίνει τα όρια Ο alancalan πίστευε ότι ένας τουρκο-ελληνικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης το 1995. Όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (EYP) έφερε τον Öcalan στην Αθήνα. Αδειάστηκε ακόμη και το VIP σαλόνι στο αεροδρόμιο, βγάζοντας την αστυνομία για να τον κάνει να έρθει στην Αθήνα.

Η ΜΑΝΤΕΛΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ

“Όταν συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα για να δεχτώ τον Σκάλαν, υπήρχε η γυναίκα μου Χριστίνα και, σύμφωνα με φήμες, η ινδική γραμματέας, η τελευταία αγάπη του Μαντέλα, εκτός από τους δυο μας στο δωμάτιο. Ο Μαντέλα είπε,” Αδάμ Σταλινιστής. Δεν μου αρέσει ο αγώνας του. Τι θα κάνουμε; Πείστηκε από την απάντηση του γραμματέα.

KENYA MACERASI

“Το αεροπλάνο που ανήκε στον Έλληνα επιχειρηματία ΤΑ, το οποίο μετέφερε τον Σκάλαν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, προσγειώθηκε στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, για ανεφοδιασμό μετά από 6 ώρες πτήσης. Ταυτόχρονα, ακούσαμε ότι ο Μαντέλα είχε παραιτηθεί. Έφτασαν στον νέο Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής και ρώτησαν αν η πρόσκληση ήταν έγκυρη. Η απάντηση ήταν αρνητική. Δεν εμπιστεύτηκα τον Έλληνα Πρέσβη στο Ναϊρόμπι, Τζορτζ Κοστούλα. Τον έδωσα να μην πάρει τον Οτσαλάν στην πρεσβεία και να μεταφερθεί στα σύνορα Κένυας-Τανζανίας. Ο alancalan μπορούσε να κρυφτεί εκεί και να υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Τανζανία. Την επόμενη μέρα, έμαθα ότι ο Kostula φιλοξένησε τον Öcalan στην κατοικία με τις τρεις παλλακίδες του, με την αιτιολογία ότι ήταν κουρασμένος και δεν υπακούει στις εντολές μου. “

ΔΕΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

“Όπου πήγε ο Οτσαλάν, δεν θα άφηνε μια μικρή βαλίτσα μαζί του. Όταν πιάστηκε στο Ναϊρόμπι, άφησε αυτή τη βαλίτσα στο αυτοκίνητο. Μέλος του ΕΥΠ Σάββας Καλενιδίδης (ο πρώην Έλληνας πράκτορας που ήταν ο σωματοφύλακας του Σκάλαν) έψαξε, ότι θα μπορούσαν να βρεθούν εκρηκτικά στη βαλίτσα, για να αυτοκτονήσει εάν πιάστηκε ο Οκαλάν. “Η βαλίτσα άνοιξε στην Ελληνική Πρεσβεία. Ένα πολύ μεγάλο νόμισμα βγήκε από αυτό σε 100 $ λογαριασμούς.”

Το βιβλίο του Pangalos περιελάμβανε επίσης τις ακόλουθες δηλώσεις: “Οι Κούρδοι ήταν εχθροί μας από τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας (1922). Από την καλυμμένη αποζημίωση στις ελληνικές εξωτερικές υποθέσεις, στους Κούρδους χορηγήθηκαν πολλά χρήματα για υποτροφίες και θεραπεία στα νοσοκομεία μας.”

«Μπορούμε να αποτρέψουμε την ΚΡΙΣΗ CARDAK»

Στο βιβλίο του, ο Πάγκαλος δήλωσε τα ακόλουθα για την κρίση του Καρδάκ το 1996: “Η απόφαση της κυβέρνησης δεν ήταν να κάνει την κατάσταση ακόμη πιο τεταμένη. Ωστόσο, ο δήμαρχος Κιλιλίλη Δημήτρης Διακομιχάλης πήρε την αστυνομία, που ήταν ο επίτροπος του νησιού, και δύο ακόμη άτομα και πήγε μαζί του στο μικρό βράχο του Καρδάκ στις 25 Ιανουαρίου 1996. Εάν ο Διακομιχάλης μας είχε ενημερώσει εκ των προτέρων για αυτήν την ενέργεια, η οποία έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο τρομερές προκλήσεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία, θα μπορούσαμε να την αποτρέψουμε. “

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΧΩΡΑ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΩΡΑ

Για πολλά χρόνια έμεινε στην Τουρκία από τη Συρία έως τη Δαμασκό και οι έντονες πιέσεις το υπόλοιπο του Οκτωβρίου 1998 έπρεπε να φύγουν από την Οτσαλάν, τη Ρωσία, την Ιταλία και πήγαν στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1999 αφού πέρασαν χρόνο στη Λευκορωσία.

Αποκαλύφθηκε ότι έμεινε στην κατοικία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κένυα στις αρχές Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

Απομακρύνθηκε από τις 15 Φεβρουαρίου 1999 για να πάει στις Κάτω Χώρες στην κατοικία της Τουρκίας και να οργανωθεί, ενώ στην Αθήνα σε μια επιχείρηση που φέρεται να πραγματοποιείται με τις Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από την Τουρκία.

Το «σκάνδαλο της Σκάλαν» προκάλεσε έντονη πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός της εποχής, Κώστας Σημίτης, απέλυσε τον τότε υπουργό Εξωτερικών Πάγκαλο και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Source