Ενεργή πολιτική σε 7 ηπείρους! αποφασιστική στάση από την Τουρκία

Οι μινιμαλιστικές πολιτικές της Ελλάδας κατά της διεθνούς εγκυρότητας χωρίς να βασίζεται ο Χάρτης της Σεβίλλης για την Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τούρκων και της Τουρκίας. Η Τουρκία, ενώ συνεχίζει να στέκεται όρθια στο νομικό ζήτημα, να παραιτηθεί από τη φιλο-διάλογο στάση. Στη Λιβύη, η τεχνική και στρατιωτική υποστήριξη προς την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ θα συνεχιστεί και η υποστήριξη για τους δίκαους θα συνεχιστεί σε ζώνες συγκρούσεων.

ΚΡΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ

Η Άγκυρα θα συνεχίσει την εποικοδομητική της πολιτική ενάντια στις προσπάθειες της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης να δεσμεύσουν ομήρους με την ΕΕ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Josep Borrell θα επισκεφθούν την Τουρκία στα τέλη αυτού του μήνα. Στη σύνοδο κορυφής στις 18 Μαρτίου που πρόκειται να ενημερωθεί το μνημόνιο μετανάστευσης, η ελευθέρωση των θεωρήσεων, η πρόταση της Τουρκικής διάσκεψης για την ανατολική Μεσόγειο, η ενημέρωση των θεμάτων της τελωνειακής ένωσης θα συζητηθεί.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu θα συναντηθεί με πρεσβευτές της ΕΕ. Πέρυσι, για τη διαδικασία ομαλοποίησης που ξεκίνησε η Γαλλία, η οποία οδήγησε σε τεταμένες σχέσεις με τις πολιτικές της Τουρκίας κατά του οδικού χάρτη. Το αν η Γαλλία έχει μια ειλικρινή στάση σε αυτό το σημείο θα είναι κρίσιμης σημασίας στη διαδικασία.

ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Περιορίστε τα παιχνίδια στους διαδρόμους της τρομοκρατίας για την ίδρυση του Olive Branch, του Firat Shield, της Operation Peace Shield με την Άνοιξη και την Άνοιξη που διαταράσσει την Τουρκία, για να λάβει αποφασιστικά μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την ασφαλή και εθελοντική επιστροφή των Σύρων στις χώρες τους, θα επικεντρωθεί στην πολιτική διαδικασία που υποστηρίχθηκε από την αρχή στο σημείο της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Το περιεχόμενο θα συζητηθεί για πρώτη φορά στις 5ες συνταγματικές συνεδριάσεις αυτόν τον μήνα.

Ο Ήλιος ανατέλλει από την Ανατολή

Οι εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις με τις ασιατικές χώρες θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Asia Anew. Ο Υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu θα συναντηθεί με τους πρεσβευτές του οργανισμού ASEAN, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων, της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης, της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης. Θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Τουρκίας-Πακιστάν-Αζερμπαϊτζάν. Θα οργανωθεί η σύνοδος κορυφής Τουρκίας-Αφγανιστάν-Πακιστάν. Το έγγραφο οράματος για την εμπορική και αμυντική συνεργασία θα συνταχθεί με την Ινδονησία και το Μπαγκλαντές.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΥΞΗΣΕΙ

Μπελίζ, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα, Παναμάς, και στην Τουρκία με χώρες της SICA όπου ηγέτες θα πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής στη Δομινικανή Δημοκρατία. Το διπλωματικό δίκτυο της Τουρκίας που θα επεκταθεί στην 5η θέση στον κόσμο. Ο αριθμός των διπλωματικών αποστολών θα φτάσει τις 252, και θα ανοίξουν νέες διπλωματικές αποστολές στην Ουρουγουάη με την πρεσβεία στον Ισημερινό και τη Γουινέα Μπισσάου.

.Source