Εννέα μήνες αργότερα οι δολοφόνοι χάνουν τις δουλειές τους … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Εκδιώχθηκαν από ένα αστυνομικό τμήμα όπου δύο αστυνομικοί που εμπλέκονταν σε ένα αιματηρό περιστατικό στο οποίο μια μαύρη νοσοκόμα, η Briona Taylor, πέθανε όταν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι της ενώ κοιμόταν με τον σύντροφό της.

Δύο αστυνομικοί από το Λούισβιλ που πυροβόλησαν και σκότωσαν την Μπρίνα Τέιλορ την Τρίτη έμαθαν ότι το αστυνομικό τμήμα όπου υπηρετούσαν είχε ξεκινήσει διαδικασία απέλασης, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Μάρτιο, η δολοφονία του Taylor προκάλεσε οργή μεταξύ των μαύρων Αμερικανών, η οποία μετατράπηκε σε τσουνάμι δύο μήνες μετά τη δολοφονία του George Lloyd Floyd.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου, τρεις αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του 26χρονου Τέιλορ στο Λούισβιλ του Κεντάκι, εκτελώντας μια εντολή που δεν τους είχε απαιτήσει προηγουμένως να χτυπήσουν την πόρτα ή να ανακοινώσουν. Ο σύντροφός του πυροβόλησε κάποτε (τραυματίζοντας έναν αστυνομικό στο πόδι) με ένα όπλο που είχε νόμιμα, πιστεύοντας ότι ο πρώην φίλος της Briona προσπαθούσε να εισέλθει στο σπίτι. Η αστυνομία ανταποκρίθηκε πυροβολώντας 32 βολές στη νεαρή γυναίκα με έξι σφαίρες.

Σύμφωνα με τους New York Times, ένας από τους αξιωματικούς που πυροβόλησαν τον Taylor, τον πληρεξούσιο του Detective Miles Cosgrove και τον Osh oshua es Ains, ο οποίος συνέταξε την παραγγελία, είπε ότι οι πελάτες τους είχαν ειδοποιηθεί για την έξωση τους.

Αργά ο Γιούρι αποφάσισε στα τέλη Σεπτεμβρίου να μην ακολουθήσει κανέναν από τους τρεις λευκούς αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιδρομή του Taylor.

Ο αστυνομικός Μπρετ Χανκίνσον κατηγορήθηκε ότι έθεσε σε κίνδυνο τους γείτονες του Τέιλορ καθώς σφαίρες από το όπλο του μπήκαν στο διαμέρισμα ενός γείτονα. Οι άλλοι δύο αξιωματικοί, ο Jon Onathan Metlinglin και ο Miles Cosgrave, που πυροβόλησαν τον Taylor, δεν έχουν διωχθεί.

Πηγή: cnn.gr

Source