Εντυπωσιακές ανακαλύψεις του 2020. Από τους Σαρκοφάγους στη Σακάα, την Χαμένη Πρωτεύουσα των Μάγια

Αρχαιολογικές ανακαλύψεις που εντυπωσίασαν πέρυσι – διαβάστε αναλυτικά

Από τις σαρκοφάγους μέχρι τη νεκρόπολη της Σακάρας μέχρι την χαμένη πρωτεύουσα των Μάγια, αυτές είναι οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις που μας οδήγησαν σε ένα ταξίδι μέχρι το 2020.

100 νεκροί σαρκοφάγοι έχουν βρεθεί στη νεκρόπολη Sakara

Οι αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν μια τρομερή ανακάλυψη τον Νοέμβριο στη νεκρόπολη της Σακάρα στην Αίγυπτο.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν ανακαλύψει εκατοντάδες τέλεια διατηρημένες σαρκοφάγους από την 26η δυναστεία που χρονολογούνται τουλάχιστον 2.500 χρόνια.

Η συλλογή σαρκοφάγων βρέθηκε σφραγισμένη σε βάθος 12 μέτρων. Οι σαρκοφάγοι χρονολογούνται πριν από τουλάχιστον 2.500 χρόνια, οπότε είναι σε άριστη κατάσταση και τα χρώματα είναι εξίσου καλά, δήλωσε ο Μουσταφά Γουαζίρι, Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ακόμη και μια από τις σαρκοφάγους, μια εξαιρετικά καλά διατηρημένη μούμια τυλιγμένη σε ένα φύλλο, διακοσμημένη με διαφορετικά χρώματα και ιερογλυφικά.

Το παζλ του Στόουνχεντζ λύθηκε

Βρετανοί επιστήμονες έχουν λύσει το μυστήριο του Στόουνχεντζ ανακαλύπτοντας την προέλευση των μεγεθών του μνημείου στο Wiltshire της Αγγλίας.

Μια γεωχημική μελέτη διαπίστωσε ότι 50 από τους 52 γκρίζους ψαμμίτες του μνημείου προέρχονταν περίπου 25 μίλια από το West Woods και το Stonehenge.

Στο μνημείο ανεγέρθηκαν μπλοκ ψαμμίτη γύρω στο 2500 π.Χ. Το μεγαλύτερο έχει ύψος 9,1 μέτρα και το βαρύτερο είναι περίπου 30 τόνους. “Τα μπλοκ ψαμμίτη είναι ο εξωτερικός κύκλος և ο κεντρικός τρίλιθος (δύο κατακόρυφοι μεγαλίθιοι που υποστηρίζουν τον οριζόντιο) «Είναι τεράστια», δήλωσε ο Ντέιβιντ Νας, γεωλόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances.

Βρέθηκαν υπολείμματα μαμούθ από την εποχή του πάγου

Τα καλά διατηρημένα οστά ενός ενήλικα τριχωτού μαμούθ έχουν βρεθεί από τους κατοίκους της χερσονήσου Yamal, πάνω από το παγωμένο βόρειο τμήμα της λίμνης. Μέρος του κρανίου του, μερικά πλευρά και οστά μερικών από τα μπροστινά του πόδια, μερικά από τα οποία είχαν ακόμα μαλακό ιστό, αφαιρέθηκαν στις 23 Ιουλίου.

Τα μαμούθ υπολείμματα είναι τουλάχιστον 10.000 ετών.

Τοιχογραφία με προϊστορικούς πίνακες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει προϊστορικές εικόνες νεκρών ζώων και ανθρώπων πάνω σε ένα βράχο στην περιοχή του Αμαζονίου της Κολομβίας.

Οι πίνακες εκτιμάται ότι έχουν δημιουργηθεί περίπου 12.500 χρόνια πριν. Οι εικόνες δείχνουν ζώα από την εποχή των παγετώνων, όπως το μαστόδων, ο προϊστορικός συγγενής του ελέφαντα. Υπάρχουν εικόνες αλόγων από παγετώνες, παγετώνες και παγετώνες.

Η τοιχογραφία βρίσκεται στην περιοχή Serrania de la Lindosa και οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτές οι εικόνες, που δίνουν μια αίσθηση του πολιτισμού που έχει χαθεί, δημιουργήθηκαν από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στην περιοχή του Αμαζονίου.

Έχει βρεθεί η χαμένη πρωτεύουσα των Μάγια

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Brown και του Brandeis λένε ότι βρήκαν τα ερείπια της αρχαίας πρωτεύουσας των Μάγια στα σύνορα Μεξικού-Γουατεμάλας.

Πιστεύεται ότι η τοποθεσία, η οποία είναι τώρα μια κτηνοτροφία, ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του βασιλείου των Μάγια το π.Χ. Μεταξύ 750 και 5.000 ανθρώπων ζουν τώρα σε αυτό που είναι τώρα Chiapas, Μεξικό. Μέχρι το μ.Χ. 900

Το μεγαλύτερο και παλαιότερο μνημείο των Μάγια

Οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου της Αριζόνα έχουν ανακαλύψει ένα τεράστιο υπόγειο μνημείο των Μάγια.

Το μνημείο βρέθηκε στην πόλη Tabasco του Μεξικού και έχει μήκος 1,4 χλμ. Είναι πιθανώς το μεγαλύτερο μνημείο των Μάγια που ανακαλύφθηκε ποτέ.

Πηγή: reader.gr

Source