Εντυπωσιακές συσκευές κατασκοπείας KGB. Ψεύτικο δόντι με κυανιούχο υδρογόνο ը Τσιγάρο με κάμερα

Δείτε φωτογραφίες δημοπρασιών στο Μπέβερλι Χιλς

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Αυτά είναι gadgets που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις ταινίες του James Ames Bond. Αυτά είναι είδη που χρησιμοποιούνται από σοβιετικούς πράκτορες πληροφοριών και θα πωληθούν το Σαββατοκύριακο στο Μπέβερλι Χιλς.

Μεταξύ αυτών είναι ένα ψεύτικο δόντι – ένα κουτί υδρογόνου – ένα πακέτο τσιγάρων, το οποίο κρύβει την κάμερα.

Σύμφωνα με τον πλειστηριασμό Jul Julien, μικρά περίπτερα ήταν δημοφιλή στους κατασκόπους της KGB κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ήταν κρυμμένα σε όλα τα είδη ένδυσης που μπορούσαν να φανταστούν. Κομψές γυναικείες τσάντες, αγκράφες ζώνης, βούρτσες παπουτσιών, σπίτια πουλιών, δαχτυλίδια ολίσθησης και ακόμη και γραβάτες.

Ένα άλλο κλασικό όπλο του μυστικού πράκτορα, το μικρόφωνο, θα μπορούσε να κρυφτεί μέσα σε τασάκια, στυλό ή πλάκες από πορσελάνη.

Ειδικευμένος στην “ποπ κουλτούρα”, ειδικά αντικείμενα που κάποτε ανήκαν σε διασημότητες ή είχαν συνδεθεί με τον κόσμο της μουσικής, του αθλητισμού και του κινηματογράφου, η Julien’s Auctions “κάνει ένα άλμα στην αγορά για την πώληση ιστορικών αντικειμένων, περιμένουμε από όλους τους συλλέκτες από όλα σε όλο τον κόσμο, “εξήγησε ο Cody Frederick, ένας από τους πλειστηριαστές στο γαλλικό πρακτορείο.

“Πολλοί άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν μοναδικά κομμάτια, προερχόμενα από μια εποχή που δεν υπήρχε η ψηφιακή τεχνολογία”, ανέφερε ο Φρέντερικ από το πρακτορείο ειδήσεων AFP που εδρεύει στην Αθήνα.

“Οι άνθρωποι που δημιούργησαν αυτά τα αντικείμενα είναι πραγματικά πρωτοπόροι στη μικρογραφία”, είπε, συγκρίνοντας τη δημοπρασία “τεράστιο κινητό τηλέφωνο” με “παχιά έξι τούβλα” και σκόπευαν να μείνουν σε ένα αυτοκίνητο με τα τρέχοντα smartphone μας.

Πολλά από τα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου, τόσο στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια όσο και στο Διαδίκτυο, ήταν στα χέρια πραγματικών μυστικών πρακτόρων και έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Το Μουσείο KGB άνοιξε στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 2019, αλλά αργότερα έκλεισε λόγω της επιδημίας Covid-19.

Βουλγαρική ομπρέλα

Μεταξύ των πιο συγκλονιστικών κομματιών είναι ένα αντίγραφο της δηλητηριασμένης ομπρέλας που χρησιμοποιήθηκε κατά της δολοφονίας του Βούλγαρου συγγραφέα Georgy Markov, αντιφρονούντος που δολοφονήθηκε το 1978 στο Λονδίνο. Αυτή η περίφημη “βουλγαρική ομπρέλα” εκτιμάται σε 3.000 έως 5.000 $.

Εξίσου συμβολικό σε ταινίες κατασκοπείας είναι το ψεύτικο δόντι που περιέχει υδροκυάνιο, το οποίο υπήρχε στην πραγματικότητα. “Το δόντι φτιάχτηκε για να σπάσει με ένα συγκεκριμένο αυγό έτσι ώστε οι συλλαμβανόμενοι πράκτορες, εάν είναι απαραίτητο, να τερματίσουν τη ζωή τους για να αποφύγουν βασανιστήρια και εξαγωγή πληροφοριών”, εξήγησε ο οίκος δημοπρασιών. Ένα δείγμα τέτοιου δοντιού θα πουληθεί στο Μπέβερλι Χιλς, εκτιμάται ότι η τιμή του είναι από 800 έως 1200 δολάρια.

Αρχικά ανακοινώθηκε, άλλα δυνητικά θανατηφόρα κραγιόν που έχουν σχεδιαστεί για να πυροβολήσουν σφαίρες δεν θα δημοπρατηθούν βάσει του California Arms Act.

Εκείνοι που ενδιαφέρονται θα μπορούν να ζητήσουν έναν αριθμό αντικειμένων που έχουν ένα κρυφό κρυφό μικροφίλμ ή άλλα έγγραφα για απόκρυψη. Μανικετόκουμπα, παπούτσια με κοίλα τακούνια, κοίλα νομίσματα

Για να ολοκληρώσει αυτήν τη δημοπρασία, οι δημοπρασίες της Julien θα βγουν επίσης από άλλα «απομεινάρια» του Ψυχρού Πολέμου, όπως η επιθεώρηση φοιτητών του Τσε Γκεβάρα το 1942, οι υπογραφές αυτογραφίας ή οι υπογραφές του συνεργάτη του, Φιντέλ Κάστρο, σε μια από τις οποίες αποκαλύπτει ακόμη .. Προγράμματα (εκτιμάται ότι θα πουλήσουν από 1.000 έως 1.500 $) ή ορισμένα αντικείμενα που σχετίζονται με τον διαστημικό αγώνα ΗΠΑ-Σοβιέτ.

Πηγή: newsbeast.gr

Source