Εξαιρετικά περίπλοκα πράγματα με τη μεταρρύθμιση των τοπικών αρχών

Τα πράγματα γίνονται σκληρά σε μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν για τις προσπάθειες των τοπικών αρχών. Η έγκριση τροπολογιών από την Επιτροπή Αδειών της Βουλής των Αντιπροσώπων για αύξηση του αριθμού των οντοτήτων κατά 20 ή ακόμη και 21 θέτει σε κίνδυνο τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στην Alpha, προσθέτοντας ότι αυτές οι αλλαγές εγείρουν το ζήτημα της σταθερότητας. Ο Ανδρέας Βίρας, πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, είναι επίσης απαισιόδοξος.

Σε συνέντευξή του στην Άλφα, ο Νίκος Νούρης είπε ότι η αύξηση 17 έως 20 և 21 στους δήμους αποκλίνει από την κύρια κατάσταση, που ήταν το ζήτημα της σταθερότητας. Προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης, το οποίο θα καταρρεύσει την επόμενη μέρα. : Τόνισε ότι το μοντέλο που έχει επιτύχει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια μέσω διαλόγου με ενδιαφερόμενους, που θεωρούσε τη μελέτη ως «ευαγγέλιο», θα εξοικονομήσει 38 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Κάθε πρόσθετος οργανισμός λέει ότι αυξάνει το διοικητικό κόστος και μειώνει την πιθανότητα βιωσιμότητας.

Συμφώνησε επίσης ότι εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί τον Ιανουάριο, κάθε μέρα, όλα θα γίνουν πιο δύσκολα καθώς πλησιάζουν οι κοινοβουλευτικές εκλογές.

Source