εξακολουθεί να είναι γεμάτη εντατική περίθαλψη στην Τουρκία

Αν και το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Τουρκίας ανακοίνωσε μείωση του αριθμού των περιπτώσεων κοροναϊού ανά ημέρα, οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές ιατρικών επιμελητηρίων δηλώνουν ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ακόμα πλήρεις. Οι διευθυντές ιατρικών επιμελητηρίων δήλωσαν, «Η μείωση του αριθμού των περιπτώσεων δεν αντικατοπτρίζεται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν υπάρχει ακόμη χώρος στις μονάδες εντατικής θεραπείας».

Σύμφωνα με τα δεδομένα του coronavirus που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, παρόλο που ο αριθμός των καθημερινών περιπτώσεων μειώνεται, οι υπηρεσίες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων εξακολουθούν να είναι ανησυχητικές.

Μιλώντας στους BirGün, οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας, της Σμύρνης, του Kocaeli, του Giresun, του Denizli, της Isparta-Burdur και της Antalya Medical Chambers εξήγησαν ότι παρά τη μείωση του αριθμού των περιπτώσεων, οι υπηρεσίες εντατικής θεραπείας εξακολουθούν να είναι πλήρεις και δεν μπορούν να βρεθούν μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Γύρω από 2-3 χιλιάδες

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιατρικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης, Ρετζέπ Κοτ εξήγησε την τελευταία κατάσταση στην πόλη ως εξής:

«Ο αριθμός των περιπτώσεων στην Κωνσταντινούπολη άρχισε να αυξάνεται στις αρχές Νοεμβρίου. Από τις 16 Νοεμβρίου έως το τέλος του μήνα, υπήρχαν τουλάχιστον 12.000 περιστατικά την ημέρα. Δεδομένου ότι υπάρχουν 12 χιλιάδες περιστατικά την ημέρα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι υπηρεσίες εντατικής θεραπείας και οι πολυκλινικές είναι γεμάτες. Δεδομένου ότι τα κυβερνητικά ιδιωτικά νοσοκομεία δεν κήρυξαν πανδημικά νοσοκομεία, όλη η ένταση παρατηρήθηκε σε δημόσια νοσοκομεία και πανεπιστημιακά νοσοκομεία Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στο 112 και οι ασθενείς περίμεναν να αδειάσουν τα κρεβάτια στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Προτείναμε ένα πλήρες κλείσιμο από τις αρχές Νοεμβρίου. Επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να μειωθεί η πυκνότητά του στα νοσοκομεία. Αυτή η λανθασμένη πολιτική υγείας συνεχίστηκε μέχρι τον Δεκέμβριο. Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο αριθμός των περιπτώσεων μειώθηκε σε 5 – 6 χιλιάδες πριν από 12 χιλιάδες, και τώρα εκτιμούμε ότι έχει μειωθεί σε 2 -3 χιλιάδες. Τα νοσοκομεία μας είναι τώρα ανακούφιση, αλλά η εντατική φροντίδα μας είναι ακόμα πλήρης. “

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας (ATO) Μουχάρεμ Μπάιτεμουρ δήλωσε τα εξής σχετικά με την τελευταία κατάσταση στην πρωτεύουσα:

«Υπάρχει επίσης μείωση του αριθμού των περιπτώσεων στην Άγκυρα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μείωση των μονάδων εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία που έκλεισαν ανοίγουν ξανά και παρέχεται πρόσθετη εντατική φροντίδα σε ορισμένα μέρη, επειδή δεν υπάρχει μείωση του αριθμού των ασθενών εδώ. Δυστυχώς, η μείωση του αριθμού των περιπτώσεων δεν αντικατοπτρίζεται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. “

Ακόμα ένα σε πέντε άτομα ένα θετικό

Ιατρικό Επιμελητήριο της Σμύρνης (ITO) Πρόεδρος Op. Δρ. Ο Lütfi Çamlı είπε:

«Στην τελευταία περίοδο στο Σμύρνη, το ημερήσιο ποσοστό θετικότητας μειώθηκε από 35% σε 20%. Η μείωση του αριθμού των περιπτώσεων αντικατοπτρίστηκε στα στοιχεία, αλλά ακόμα ένα στα πέντε άτομα είναι θετικό. Ναι, υπάρχει μια μείωση, αλλά το κύριο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η εντατική φροντίδα. “

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Kocaeli Ömer Ardaman εξήγησε την τελευταία κατάσταση στην πόλη με τις ακόλουθες δηλώσεις: «Υπάρχει μείωση του αριθμού των περιπτώσεων, αλλά δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Τα κρεβάτια είναι γεμάτα, αλλά δεν έχουμε ασθενείς να περιμένουν να εκκενωθεί το κρεβάτι έκτακτης ανάγκης. Ακόμα πολλοί ασθενείς παρακολουθούνται στο σπίτι. “

Το Ιατρικό Επιμελητήριο Giresun Selami Oktay είπε, «Υπήρξε στασιμότητα στην πόλη μας. Φυσικά, η εντατική φροντίδα εξακολουθεί να είναι πλήρης, αλλά ο αριθμός των ασθενών που αναρρώνουν είναι επίσης σε καλό επίπεδο. Ο αριθμός των ασθενών που παρακολουθούνται στο σπίτι από οικογενειακούς γιατρούς είναι πολύ υψηλός.

Προσπαθούν να αυξήσουν την ικανότητα

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου της Αττάλειας, Nursel Şahin: «Υπάρχει μια μικρή μείωση στον αριθμό των νέων ασθενών στην Αττάλεια, αλλά η χωρητικότητα των κρεβατιών μας δεν έχει μειωθεί. Η εντατική φροντίδα μας είναι ακόμα πλήρης. Οι ασθενείς μας παραμένουν σε εντατική θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσπαθούν ακόμα να αυξήσουν τη χωρητικότητα με νέα κρεβάτια. Μειώθηκε ο αριθμός των περιπτώσεων επειδή μειώθηκε ο αριθμός των εξετάσεων; Η ερώτηση παραμένει αναπάντητη. Συνιστούμε ακόμα το πλήρες κλείσιμο. “

10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΚΙΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ

Γενικός Γραμματέας Ιατρικού Επιμελητηρίου Isparta-Burdur Dr. Musa Legless:

Είμαι οικογενειακός γιατρός και εργάζομαι στο Eğirdir. Είμαστε συνολικά επτά γιατροί στο οικογενειακό κέντρο υγείας (ASM). Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο αριθμός των ασθενών που ακολουθήθηκαν από εμένα και άλλους γιατρούς αυξήθηκε σε 100, αλλά όταν κοιτάζω το σύστημα σήμερα, ο αριθμός των ασθενών με παρακολούθηση έπεσε σε 15. Το ίδιο ισχύει και στο Isparta Center, οπότε υπάρχει αισθητή μείωση του αριθμού των περιπτώσεων σε αυτήν την περιοχή γενικά. Ενώ σχεδόν το 50% των ημερήσιων δοκιμών ήταν θετικό κατά την περίοδο που ανέφερα, το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 10% αυτές τις μέρες. Ωστόσο, δεν υπάρχει μείωση στον αριθμό των νοσοκομειακών ασθενών. Υπάρχει ακόμη σοβαρό ποσοστό πληρότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Επικεφαλής του Ιατρικού Επιμελητηρίου Denizli Καθ. Δρ. Riza Hakan Erbay:

«Ο αριθμός των περιπτώσεων έχει επίσης μειωθεί στο Denizli. Το ποσοστό των θετικών εξετάσεων ήταν έως και 45 τοις εκατό την ημέρα. Έχει μειωθεί στο 25% αυτές τις μέρες. Πέντε χιλιάδες τεστ πραγματοποιήθηκαν καθημερινά στο Ντενιζλί. Ο αριθμός των θετικών περιπτώσεων αυξήθηκε έως 2.500. Τώρα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε 250 χιλιάδες. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των αιτούντων για δοκιμή έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Σε αντίθεση με ορισμένες επαρχίες, μπορώ να πω ότι η χαλάρωση ξεκίνησε στα νοσοκομεία στο Ντενιζλί αυτήν την εβδομάδα. “

***
20 από τα 100 τεστ είναι θετικά

Η AZ, που εργάζεται ως νοσοκόμες έκτακτης ανάγκης στο Rize, δήλωσε ότι τα επείγοντα περιστατικά λειτουργούν ως μονάδα εντατικής θεραπείας και ότι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ κρεβατιών, τέσσερα κρεβάτια γεμίζουν με διασωληνωμένους ασθενείς σε μία μόνο ημέρα. Αναφέροντας ότι οι συνάδελφοί του έπιασαν επίσης τον Covid-19 ένας προς έναν, AZ «Μόνο ένας γιατρός εξετάζει τουλάχιστον 100 ασθενείς την ημέρα, τουλάχιστον 20 από αυτούς είναι θετικοί. Υπάρχει μεγάλος αριθμός γιατρών που εργάζονται στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης. “Εργαζόμαστε χωρίς αναπνοή επτά ημέρες την εβδομάδα.”

(Μια μέρα)

.Source