Εξελίξεις και αποτελέσματα στις ΗΠΑ

Οι τελευταίες προεδρικές εκλογές στην Αμερική οδήγησαν τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) να αμφισβητήσει το κυβερνητικό σύστημα, τη διμερή δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΗΠΑ, το οποίο άνοιξε τα μάτια του στον κόσμο το 1776 και προσπαθεί να κυβερνήσει τον κόσμο τον τελευταίο αιώνα.

Στις ΗΠΑ, οι διαφορές απόψεων και εννοιών μεταξύ του βαθιού κράτους που αποτελείται από το Πεντάγωνο, την Fed Bank, το FBI και τη CIA και τον λαό των ΗΠΑ, ειδικά για τρίτη φορά μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, μετατράπηκαν σε αμφισβήτηση και αντίρρηση. Η έννοια “Δημοκρατία”, “Ανθρώπινα δικαιώματα” και “Ελευθερίες”, την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να διδάξουν σε άλλα έθνη στον κόσμο με όπλα, εμπάργκο, κυρώσεις και περιορισμούς, αμφισβητείται και αντιτίθεται.

Οι ΗΠΑ θα διδάξουν σε άλλους μια πρακτική και έννοια που δεν υπάρχει πια από μόνη της, και αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Στους δρόμους των ΗΠΑ, οι «παγκοσμιοποιητές» και οι «Αμερικανοί» διαφωνούν τώρα. Δεν είναι σαφές πώς θα αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ αυτήν την κατάσταση, την οποία έχει εφαρμόσει σε άλλες χώρες, ούτε η “Εθνική Φρουρά” ούτε η “Ομοσπονδιακή Αστυνομία, Εθνική Αστυνομία και Κρατική Αστυνομία” φαίνεται να είναι σε θέση να την σταματήσουν. Το αστυνομικό σύστημα αποτελείται από εθνικιστές Αμερικανούς και όχι παγκοσμιοποιητές. Μια περίοδος κατά την οποία έθεσαν επίσης την πρακτική στην Τουρκία ως μέθοδο «αδελφός σε αδερφό», τώρα σε θέση να εξαπλωθούν.

Η “εμπιστοσύνη στο κάλπη” και “ο σεβασμός της βούλησης από την κάλπη” μεταξύ των ανθρώπων των ΗΠΑ έχει διαβρωθεί. Ο λαός των ΗΠΑ έχει αρχίσει να εκφράζει ότι θέλουν πολυκομματικές εκλογές και δημοκρατία, στις οποίες δεν μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι πλούσιοι, αλλά και οι πολίτες. Είναι βέβαιο ότι οι παγκοσμιοποιητές σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούν τη δημοκρατία με τη μορφή και τη δομή που θέλουν οι άνθρωποι. Οι παγκοσμιοποιητές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να μην αφήσουν το κοινό να χάσει τη δύναμη που κατέχουν επί του παρόντος.

Η εξέγερση στις ΗΠΑ δεν είναι στην πραγματικότητα μια αρχή, αλλά ένα “αποτέλεσμα” που δημιουργήθηκε από μια μακρά διαδικασία.

Στην ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, πρώην προέδρου των ΗΠΑ, από το μπαλκόνι στις 8 Νοεμβρίου 2016 μετά τη νίκη των εκλογών, ανέφερε ότι η οικονομία των ΗΠΑ πηγαίνει άσχημα και ότι αυτή η πορεία θα προκαλέσει αναταραχές. Η οικονομική προστασία που προσπάθησε να πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της βασιλείας του και η απόφαση αποχώρησης από τη Συρία και ορισμένες χώρες προς αυτήν την κατεύθυνση προετοίμασε επίσης το δικό της πολιτικό τέλος. Η επιδρομή του Κογκρέσου μας λέει ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα στις ΗΠΑ και ότι η διαίρεση έχει ξεκινήσει με σαφείς γραμμές.

Αυτές οι εκδηλώσεις δρόμου στις ΗΠΑ, που ξεκινούν το 2021, σηματοδοτούν ότι οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον τόσο αποτελεσματικές στο ΝΑΤΟ και στον δυτικό κόσμο όσο πριν. Είναι βέβαιο ότι αυτά τα γεγονότα δεν θα παραμείνουν σε τοπική κλίμακα, αλλά είτε θα αποκτήσουν παγκόσμια διάσταση είτε θα αποκτήσουν παγκόσμια διάσταση.

Κυρίως; Φαίνεται αναπόφευκτο ότι οι ΗΠΑ θα εισέλθουν στη διαδικασία αποσύνθεσης εάν δεν μπορούν να λύσουν τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στους δρόμους τους στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Κατά τη γνώμη μου, όταν εισέλθει αυτή η μη αναστρέψιμη διαδικασία, η διαδικασία διάλυσης των ΗΠΑ και οι συνέπειές της θα είναι πιο οδυνηρές από τη διαδικασία διάλυσης της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ). Υπό το φως όλων αυτών, δεν είναι μια προφητεία ότι ο κόσμος θα εισέλθει σε μια ασταθή διαδικασία και θα προκύψει πρόβλημα ασφάλειας, ξεκινώντας από σήμερα.

.Source