Εξελίξεις σχετικά με το ξέσπασμα του Kovid-19 στην Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα

Διαφήμιση

ΑΓΚΥΡΑ (AA) – Μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον νέο τύπο επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19), ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στην Ινδία είναι πάνω από 20 χιλιάδες, ενώ στη Νότια Κορέα έχει μειωθεί σε λιγότερο από 1000. Στην Κίνα, η επιδημία διατηρείται υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Υγείας της Ινδίας, 20 χιλιάδες 21 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε σε πάνω από 10 εκατομμύρια 200 χιλιάδες, ανακτήθηκαν 9 εκατομμύρια 782 χιλιάδες 669 μολυσμένα άτομα.

Με το θάνατο 279 περισσότερων ανθρώπων στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 147 χιλιάδες 901.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Worldometer”, όπου συγκεντρώθηκαν δεδομένα Kovid-19, η Ινδία είναι “η 2η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο και η τρίτη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων λόγω του ιού”.

Κίνα

Σύμφωνα με τη δήλωση της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NCH), 21 νέες περιπτώσεις Kovid-19, 6 εκ των οποίων προέρχονταν από το σπίτι, εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Ενώ αντιμετωπίστηκαν όλες οι εγχώριες περιπτώσεις στην επαρχία Liaoning, δεν υπήρξε απώλεια ζωής λόγω του ιού τις τελευταίες 24 ώρες.

Στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε το Kovid-19, έχουν παρατηρηθεί 86 χιλιάδες 976 περιπτώσεις μέχρι στιγμής, 4 χιλιάδες 634 άνθρωποι πέθαναν, 82 χιλιάδες 3 άτομα ανακτήθηκαν.

– Νότια Κορέα

Σύμφωνα με τη δήλωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας, εντοπίστηκαν 808 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες και ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε σε 57.680.

11 άτομα πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν λόγω του ιού έφτασε τους 819. Μέχρι σήμερα, 39 χιλιάδες 268 μολυσμένα άτομα έχουν αναρρώσει.

Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε ότι στη Νότια Κορέα παρουσιάστηκε μια ταχύτερα διαδεδομένη μετάλλαξη του Kovid-19.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι ο μεταλλαγμένος ιός εντοπίστηκε σε μια οικογένεια 3 που ήρθε στη Νότια Κορέα από την Αγγλία στις 22 Δεκεμβρίου.

Αναφέρθηκε ότι η οικογένεια ήρθε στη χώρα μια μέρα πριν σταματήσουν οι πτήσεις και αυτοί οι άνθρωποι που κατοικούσαν στην Αγγλία κρατήθηκαν σε καραντίνα.

.Source