Εξηγεί γιατί ίδρυσαν το Ευρωπαϊκό Super League

Καθώς η νέα κρίση του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο μεγάλωσε, η απάντηση ήρθε στις δηλώσεις κυρώσεων της UEFA.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Florentino Perez, πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Ευρωπαϊκού Σούπερ Λιγκ, πρότεινε να μην επιβληθούν καμία από τις κυρώσεις.

Δηλώνοντας ότι αντιμετώπισαν τεράστιες απώλειες εσόδων στην επιδημία, ο Perez εξήγησε γιατί ίδρυσαν το νέο πρωτάθλημα, λέγοντας: “Εάν κερδίσετε το Champions League, παίρνετε 120-130 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA, αλλά θα κερδίσουμε πολύ περισσότερα στο Super League” .

Οι δηλώσεις του Perez έχουν ως εξής:

Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω των τεράστιων απωλειών που υπέστησαν. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χάσει 400 εκατομμύρια ευρώ από την περίοδο της επιδημίας. Έπρεπε να κάνουμε κάτι. Ο μόνος τρόπος ήταν αγώνες που αύξησαν τον ανταγωνισμό. Έπρεπε να βρούμε μια λύση δημιουργώντας το Super League αντί για το Champions League. Χωρίς έσοδα εκτός των εσόδων από την τηλεόραση, είχαμε την πρόθεση να αφήσουμε τους ανθρώπους να παρακολουθούν τους αγώνες μεταξύ των μεγαλύτερων συλλόγων του κόσμου. Έτσι, μπορούν να επιτευχθούν μεγαλύτερα εισοδήματα. Μπήκα στον κόσμο του ποδοσφαίρου το 2000. Το ποδόσφαιρο πρέπει να προσαρμοστεί στις εποχές που βρισκόμαστε. Σε περιόδους απώλειας ενδιαφέροντος, όπως στη δεκαετία του 1950, απαιτείται αλλαγή. Τότε, η UEFA και η FIFA ήταν και πάλι εναντίον της αλλαγής, αλλά έτσι άλλαξε το ποδόσφαιρο. Αυτήν τη στιγμή είμαστε 15 ομάδες. Θα υπάρξουν 5 ακόμη ομάδες για να συμμετάσχουν. 5 ομάδες θα παίξουν εναλλάξ σε αυτό το πρωτάθλημα κάθε σεζόν. Αυτό το πρωτάθλημα δεν θα είναι κλειστό πρωτάθλημα από μόνο του. Δεν κατάλαβα τίποτα για τη νέα μορφή του Champions League. Δεν μπορούμε να βγάλουμε λεφτά. Πρέπει να κάνουμε κάτι για να σώσουμε τα επόμενα 20 χρόνια. Η κατάστασή μας βρίσκεται σε τραγικά επίπεδα. Δεν μπορούν να μας απαγορεύσουν από το Champions League αυτή τη σεζόν. Δεν μπορούν να μας απαγορεύσουν από τοπικά πρωταθλήματα. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι ποδοσφαιριστές δεν περιλαμβάνονται στις εθνικές ομάδες. Τα λέω ξεκάθαρα. Η UEFA αποφάσισε να αλλάξει το Champions League για το 2024. Πεθαίνουμε μέχρι το 2024. Βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο. Τα έσοδα μειώθηκαν, οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο. Έπρεπε να το κάνουμε αυτό για να κάνουμε το ποδόσφαιρο να σηκωθεί. Δεν είμαστε μαριονέτες της UEFA.

Δεν προσκαλέσαμε PSG και γερμανικά κλαμπ στο Super League. Λένε ότι τα τοπικά πρωταθλήματα θα τελειώσουν. Ένα τέτοιο πράγμα δεν μπορεί να συμβεί. Ως Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θα πάμε στη Βαλένθια με την ομάδα άσσο; Είναι δυνατόν? Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ευρωλίγκα; Ο Πρόεδρος της UEFA Ceferin προσβάλλει τον Πρόεδρο της Γιουβέντους Αγνέλι. Είναι πιθανό αυτό? Δεν θέλουμε έναν τόσο επιθετικό πρόεδρο της UEFA, ο πρόεδρος πρέπει να αλλάξει.

“Το Σούπερ Λιγκ δεν είναι ένα πρωτάθλημα όπου το πλούσιο παιχνίδι. Είναι ένας μεγάλος, ταπεινός και ισχυρός διαγωνισμός αλληλεγγύης για να σώσει το ποδόσφαιρο. Εάν κερδίσετε το Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνετε 120-130 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA, αλλά θα κερδίσουμε πολύ περισσότερα στο Σούπερ Λιγκ. Το Λιγκ θα βοηθήσει επίσης τη Μπαρτσελόνα οικονομικά, οπότε δεν δυσκολεύτηκα να πείσω τη Λαπόρτα.

.Source