Εξωτερική πολιτική από το 2020 έως το 2021 (3) – Είναι δυνατή μια νέα αρχή στις σχέσεις με την ΕΕ; | Sedat ERGİN

Ο συγγραφέας του άρθρου συνεχίζει:

«Με την ίδρυσή τους, η Οθωμανική και η Ρωσική αυτοκρατορία έγιναν μέρος αυτής της εξίσωσης. Και ακόμα σήμερα, η Τουρκία και δεν μπορεί να βρει τη σωστή ισορροπία στις σχέσεις της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, προφανώς δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση της ηπείρου. “

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο συγγραφέας αυτού του άρθρου, με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου, του οποίου τουλάχιστον η εισαγωγή φαίνεται να έχει γραφτεί από καθηγητή ιστορίας, είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας. Josep Borrellδεν είναι άλλο από. Μπορούμε επίσης να χαρακτηριστούμε ως Υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπόρελ‘Εγώ.

Είναι Ισπανός σοσιαλιστής που παραιτήθηκε ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας του. Η Τουρκία δεν είναι πολιτική φιγούρα που τρέφει προκαταλήψεις. στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ μπορεί να πει ότι τουλάχιστον φαίνεται αρνητικά.

Το μήνυμά του είναι αρκετά σαφές ΜπόρελΔεν υπάρχει καμία εγγύηση σταθερότητας στην Ευρώπη, εκτός εάν δημιουργηθεί σταθερή σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Οι δρόμοι που οδηγούν στη σταθερότητα της Ευρώπης, αλλά και διασχίζουν την Τουρκία …

class = “cf”>

Αν θυμόμαστε ότι, εκτός από την ισχυρή πολιτική του εμπειρία, σπούδασε μηχανική αεροσκαφών στο πανεπιστήμιο και αργότερα έκανε ακαδημαϊκή καριέρα στα μαθηματικά και τα οικονομικά και έγινε καθηγητής, πρέπει να πιστεύουμε ότι οι εξισώσεις που δημιούργησε δεν ήταν λάθος στον υπολογισμό.

Περνώντας από την Τουρκία οδηγεί οικονομικούς πρόσφυγες που παίζουν πόδι στην Ευρώπη, κοινωνικά, πολιτιστικά και ακόμη και πολιτικά προβλήματα για να δείξουν τη σημασία της σχέσης μεταξύ της σταθερότητας της Τουρκίας και της Ευρώπης μόνο είναι αρκετό για ένα δείγμα αρχείου.

Προκειμένου να δικαιολογηθεί η έκταση της σημασίας αυτής της σχέσης – εκτός από τον φάκελο για τους πρόσφυγες – μπορεί να γίνει μια αρκετά μεγάλη λίστα οικονομικών, πολιτικών και γεωπολιτικών παραγόντων.

Η ORUÇ REIS ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ωστόσο, αυτή η σχέση, η οποία είναι τόσο σημαντική για τη σταθερότητα της Ευρώπης, γνώρισε επικίνδυνες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το έτος 2020.καρότο-ραβδίΠαρακολούθησε επίσης δραματικά γεγονότα όπως επιδρομές της ΕΕ σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη μέση της Μεσογείου και ευτυχώς έστρεψε το πρόσωπό της στο 2021 χωρίς να σπάσει τις χορδές.

Στην πραγματικότητα, ο πρώτος τρόμος εμφανίστηκε ξανά το 2020 μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Στις αρχές του έτους λόγω του πολέμου στα σύνορα με την Τουρκία λόγω μεταναστευτικών πιέσεων στο Idlib που κατευθύνονται προς το άνοιγμα των συνόρων που διέρχονται την Τουρκία, οι πρόσφυγες προκάλεσαν μια μεγάλη κρίση για να χρησιμοποιήσουν την κάρτα για να στείλουν την Ευρώπη. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες μαζεύτηκαν ξαφνικά στις μεθοριακές πύλες της Ελλάδας μέσω του Edirne, προκαλώντας ένα μεγάλο κύμα πανικού στην ΕΕ.

class = “cf”>

Ένα σημαντικό μέρος του έτους μετά την κρίση με την Τουρκία, οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ παρέμειναν υπό υψηλή πίεση λόγω της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. υπό την προστασία των πολεμικών πλοίων που έκανε NAVTEX κοινοποίηση διαδοχής στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποίησε σεισμικές δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης, έχει φέρει την Τουρκία και την Ελλάδα επίσης συχνά αντιμέτωποι με την ΕΕ. Τα κύματα του τουρκικού ναυτικού που πλέουν από τη Ναυτική Βάση Aksaz προς τη Μεσόγειο ήταν συχνά αισθητά στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Οι κινήσεις του Oruç Reis μεταξύ του λιμένα της Αττάλειας και της Μεσογείου υπήρξαν το βαρόμετρο της έντασης στην ΕΕ.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ

Συνολικά, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει το 2020. Στο δεύτερο εξάμηνο, ο οποίος ηγείται της περιόδου της ΕΕ καταγράφοντας την ενεργειακή αξία της Γερμανίας ενός μέρους των μεσογειακών τεταμένων εντάσεων που σημειώθηκαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και πέρασε, αλλά οι δύο χώρες προσπαθούν να ταιριάξουν στο τραπέζι.

Σύνοδος κορυφής ηγετών της ΕΕ στην Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο για «θετικό διάλογο», προτρέποντας, ωστόσο, ότι δεσμεύονται από ορισμένες προϋποθέσεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειό της, έχει υιοθετήσει μια διπλή προσέγγιση που έχει εκδώσει την κάρτα κυρώσεων στο πλαίσιο αυτό. Η ατμόσφαιρα, η οποία φαινόταν να ηρεμεί πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου, ήταν ξανά τεταμένη μετά τη σύνοδο κορυφής, οι προσπάθειες διαμεσολάβησης μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις ήταν αβέβαιες και επιτεύχθηκε η τελευταία σύνοδος κορυφής που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα.

class = “cf”>

Είναι μια σοβαρή διαίρεση που προέκυψε κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 10-11 Δεκεμβρίου για την Τουρκία. Η ώθηση για αυστηρές διεθνείς κυρώσεις προς την Τουρκία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GCA) μεταξύ της αντίθετης πτέρυγας, με επικεφαλής τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, όπου, το μέτωπο έχει αυξηθεί λιγότερο από ό, τι οι θερμές πιο τεταμένες σχέσεις. Ως αποτέλεσμα, η τάση να ρίχνουμε γέφυρες με την Τουρκία έγινε κυρίαρχη για άλλη μια φορά. Η απόφαση αναβλήθηκε συνοπτικός φάκελος και το ζήτημα κυρώσεων της συνόδου κορυφής της Τουρκίας στην ΕΕ τον Μάρτιο

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΕ

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος σημαντικός λόγος για τη συσσώρευση πίεσης στη σχέση, οι συγκρούσεις μεταξύ ορισμένων παραγόντων σε άλλες περιοχές με την Τουρκία και την ΕΕ προκαλούν διαμάχες. Για παράδειγμα, η Τουρκία και η Γαλλία παρενέβησαν στον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη όταν βρέθηκε στο πεδίο απέναντι.

ΜπόρελΕίναι ενδιαφέρον στο άρθρο που αναφέρεται ότι, η Τουρκία και ο Άνω αναφέρουν ότι η Λιβύη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Καραμπάχ, εκφραζόμενη ως:

“Η Τουρκία είναι ένα περιφερειακό όπλο που πρέπει να ληφθεί υπόψητρία γίνομαικαι πέτυχε αναμφισβήτητη επιτυχία. Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, η Τουρκία είναι διεθνής ατζέντα της ΕΕδεν συμβαδίζει με αυτό και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί δεν είναι μέθοδοι της ΕΕ. “

Με αυτό εννοούσε τον εκπρόσωπο της ΕΕ εδώ, πιθανώς πιο συχνός στην Τουρκία την τελευταία περίοδο, διάφορες περιφερειακές κρίσεις “σκληρή δύναμη«Ε, δηλαδή να χρησιμοποιείς στρατιωτικές μεθόδους.

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ…

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις πτυχές, το ζήτημα του πώς η συμπεριφορά των σχέσεων με την Τουρκία δεν γίνεται λάθος να πούμε ότι σήμερα το ζήτημα της ΕΕ αναγκάστηκε σε κάποιο βαθμό. Πιθανώς η ΕΕ ως επέκταση αυτών των προβλημάτων, την πρώτη φορά που η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και σε θέματα που σχετίζονται με την Τουρκία αποφάσισε να συντονιστεί με τις ΗΠΑ. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στην τελευταία δήλωση της συνόδου κορυφής.

Η ΕΕ, με τις ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας στη νέα εποχή, στρέφει την προσπάθειά της να βρει κοινές θέσεις. Μπορούμε να πούμε ότι, από μια άποψη, ο διάλογος μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας θα ήταν η εξίσωση στις ΗΠΑ εξελίσσεται προς ένα γενικότερο πλαίσιο της μορφής διαλόγου Τουρκίας-Δύσης.

Οι ΗΠΑ ήρθαν επίσης στη σκηνή, οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ είναι πολύ σημαντικό ζήτημα ακόμη πιο δύσκολο με κάθε μέρα που περνά. Ο ίδιος, επίσης, της ΕΕ για να αποδεχθεί το σώμα ως πλήρες μέλος του άλυτου Κυπριακού προβλήματος σήμερα είναι ότι περιπλανιέται με τα πόδια στις μεγάλες σχέσεις του με την Τουρκία.

Η ΕΕ, στην ενότητα και την αλληλεγγύη της Ανατολικής Μεσογείου στη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που υιοθετεί σαφώς τον ΜΣΙ υπέρ αυτών των δύο χωρών, είναι ένα είδος «κενού ελέγχου». Σε αυτήν την περίπτωση, η σχέση της ΕΕ με την Τουρκία υπόκειται επίσης σε αυτήν την υποστήριξη. Με αυτήν την πτυχή, η ΕΕ διαδραματίζει έναν ρόλο που κάνει τη λύση των προβλημάτων στον τομέα πιο δύσκολη και κλειδώνει.

Από αυτήν την άποψη, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε και να δείτε πώς η συμπερίληψη της διοίκησης Biden στην εξίσωση, η οποία έχει ήδη γίνει αναπόσπαστη, θα επηρεάσει την εικόνα.

ΚΑΥΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΝΤΟΖΑΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

Ανεξάρτητα, όταν κοιτάζουμε το 2021, δεν θα ήταν σωστό να εστιάζουμε μόνο στα μειονεκτήματα της εικόνας. Μία από τις εξελίξεις που οδήγησαν εν μέρει στην αισιοδοξία είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, άρχισαν να στέλνονται θερμά μηνύματα προς την ΕΕ στο μέτωπο της Άγκυρας. Αυτά τα μηνύματα είναι Ερντογάν Ερχόμενοι από μπροστά. Ερντογάν, τις τελευταίες εβδομάδες “Αυτό οραματίζεται το μέλλον της Τουρκίας στην Ευρώπη“Τονίζει,”Βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ευρώπη, όχι αλλού, πιστεύουμε ότι χτίζουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη.ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ.

Εκτός από αυτό, ο πρόεδρος δεσμεύεται να πραγματοποιήσει νέες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημοκρατίας και του δικαίου.

Εν τω μεταξύ, ένα πολύ εντυπωσιακό βήμα είναι ο περιορισμός του πεδίου δραστηριότητας των σεισμικών μελετών που θα πραγματοποιηθούν έως τις 15 Ιουνίου, στην τελευταία ειδοποίηση NAVTEX που έγινε για το πλοίο Oruç Reis στις 22 Δεκεμβρίου, την περασμένη εβδομάδα στον Κόλπο της Αττάλειας. Αυτό το βήμα, επίσης, η Τουρκία τουλάχιστον τον Μάρτιο, έφερε ένα σημάδι που θα οδηγήσει σε μια απομάκρυνση από την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο να αυξηθεί ξανά κατά την περίοδο μέχρι τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Εξετάζοντας αυτές τις δηλώσεις και κινήσεις, παρατηρείται ότι στο μέτωπο της Άγκυρας, υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει το 2021 ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις με την ΕΕ, με ένα άκρο να επεκτείνεται στις ΗΠΑ.

Θα δούμε από κοινού εάν αυτές οι κινήσεις θα είναι αρκετές για να σπάσουν τον φαύλο κύκλο που έχει εισαχθεί με την ΕΕ. Αναμφίβολα, η ΕΕ έχει σημαντικά καθήκοντα να το σπάσει. εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι της Τουρκίας ότι η ΕΕ αναβάλλεται, πρέπει να λάβει μέτρα για να συμβάλει στην εμφάνιση ενός νέου κλίματος στις σχέσεις. η αποκατάσταση εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας αποτελεί ακόμη και πλεονέκτημα από μόνη της.

.Source