Εορτάστηκε ο αναπληρωτής μάρτυρας Cengiz Ratip

Ο αναπληρωτής μάρτυρας Cengiz Ratip εορτάζεται στην 57η επέτειο του μαρτυρίου του

Η τελετή εορτασμού, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη βιβλιοθήκη που πήρε το όνομά της από τη Συνέλευση της Δημοκρατίας, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί φέτος λόγω πανδημικών μέτρων.

Ο SENNAROĞLU δημοσίευσε ένα ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης της Δημοκρατίας, dernder Sennaroğlu, εξέδωσε ένα μήνυμα και δήλωσε ότι τιμούσε με ευγνωμοσύνη τον Cengiz Ratip στην 57η επέτειο του θανάτου του για την αγάπη, τον σεβασμό και όλες τις υπηρεσίες του προς το κοινό.

Ο Sennaroğlu δήλωσε στο μήνυμά του τα εξής:

«Ο Ράτιπ, τον οποίο θυμόμαστε με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του κάθε χρόνο στη Συνέλευση της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να συναντηθεί φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά όπως πάντα, διατηρεί τη θέση του στις καρδιές μας με την αγαπημένη του μνήμη.

banner69

Ο Cengiz Ratip, ο οποίος μαρτύρησε στις 14 Φεβρουαρίου 1964 όταν ήταν μέλος του τουρκικού κοινοτικού συμβουλίου και του οποίου το σώμα δυστυχώς δεν βρέθηκε ακόμη, ήταν ένα πρόσωπο που εκπροσώπησε τον λαό του με τον καλύτερο τρόπο ως άτομο που προσπάθησε να βοηθήσει όλους ανεξάρτητα της καλοπροαίρεσής του, της τιμιότητάς του και των Τουρκο-Ελλήνων.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του, προσκαλώ όσους γνωρίζουν το πού βρίσκεται το σώμα του Ratip να ενημερώσουν την Επιτροπή Αγνοουμένων εκ μέρους της ανθρωπότητας και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Επιτροπή Αγνοουμένων, η οποία εργάζεται τόσο σκληρά για να βρει όλες τις απώλειές μας.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι έχουμε περάσει πολύ δύσκολες μέρες όταν ακόμη και ένας αναπληρωτής δεν μπορούσε να είναι ασφαλής και το σώμα του δεν βρέθηκε ακόμη. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να τονίσω ότι καμία λύση που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια ζωής και περιουσίας του τουρκοκυπριακού λαού και δεν θα προστατεύσει την ύπαρξη και την ταυτότητά τους θα λάβει την έγκριση του λαού μας.

Ενώ εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον μάρτυρα αναπληρωτή Cengiz Ratip και στην οικογένειά του και στους ανθρώπους μας, εκφράζω την ευγνωμοσύνη και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας. «

CENGİZ RATİP

Ο Ρατίπ, ο οποίος γεννήθηκε στο Karaağaç το 1931 και εξελέγη μέλος του τουρκικού κοινοτικού συμβουλίου το 1961, το 1964, δύο λεωφορεία ομήρους από τους μουτζαχίντ στο Erenköy, προκειμένου να διασώσουν τους συλληφθέντες διοικητές τους, μεσολαβούσαν στην απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών και μόνο δύο μέρες αργότερα από την είδηση ​​ότι οι Έλληνες κατέστρεψαν τούρκικα σπίτια. Ένας άλλος ήρωας του αγώνα για ύπαρξη πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μαζί με τον δάσκαλο Turgut Sıtkı στο παζάρι Poli όπου πήγε.

Τα πτώματα του Ratip και του Turgut λείπουν από τότε.

Source