Εορτασμός του Mehmed Âkif – ΝΕΑ ΑΣΙΑ

Καθώς αφήνουμε το 2020 πίσω, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι έχει γίνει ένα σωστό βήμα από την Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση τις τελευταίες ημέρες αυτού του έτους.

Η Ένωση Συγγραφέων της Τουρκίας, ο εθνικός ποιητής του ύμνου Μεχμέτ Ακίφ καλύτερη αναγνώριση του 2021 και η εισαγωγή του «Έτος Μαχμέτ Ακίφ» καθώς είχε προτείνει τη διακήρυξη. Αυτή η απαίτηση υποστηρίχθηκε από το κοινό και, τέλος, με απόφαση που ελήφθη από την Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, το έτος 2021 έγινε δεκτό και ανακηρύχθηκε ως «Έτος Mehmet kif Ersoy», δεδομένου ότι είναι η 85η επέτειος του θανάτου του Έρσοι και η 100ή επέτειος της αποδοχής του τουρκικού Εθνικού Ύμνου.

Ο αείμνηστος Ακίφ, ο οποίος έγραψε το “ανεξαρτησία Μάρσι”, δεν είδε αυτόν τον ύμνο ως το δικό του ποίημα, κατά κάποιον τρόπο, το έδωσε στο έθνος. Όπως όλοι γνωρίζουν, δεν συμμετείχε αρχικά στο διαγωνισμό, έπειτα έγραψε αυτό το ποίημα κατόπιν ειδικού αιτήματος και δεν δέχτηκε καν το δώρο. Εν πάση περιπτώσει, μπορεί να γίνει κατανοητό πόσο σημαντική θυσία είναι, ακόμη κι αν αυτή η στάση συγκρίνεται με αυτό που συμβαίνει σήμερα. Εκτός από το γεγονός ότι ορισμένοι «ανώτατοι διαχειριστές» και γραφειοκράτες επιτρέπεται να λαμβάνουν μισθό από τα ταμεία του κράτους και από περισσότερα από ένα μέρη, πόσο μάλλον ο αείμνηστος Mehmed Akif που δεν δέχεται το βραβείο που ανακοινώθηκε πριν από τον διαγωνισμό … Είναι απαραίτητο να δούμε τη διαφορά και τη θυσία.

Όσοι το γνωρίζουν, φυσικά, είναι πέρα ​​από αυτό, αλλά παρόλο που έχουμε διαβάσει τον «ύμνο» που γράφτηκε από τον αείμνηστο çokkif πολλές φορές, δεν μπορούμε να πούμε ότι τον γνωρίζουμε καλά. Ο αείμνηστος Ακίφ δεν είναι απλώς ποιητής. Μιλώντας για αυτόν σε εγκυκλοπαίδειες, γράφεται εν συντομία ως εξής: «Mehmed Ragîf, αργότερα Mehmet Akif Ersoy, Τούρκος ποιητής, κτηνίατρος, δάσκαλος, ιεροκήρυκας, hafiz, μεταφραστής Κορανίου και πολιτικός. Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, συγγραφέας της Εθνικής Ύμνος της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Είναι γνωστός με τους τίτλους «Πατρίδα ποιητής» και «Εθνικός ποιητής».

Ας δούμε ξανά τους ακόλουθους τίτλους: ποιητής, κτηνίατρος, δάσκαλος, ιεροκήρυκας, χαφίζ, μεταφραστής Κορανίου και πολιτικός.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την ημερομηνία για να παρακολουθήσετε μαθήματα. Γνωρίζει η σημερινή γενιά ότι ο αείμνηστος Âkif, ο οποίος έγραψε τον Τουρκικό Εθνικό Ύμνο και κατέχει αυτούς τους τίτλους, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Αίγυπτο κάποια στιγμή στη ζωή του; Λοιπόν, δεδομένου ότι το 2021 έχει ανακηρυχθεί ως έτος δύο, θα εξηγηθούν σωστά αυτά τα ζητήματα;

Φυσικά, είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι η Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση κήρυξε το 2021 ως Έτος των δύο. Ωστόσο, αυτή η απόφαση έπρεπε να είχε ληφθεί πολύ νωρίτερα.

Είναι επίσης ένα ξεχωριστό ζήτημα που μερικοί μυστικιστικοί άνθρωποι αναγνωρίζουν το Âkif λανθασμένα και τον αντιτίθενται. Ο λόγος για αυτό φαίνεται ως αντίθεση του kif στον Σουλτάνο Αμπντουλχάιντ. Ας δούμε αν αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στα προγράμματα το 2021.

Σε ποιο βαθμό αυτή η σύσταση του kif, που λέει “Παίρνουμε την έμπνευση απευθείας από το Κοράνι και αφήνουμε την κατανόηση του Ισλάμ …” να εφαρμοστεί από τους σημερινούς ηγέτες;

Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει και να αναγνωρίζει την αξία της αξίας αυτής και πρέπει να τις εισάγει στο βαθμό που τους αξίζει.

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Όλα τα δικαιώματα των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται στον ιστότοπό μας ανήκουν στην εφημερίδα Yeni Asya. Καμία είδηση ​​ή ολόκληρο άρθρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια, ακόμη και αν εμφανίζεται η πηγή. Ωστόσο, ένα μέρος των αναφερόμενων ειδήσεων ή άρθρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί δίνοντας έναν ενεργό σύνδεσμο προς τις αναφερόμενες ειδήσεις ή άρθρα.

Source