Επέκταση για ανεπιτυχές σενάριο… Συναγερμός για επιδημία

Τις δυσκολες στιγμες. Ο μεγαλύτερος «αγώνας» με την επιδημία – στοιχεία που μαρτυρούν την τρέχουσα κατάσταση – θέση αναμονής ենք περιμένουμε την επόμενη μέρα με τη δυνατότητα αυστηρότερων μέτρων από την κυβέρνηση – ο Υπουργός Υγείας περιμένει τις προτάσεις επιστημόνων

Η Κύπρος βρίσκεται στην πιο δύσκολη και κρίσιμη φάση της επιδημίας. Τα στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά από το Υπουργείο Υγείας στέλνουν ένα σαφές μήνυμα. Η εξάπλωση του ιού στην κοινότητα έχει πλέον φτάσει σε ανησυχητικές αναλογίες, σε συνδυασμό με τον επιπολασμό της βρετανικής φυλής, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.

Οι 852 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν την Κυριακή, μαζί με τρεις θανάτους και νοσοκομεία, πνίγηκαν 271 ασθενείς, 67 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, υποδηλώνοντας κρίσιμες στιγμές.

Μεγαλύτερη ανησυχία για τους υπευθύνους είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, κουρασμένοι από μακροπρόθεσμους περιορισμούς, δεν φαίνεται πλέον να τηρούν τα μέσα και τα πρωτόκολλα. Οι ελπίδες όλων είναι τώρα για εμβολιασμούς.

Πίνακας νυχτερίδας για 51 51 52 ετών

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κερδίζει δυναμική τις επόμενες ημέρες. Η πύλη εμβολίων ανοίγει ξανά σήμερα στις 7 μ.μ. Για άτομα ηλικίας 30 έως 51 և 52 ετών. 16.000 ραντεβού θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες.

Η επιδεινούμενη επιδημία ανάγκασε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συγκαλέσει ειδική συνάντηση την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο με τη συμμετοχή των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας.

“Ξεχάστε την ηρεμία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης λίγο μετά το μήνυμα, καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν συζητήσεις σχετικά με τη δυνατότητα λήψης πιο επειγόντων μέτρων για τον περιορισμό του κρούσματος στην κοινότητα.

“Στη χώρα μας, ο επιπολασμός της βρετανικής εκτελεστικής εξουσίας επηρεάζει όλες τις ηλικίες, σχετίζεται με σοβαρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών στην κοινότητα, στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας επικίνδυνα τις δομές του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. “Δυστυχώς, η κατάσταση δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να εξασθενίζουμε την επόμενη περίοδο, όπως σκόπευε η κυβέρνηση, έως ότου λάβουμε τα αναμενόμενα οφέλη από το πρόγραμμα εμβολιασμού”, έγραψε ο Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή δήλωση. ,

Κρίσιμες μέρες για αποφάσεις

Τις επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες, εστιάζοντας κυρίως στα νοσοκομεία, τα οποία ασφυκτούν από τις πολλές εισαγωγές, և σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει κάποια έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από τις συστάσεις που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας από την επιστημονική ομάδα, συζητούνται ορισμένα μέτρα στο τραπέζι, τα οποία δεν έχουν ληφθεί ακόμη. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το απαιτούν.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται Κύπρος Φορές: Προς το παρόν, το κυβερνητικό πρόγραμμα προβλέπει παράταση των υφιστάμενων μέτρων για άλλες δύο εβδομάδες. Επιπλέον, όλες αυτές οι ενέργειες πρέπει να αναληφθούν από την ΟΚΥΠΥ για να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών στα νοσοκομεία της χώρας.

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν είναι το κλείσιμο σχολείων, η επιστροφή κερδών από 9, αλλά προς το παρόν παραμένει στο «συρτάρι», περιμένοντας την ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουμε τις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες είναι ζωτικής σημασίας για τα περαιτέρω βήματα της χώρας.

Source