Επέκταση επιδημικών μέτρων στη Γερμανία և Πορτογαλία… Κατάσταση σε διεθνές επίπεδο

Γερμανία – Πορτογαλία απαιτούν επέκταση περιοριστικών μέτρων κατά της επιδημίας και η Σουηδία σκοπεύει να εντείνει τα μέτρα εν μέσω φόβων για μεταλλάξεις του κοροναϊού. Ταυτόχρονα, ο γηραιότερος άντρας της Ευρώπης, μια γαλλική καλόγρια, νίκησε τον Covid-19 και θα γιορτάσει τα 117α γενέθλιά του την Πέμπτη.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Επέκταση του αποκλεισμού πριν από την αυριανή σύνοδο κορυφής της καγκελαρίου Γερμανία μέχρι τον Μάρτιο. Όλοι οι προηγούμενοι περιοριστικοί κανόνες παραμένουν σε ισχύ λόγω ανησυχιών σχετικά με την εξάπλωση των μεταλλάξεων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων. Στη Γερμανία, ο αποκλεισμός μπορεί να παραταθεί έως τον Μάρτιο.

Αυτό προέρχεται από το πρώτο σχέδιο του ψηφίσματος, το οποίο θα συζητηθεί στην αυριανή σύνοδο κορυφής του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο είναι διαθέσιμο στο n-tv. Το προσχέδιο ορίζει ότι “οι εκδηλώσεις πρέπει να παραταθούν έως τις 15 Μαρτίου”, οπότε δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο λόγος για την παράταση του αποκλεισμού είναι η εξάπλωση των μεταλλάξεων ιών. Το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από όλες τις πολιτείες, επομένως οι αλλαγές είναι ακόμα δυνατές.

Το ηλικιωμένο άτομο στην Ευρώπη – μια άλλη εξέλιξη Γαλλική γλώσσα: Η αδερφή του Andre κατάφερε να νικήσει τον Covid-19, ο οποίος θα γιορτάσει τα 117α γενέθλιά του αυτήν την εβδομάδα. Η Lucille Radon, με το παρατσούκλι αδελφή Andre, διαγνώστηκε με νέο coronavirus στις 16 Ιανουαρίου σε ένα γηροκομείο στην πόλη Toulon της νότιας Γαλλίας, όταν προσχώρησε σε μια καθολική φιλανθρωπική οργάνωση. Απομονώθηκε από άλλους κρατούμενους, αν και δεν έδειξε συμπτώματα.

ΜΙ: Πορτογαλία Η καραντίνα θα πρέπει “πιθανότατα” να πραγματοποιηθεί έως τα μέσα Μαρτίου για να μειωθεί ο αριθμός των νέων περιπτώσεων κοροναϊού – ο αριθμός των ασθενών με ΜΕΘ σε διαχειρίσιμα επίπεδα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίδο. Οι επιδημιολόγοι που έχουν επικοινωνήσει με την κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα χρειαστεί καραντίνα 60 ημερών από τις 15 Ιανουαρίου για να μειωθούν οι αθροιστικές περιπτώσεις 14 ημερών σε 60 ανά 100.000 πληθυσμούς, αντί των τωρινών περισσότερων από 1.200 στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η μονάδα θα είναι περίπου 200, ενώ σήμερα είναι πάνω από 860.

«Τα ληφθέντα μέτρα λειτουργούν», είπε, τονίζοντας ότι η Πορτογαλία εξακολουθεί να έχει «εξαιρετικά υψηλά επίπεδα επιρροής, παρά την πτωτική τάση». Με σχεδόν 16.500 νέες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν καθημερινά στις 28 Ιανουαρίου, η Πορτογαλία κατέγραψε λιγότερες από 2.600 μολύνσεις σε 24 ώρες σήμερα, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας.

ΜΙ: Σουηδία σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των υπεραστικών διαδρομών σιδηροδρομικών λεωφορείων σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν περαιτέρω αυξήσεις στις περιπτώσεις COVID-19 και η εξάπλωση στελεχών ιών που θα μπορούσαν να είναι πιο μεταδοτικά, δήλωσε η κυβέρνηση σήμερα. Από το δεύτερο κύμα μολύνσεων στη Σουηδία πέρυσι, η κυβέρνηση έχει αυστηρότερα μέτρα, αλλά η ανταπόκριση της χώρας παραμένει πιο μέτρια από τον συνολικό αριθμό αποκλεισμών σε πολλά μέρη της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 14 Φεβρουαρίου, τα τρένα και τα λεωφορεία θα μπορούν να λειτουργούν με μισή χωρητικότητα εάν ταξιδεύουν πάνω από 150 χιλιόμετρα. Ο περιορισμός θα ισχύει έως τα τέλη Μαΐου. Εξαιρέσεις θα ισχύουν για όσους έχουν ήδη αγοράσει τα εισιτήριά τους. “Η κατάσταση με την επιδημία φαίνεται πολύ καλύτερη από ό, τι πριν από λίγους μήνες”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Λένα Χρόγκλεγκρεν. “Αλλά υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για το τρίτο κύμα, η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί γρήγορα.”

Οι εμβολιασμοί Sputnik-V ξεκινούν στην Ουγγαρία, με άδεια από το Πακιστάν

Την ίδια στιγμή, Ουγγαρία Ο Ρώσος γιατρός θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό κατά των χρόνιων παθήσεων με το εμβόλιο Sputnik, δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός, οπότε η χώρα θα γίνει η ΕΕ που χρησιμοποιεί αυτό το εμβόλιο. Η επικεφαλής ιατρός Cecilia Miller είπε ότι οι πρώτες 2.800 δόσεις Sputnik θα χορηγηθούν σε αυτούς που έχουν εγγραφεί στο εμβόλιο. «Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την κατάλληλη προσοχή σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν συγκεκριμένες χρόνιες ασθένειες», είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Η ρυθμιστική αρχή για τα ναρκωτικά της χώρας έχει εκδώσει άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Sputnik χωρίς να περιμένει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (Core) να δώσει το πράσινο φως. Η Ουγγαρία ενέκρινε επίσης το κινεζικό Sinopharm εμβόλιο.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V γίνεται τρίτο εμβόλιο κοροναϊού εγκεκριμένο από την Αρμενία Πακιστάν Αφού έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την επείγουσα χρήση του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm հետ μετά από ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca Pharmaceutical Company με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Το τέταρτο υποψήφιο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την CanSino Biologics Inc. (CanSinoBIO) ολοκλήρωσε κλινικές δοκιμές σε μια χώρα 220 εκατομμυρίων ανθρώπων, με απόδοση 65,7% σε ορισμένες περιπτώσεις και 90,98% σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, με βάση μια ενδιάμεση ανάλυση κλινικών δοκιμών Παγκόσμιος. , Δήλωσε ο υπουργός Υγείας Faisal Sultan στο Reuters.

Πηγή: KYPE

Source