Επέκταση του αποκλεισμού Στη Γερμανία, το ποσοστό των λοιμώξεων αυξάνεται

“Οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλοί, επομένως οι περιορισμοί πρέπει να επεκταθούν”, δήλωσε χθες ο Jens Spann.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Γερμανία είναι πιθανό να επεκτείνει τον εθνικό αποκλεισμό μετά τις 10 Ιανουαρίου για να μειώσει το ποσοστό μόλυνσης, το οποίο παραμένει υψηλό – υπερβολικά επιβαρυντικά νοσοκομεία και νοσοκομείο

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και τοπικοί πολιτικοί ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν για παράταση των κυρώσεων σε συνάντηση την Τρίτη. Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο θα διαρκέσει η επέκταση

“Οι αριθμοί είναι ακόμα πολύ υψηλοί, οπότε οι περιορισμοί πρέπει να επεκταθούν”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jens Spann στο RTL χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίπεδο μόλυνσης πρέπει να μειωθεί σημαντικά. “Αυτό είναι καλύτερο από το να ξεκουραζόμαστε πολύ σύντομα, και τότε, ίσως σε μερικές εβδομάδες, θα έχουμε νέες, δύσκολες ερωτήσεις”, εξήγησε.

Η Γερμανία επέβαλε αυστηρότερους κοινωνικούς περιορισμούς πριν από τα Χριστούγεννα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των περισσότερων εστιατορίων και καταστημάτων. Ωστόσο, οι περιπτώσεις κοροναϊού συνέχισαν να αυξάνονται, με τον αριθμό των θανάτων από το covid-19 να υπερβαίνει τους 1.000 σε λίγες μόνο ημέρες. Το επταήμερο ποσοστό μόλυνσης ανέρχεται σήμερα σε 140 ανά 100.000 άτομα, το οποίο υπερβαίνει τους 50 στόχους, τους οποίους οι πολιτικοί συμφωνούν ότι είναι αρκετά ασφαλές για να μετριαστούν.

Με αυτή τη νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού, ορισμένοι πολιτικοί και αξιωματούχοι υγείας ζητούν την άρση των περιορισμών μόνο εάν το ποσοστό των επτά ημερών πέσει κάτω από το 25. “Τα αποτελέσματα της Πρωτοχρονιάς θα εμφανιστούν αργότερα”, δήλωσε ο Uwe Jansens, επικεφαλής της ομάδας που εκπροσωπεί γιατρούς της ICU στο Rheinische Post.

Αξιωματούχοι σε 16 γερμανικά κράτη συμφώνησαν χθες σε τηλεδιάσκεψη να επεκτείνουν τους περιορισμούς, σύμφωνα με έκθεση του Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Ωστόσο, υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με τη διάρκεια της επέκτασης. Ορισμένες περισσότερο πληγείσες χώρες ζητούν παράταση τριών ημερών για το κλείσιμο σχολείων, ενώ άλλες προτείνουν παράταση δύο εβδομάδων.

Το Ινστιτούτο Robert Koch, το οποίο συντονίζει τη διαχείριση της επιδημίας, ανέφερε σήμερα 10.315 πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2 312 θανάτους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 34.272.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source