Επένδυση κρυπτονομισμάτων σε ρεκόρ 2 δισεκατομμυρίων $, bitcoin στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια

300Χ100 3

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα και τους ιχνηλάτες της αγοράς CoinGecko και Blockfolio, καθώς τα κέρδη τους τελευταίους μήνες προσέλκυσαν τη ζήτηση τόσο από θεσμικούς όσο και από ιδιώτες επενδυτές.

Μέχρι το μεσημέρι, το ανώτατο όριο της κρυπτογράφησης ήταν στα 2,02 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η άνοδος ήταν επικεφαλής του bitcoin, το οποίο έφτασε στο δικό του ορόσημο κρατώντας ένα όριο αγοράς 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για μία εβδομάδα. Το Bitcoin σημείωσε αύξηση 1,4% στα 59.045 $. Από τότε που έφτασε στο μέγιστο των 61.000 δολαρίων στα μέσα Μαρτίου, το bitcoin διαπραγματεύτηκε σε σχετικά στενό εύρος.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι όσο το bitcoin παραμένει πάνω από 53.000 $, θα είναι σε θέση να διατηρήσει το όριο αγοράς του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Ethereum, η δεύτερη μεγαλύτερη κρυπτογράφηση σε σχέση με το όριο της αγοράς, αυξήθηκε 1,3% στα 2.103 $. Το ανώτατο όριο αγοράς ήταν 244 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα. Έφτασε στο ρεκόρ των 2.144,99 δολαρίων την περασμένη Παρασκευή.

“Η ορμή και το ενδιαφέρον έχουν αρχίσει να επεκτείνονται πέρα ​​από το bitcoin και το ethereum”, δήλωσε ο Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας στο crypto exchange Bitfinex.

«Καθώς ο κλάδος συνεχίζει να ωριμάζει, περιμένουμε να εισαχθούν στον κόσμο περισσότερες εφαρμογές βασισμένες σε blockchain και να συμπέσουν με αυτό, μια αύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από άλλα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία… καθώς γίνονται πιο έτοιμα για αγορά», πρόσθεσε.

Ο πάροχος δεδομένων Blockchain Glassnode, σε μια ερευνητική έκθεση, ανέφερε ότι το γεγονός ότι το bitcoin διατηρούσε το όριο αγοράς 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για μία εβδομάδα είναι μια «ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης για το bitcoin και την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης στο σύνολό της».

Πρόσθεσε ότι η δραστηριότητα στην αλυσίδα συνεχίζει να ενισχύει την ισχυρή θέση του bitcoin, με όγκο ισοδύναμο με πάνω από το 10% της κυκλοφορίας της προσφοράς που πραγματοποιείται πάνω από το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Επίσης τη Δευτέρα, το Grayscale Bitcoin Trust, ένα επενδυτικό όχημα δημοσίων αξιών 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχει bitcoin, δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένο να μετατραπεί σε χρηματιστήριο. Σε μια δημοσίευση στο blog, η Grayscale είπε ότι ο χρόνος της μετάβασής του θα εξαρτηθεί από το ρυθμιστικό περιβάλλον.

Το Bitcoin αυξήθηκε περισσότερο από 100 τοις εκατό φέτος, ενώ το ethereum κέρδισε σχεδόν 190 τοις εκατό. Και οι δύο έχουν ξεπεράσει μαζικά τις παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, που ενισχύονται από την είσοδο των mainstream εταιρειών και μεγάλων επενδυτών στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Tesla Inc και BNY Mellon.

Source