Επίπληξη για το Ευρωπαϊκό Super League από 55 χώρες που συνδέονται με την UEFA

Ανακοινώθηκε ότι 55 ομοσπονδίες χωρών-μελών που συνδέονται με την UEFA αποδέχθηκαν ομόφωνα τη δήλωση που καταδικάζει το νεοσυσταθέν “Ευρωπαϊκό Σούπερ Λιγκ”

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ?

Την περασμένη μέρα, ανακοίνωσε ότι 12 σύλλογοι από την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία κατέληξαν σε συμφωνία για τη διοργάνωση ενός νέου τουρνουά με την ονομασία “European Super League”.

Σε κοινή δήλωση από την Αγγλία Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, Milan, Inter και Juventus από την Ιταλία, Atletico Madrid, Barcelona και Real Madrid από την Ισπανία, ανακοινώθηκε η απόφαση για την ίδρυση του European Super League. .

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν δήλωσε σε δήλωσή του ότι το σχέδιο της Σούπερ Λιγκ, που ξεκίνησε από τους κορυφαίους 12 συλλόγους της Ευρώπης, ήταν «μια ενοχλητική, αυτοεξυπηρετούμενη πρόταση από λίγους ελίτ κλαμπ που τρέφονταν με απόλυτη απληστία».

ΚΟΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Η διοίκηση UEFA, η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ένωση, η Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Λίγκα, η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι διοικήσεις της Serie A αντιτάχθηκαν στην ιδέα των κορυφαίων συλλόγων να δημιουργήσουν ξεχωριστό πρωτάθλημα δημοσιεύοντας μια κοινή δήλωση.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ FIFA

Η Ένωση Διεθνών Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου (FIFA) ανακοίνωσε ότι αντιτίθεται στη νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται «Ευρωπαϊκό Σούπερ Λιγκ» και ότι θα επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις εναντίον της.

Στη δήλωση της FIFA, αναφέρεται ότι η ακεραιότητα του ποδοσφαίρου και η δίκαιη κατανομή στο οικονομικό μοντέλο είναι στο πνεύμα του αθλητισμού και βοηθούν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε παγκόσμια κλίμακα.

Source